Komentari za tekst "Vaša 35. nedelja trudnoće"

Komentara
3251
Ostavite komentar
Naša curica vjerovatno će se zvati Miona. Pored toga još nam se sviđaju Ema, Nataša, Kalina...

Arija 🥰
Nasa curica ce se zvati Hana, Helena je dakodje lepo ime ❤️
mozda Helena, Natalija, Emilija?
Moja ce biti Nađa, dvoumili smo se izmedju tog imena i imena Ksenija. 😊
Pozdrav. Da li su vas bolile prepone u 35 sedmici?
Bole prepone, ubijaju... A o celim nogama da ne pricam.
Bole me i prepone i poceo je da me boli donji deo stomaka
Drage moje mame,
podelicu sa vama moje prvo iskustvo sa porođajem . Inace rodila sam jednu malu , mami svojoj najlepsu devojčicu na svetu, pre 4 meseca.
Iako su nam na pocetku 2 puta govorili da ce biti decak, nama je stigla nasa prelepa devojčica. Moj porođaj nije prosao tako glatko, jer sam se porodila indukovano -davali su mi infuziju za bolove jer navodno beba je morala da se rodi, nije imala dovoljno plodove vode. Ta idukcija nije tako strasna , neki normalni bolovi nista specijalno. To je trajalo mozda 1 dan. Nakon toga odjednom me je zaboleo jako stomak, otisla sam i wc i videla sluzni cep da je ispao, prepoznacete ga tako sto se radi o zaista velikoj sluzi, krvavoj, i cesto nakon nje se nastavljaj krvarenje, tako da znate da razlikujete od sluzi koju cete svakako imati u pred kraj trudnoce inace. Nakon toga počela je ta "druga faza porođaja" koja je trajala od 16:00 do 22:00h, iako inace traje dosta krace 1-2-3 eventualno 4 napona i beba je tu, kod mene je bio problem, jer su pogrešno procenili velicunu bebe, i beba se zaglavila u porođajni kanal, kad god bih ja gurnula ona bi malo izasla i opet se vratila. U toj fazi, bolovi su zaista jaki i nenormalni, ali ono sto je mene spasilo a mislim da ce i sve vas ako pokušate je samo da budete svesni da vas trenutno boli i da ne mozete nista da uradite, jedno da u svojoj glavi i mozgu ponavljate " i ovo ce proci, mora da podje jer je i sve do sad proslo" jer zaista u ovom životu nema nista sto nije prošlo, i kad se vratite malo unazad videcete da je sve tako brzo proslo. Elem, beba je tako isla i vraćala se, ja iznemogla, vise nisam mogla nista, iako kad bi naisle kontrakcije mi je bilo mnogo lakse da guram, i dok sad gurala nisam osecala bol. Na kraju, su videli da sama ne mogu nista, i dovezi vakum, uhvatili bebu, za glavu, kad mi je naisla kontracija ja gurula i beba izasla. Naravno, morali su i da me seču, to sam osetila, iako mnoge zene kazu da nisu, ja jesam, osećaj je isto kao da te nečim izgoru, osetila sam i kada su me šili,i kada su vadili posteljicu. Bukavalo sam sve osecala . Nakon toga svega , sat vremena posle , budete ko nove, malo osecate zatezanja rane, ali nista strasno, stomak vas ne boli i mozete noralno da se krecete. Svi ovi bolovi jesu bolovi ali ne nesto nenormalno, osim ovih u drugoj fazi. Ali sve moze da se izdrži, samo budte svesne i jake psihicki, i znajte da ce i to da prodje, taj porodjaj vrlo vrlo brzo.
sutra dan sam mogla odmah i da ustanem, sa se istusiram al da malo pazim na ranu. Krvarila sam mozda 15 dana, to isto nista ne boli,rana zateze samo mozda nekih 2-3 dana i posle je sve super. Stomak upste ne boli.

Nadam se da ce ovaj moj post pomoci mnogim budućim porodilja i mamama, porođaja nije nista sto mi zene ne mozemo izdržati jer smo mi zene prirodno date za to, tako da bez brige, psihicki budite jake, fiziki su doktori tu da vam pomognu . I puno srece i bez brige. Porodjaj ce proci ocas posla 💋💗
Da li se neka mama poradja u Frontu krajem septembra, i kad je termin? Meni je 29.09. Prva trudnoca i jako se bojim porodjaja 😭
1.10. 😁 Za anesteziologa pitaj svog doktora.
Hvala puno, Tijana!
Draga Tijana, meni je termin 30.09. Isto je plan Front. Da li ste razmišljali o epiduralu i da li Vam je nekim slučajem poznata procedura? Koliko sam videa na sajtu samo se pripreme oni nalazi, ali nije mi jasno kada se za epidural izjašnjavam (osim što piše “ukoliko ste unapred planirali”). Hvala na odgovoru :)
Na dan porođaja, nakon procene anesteziologa, možete se izjasniti da li želite epidural ili ne, a ekipa anesteziologa je prisutna 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji preko cele godine.

Ovo sam nasla na sajtu Fronta, ali svakako cu se raspitati
Postovana Nevena, ni ja ne znam nista sem sto sam procitala na sajtovima, sledece nedelje idem u front na ctg pa cu se raspitati 🙂
27.09. termin 💙
Meni je bio 29.9. pa je sada pomeren za 25.9. Mislim da ce tek da me uhvati frka za 10-15 dana...
danas sam dobila nalaz urina, pise proteini 1, svasta sam procitala o tome ali je meni pritisak dobar i ne oticem, 35 nedelja.. da li neko zna od cega ti proteini, sta to znaci, cisto dok ne odem kod dr?
Ja sam imala proteine već pocetkom trudnoće, bez problema sa pritiskom ili sa oticanjem. Objasnila mi babica da to može da bude normalno, pogotovo ako si ranije imala urinalnu infekciju i ako si osetljiva na to
Drage mame, gde ste i kada radile kontrolne briseve, sada u doba korone?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »