Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3600
Ostavite komentar
Iz vise razloga novcane naknade mogu da kasne, neki prosek je od otvaranja bolovanja oko 3 meseca (prvi mesec ste na teretu poslodavca, drugi mesec poslodavac isplacuje poslednje naknade i salje dokumentaciju RFZO, oni imaju rok do 30 dana da prihvate dokumentaciju ili traze dopune, tek onda kada prihvate uplacuju novac poslodavcu da uplati na racun zaposlene trudnice). Ne postoji nikakva sankcija za Fond niti za poslodavca, tako da je kasnjenje neograniceno bar do porodiljskog...
Radila sam god dana prijavljena u frizerskom salonu ali plata je uvek bila na ruke, nikad na račun. Sad sam ostala trudna (4mesec) i gazdarica i njena knjigovodja kazu da ima pravo da kasni 2 meseca sa isplatom bolovanja ovaj prvi mesec sto je ona dužna da plati. A kažu da mora preko racuna da se uplati ne može na ruke navodno, a njoj je blokiran račun 3 meseca u nazad i kao nema da ga plati. Da li zna neko dal sme da kasni ta dva meseca ili mora u roku da isplati? Hvala
Devojke, da li je vam je bila uplata za septembar? Meni treba deo septembra da legne. Pošto sam od poslodavca primila regularno od tada ništa.
Meni je 7mog decembra bila uplata za septembar.
Imala sam 8 meseci rada u jednoj firmi, pa prekid od 15 dana, i sad sam trenutno 16i mesec u drugoj firmi i ostala sam trudna. Kako mi se racuna zarada na trudnickom bolovanju, da li imam 100% ili ipak umanjeno, kako mogu izracunati? Hvala
Molim za odgovor:
Bila sam na trudnickom do maja , nakon toga do novembra koristrila odmore i bolovanja. u slucaju da ostanem trudna da li se racuna prosek zadnjih 12 meseci koji ukljucuju i ta koriscena bolovanja i odmore ? Hvala Vam puno.
Da, sve se racuna.
Ja nemam prekide u radnom stažu, ali jesam u prethodnih 18 meseci promenila firmu bez dana pauze. Da li će to predstavljati problem za obračun porodiljskog staža?
Dobar dan. Treba mi samo jedna informacija u vezi ovoga. Da li bih ostvarila pravo na porodiljsko ako sam za 18meseci promenila 2 posla i na oba bila prijavljena ili moram biti konstantno prijavljena samo na 1 firmu 18 meseci? Hvala unaprad.
Nije važno u koliko ste firmi radili tokom tih 18 meseci koji prethode otvaranju trudničkog ( ili porodiljskog ukoliko se trudničko ne koristi ) . Važno je da su vam tokom tog perioda uplaćivani doprinosi, na osnovu podataka iz Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja vama se obračunava plata na porodiljskom odsustvu.
Sabiraju se sve uplate, bez obzira koliko poslova šta promenili. Ne mora biti kontinuirani rad.
Postovani, zanima me, ako neko zna i može pomoći. Tiče se novca, naravno. Ja sam bila na trudnickom i redovnom porodiljskom koje ističe za par dana(nega deteta...) ali sam ponovo u drugom stanju :) pa me zanima zna li ko, kako se sada računa naknada za trudnicko bolovanje i kasnije za porodiljsko? Da li će mi to biti isto kao i do sada ili se nešto menja?
Dobar dan, treba mi odg na jedno pitanje, 2018 godine sam pocela da radim bila sam u radnom odnosu 7 meseci posle toga sam otisla na trudnicko i porodiljsko bolovanje, ove godine u julu sam se vratila sa porodiljskog zanima me kada bih sada ponovo otisla na trudnicko da li bi se racunao radni period pre prvog bolovanja ili samo od jula pa do sada. Hvala
Računa vam se sve što ste primali pre otvaranja novog trudničkog a na šta su vam uplaćeni doprinosi.
Da li imam pravo na trudnicko jer sam pocela da radim 5.11 i primila novac na racun bila preko omladinske a od 26.12 za stalno. Mose li neko da mi pohasni kako i sta ? Hvala
Kako ce mi se obracunati trudnicko bolovanje? Radila sam na PP ugovoru 18 meseci, a od 1.9. sam u radnom odnosu u drugom preduzecu. Izmedju poslova nisam imala prekide. Da li novi poslodavac placa doprinose za sve vreme mog bolovanja? Hvala
Ako sam otvorila bolovanje kod svog ginekologa zbog odrzavanja trudnoce 17.7 i uplata od poslodavca,gde radim u stalnom radnom odnosu vec 10god,legla je 3.8 i neki delic 1.9 ,kada se mogu ocekivati iduce uplate ,pisto koliko sam razumela moze se ocekivati neko kasnjenje i do 2 meseca ?
Hvala
Jel ti je nesto isplaceno? U isto vreme smo otvorile trudnicko, meni jos nista nije leglo sem tog prvog meseca od poslodavca.
Ni meni ništa nije isplaćeno od države. Na trudnickom sam od 17.08. Ne znam kad da očekujem, još malo pa ću da zovem knigovodju da vidim da nije do poslodavca problem.
Dali imam pravo na trudnicko ako sam radila u firmi dve godine bez prestanka pa mi je prekinut radni odnos na dve nedelje i onda sam opet pocela i vec radim mesec ipo dana,na obracunu mi se nastavlja radni staz u firmi znaci dve godine i mesec dana.Dali imam pravo na trudnicko i koliko bi to bilo?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »