Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Zdravo, da li se neka mama srela sa laringomalacijom kod bebe, lekari kazu da nije nista opasno ali bih volela da cujem jos saveta sto se toga tice?
Pozdrav svima. Da li neko zna koje vežbe treba raditi za bebu koja još uvek dobro ne drži vrat i nema dobar oslonac na ruke kada je na stomaku. Bebica ima 3 meseca i 3 dana.
E da i mene isto to zanima. Ako vec radis neke vezbice javi mi
Pozdrav mame, moja beba ima 3 meseca i 4 dana, od pre 2-3 dana se ponasa cudno, nocu super spava i preko dana isto , ali odbija da jede, on sisa i dohranjujem ga ali sada nece nista, kad mu prinesem flasicu kao da je ljuta i on samo place, takodje i na dojci isto radi. Da li se desavalo to jos nekome?
Ako beba odbija da jede ili čak počne da plače kad počne da sisa pogledajte jezik i ždrelo. Ako ima belih naslaga, to je soor ili mlečac-gljivica koja se stvara od mleka. To je mogući uzrok. Rešenje je rastvor sode bikarbone u koji se umoči parče sterilne gaze. Obavijete oko kažiprsta pa čistite jezik. Više puta dnevno.
To je skok u razvoju. Imamo isti problem.
To se dešava sa 3,6 i 9 meseci. Traje par dana i kasnije sve super 🙂
Mozda je skok u razvoju, mi smo imali takav period, par dana i sad je normalno 😀 desava se u odredjenom periodu
Isto potpuno i kod nas, beba 3 meseca nadam se da je samo faza da ce proci
Beba ima 3 meseca i 1 dan takodje muku mucimo. Slabo jede, kad je stavim da sisa pocne da place,a kad sisa zavrsi za 5 min. Da li je moguće da se najede za 5 minuta i da li je ovo neka faza posto traje vec neko vreme🙄
isto znači u potpunosti,kod moje bebe je do hrane gladan je bio danima a jeo je dohranu i dojio Al izgleda da mu nije odgovarala dohrana pa sam od prije dva dana počela sa dvotrecinskim mlijekom i kroz prste plazme dijete konačno jede normalno i vise nego sto treba spava lijepo nekad ga probudi mozda da ga desni muče jer počeo je stavljati ruke u usta pa koristim za to gangigel malo kao ublazi
Simptomi lice na upalu uva
Daa, nalete ti dani, pa se vrati u normalu sve. ☺️ Prati pelene samo, beba koja unosi dovoljno mlijeka ima preko 5 popisanih pelena u 24h.
Sta mislite o ovom podupiranju jastucima u polusedeci polozaj? Je li rano za to ili zaista moze sad? Pitam jer ne bih da bebu forsiram na nesto za sta mozda nije spremna, mada je ona dosta cvrsta i aktivna beba.
Ja moju ne stavljam vec pitam zbog ovoga sto pise na aplikaciji da se beba podupire jastucima u polusedeci polozaj. Meni se cini prerano.
Mi smo bebca vodili na pregled kod ortopeda, dr. Tomaševića u NS... Isli smo da snimamo kukove sa nepuna 3 meseca... Dr nam je sam reko sa 4 ipo meseca beba moze da se podigne na 45stepeni. A da se stavlja da sedi samostalno tek kad on sam bude mogo da sedi, to ne podrazumeva sedenje dve sekunde pa da padne... Nego bas sedenje... To treba da se desi 4 nedelje pre ili nakon 6 meseci zivota... S obzirom da moja kolica imaju naslon koji se moze podići i na 30 stepeni, reko mi je sa puna 3 meseca da ga smem podici za 30 stepeni... U sedeci ga ne bi stavljala nikako.... Moje misljenje...
Ovde izgleda covek ni za savet ne sme da pita, odmah se lupaju minusi 🤣
Svasta
Uhh ne bih ja moju jos stavljala tako, strah me jer vecina ne preporucuje takav polozaj, vise stete nego koristi. Ona treba sama iz lezecega polozaja, da se okrene na bok i oslanajuci se na podlakticu da se uspravi i sjedne, a sve ce to da uradi vjezbajuci na podu, na stomaku, vremenom.
Mi naseg malog stavljamo tako, ima 3meseca, i uziva u tome... nedizemo ga previse, samo jedan jastuk ispod ali vidim da mu je super, uvek se raduje kad je u tom polozaju.
zavisi od bebe, moja jos nije spremna, na stomacic kad je okrenem jos uvek ne dize glavu koliko treba...
Da li neka mama ima kao i ja bolove u kolenima, stopalima, i svim ostalim zglobovima? Ostalo mi je 5 kg više pa mislim da nije od težine već od stajanja. Ništa od lekica ne sme za dojilje pa sam uzela vitamine kalcijum magnezijum i d3 u jednoj tableti. Imate li neku preporuku, slično iskustvo?❤️
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »