Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1345
Ostavite komentar
I moja beba isto tako kda koliko moze, ne moj to nista da te brine danas sam pitala pedijatra i on je reko da beba pojede koliko moze nekad na 2 sata nekd na tri sata a nekad na 4 h, moze i na sat cak da trazi da jede, neki put 90 mil, neki put, 120 mil, a neki put i 180 mil sve to varira, ali bitno je da jede i da je sita, moja posle igranja ogladni ili, kad izdajemo napolje ona ogladni kad se vratimo posle kupanja isto trazi da jede. Pozdrav. 💋Mame samo hrabro.
Mame
Da li se vase bebe okrecu same na bok i na stomak?Moja da i to sama radi.
Da li ste snimali kukice vasim bebama?Mi jos nismo zezaju nas u domu zdravlja sve pomeraju i odlažu.
Da li sami vagatr svoje bebe ili tek kada odete jednom mesec o kod pedijatra?Ja svoju vagsm jednom nedeljno cisto da vidim kako napreduje posto je rodjenja kao sitna beba.
Koliko vase bebe spavaju preko dana? Moja spava sve po pola sata.
Hvala i pozdrav. 💕
spava celu noc ne budi se. a preko dana spavne po 10 20 minuta pa se probudi.
merimo se kod pedijatra. okrece se sama na stranu. ne merim je. snimali smk kukove sve uredu ne nosimo siroki povoj...
Da, okrecu se, neko lakse nego teze. Kukove smo snimili cudo vas tako pomeraju ali zbog korone sve se promenilo. Mozete privatno snimiti ako vas brine cekanje. Bebu mere kad odemo na kontrolu nije to mesecno vec na skoro dva. Nemojte sami meriti bebu uzivaj te u njenom rastu i rasvoju kg nisu bitni samo da je zdrava. A oko spavanja gledajte da je malo umorite, igrajte se koliko je moguce sa njom i drzi te je budnom pa probajte uspavati i mozda ce duze spavati.
Beba stara 3 ipo meseca sa mesec dana je izbacila nocni podoj
Vec drugo veče se budi okon3 ujutru da jede probude je gasovi
Stolicu ima svski drugi ili treci dan samo jednu beba je dojena
?
Kad se budi i trazi da sisa onda joj daj i nema problema. Glasovi su normalni i zdravo dete je.
Moja beba 3meseca ima i dalje budi 2-3puta nocu da sisa. A oko 5-6h ujutru obavezno pocne da stenje i da se napinje kao da mora da kaki ali do toga ne dodje. Preko dana ima redovno stolicu oko dva puta. Da li neka mama ima savet kako da beba duze spava i ne budi se tako cesto da sisa?
Ćao, istu situaciju imamo. Ja sam rešila tako što beba doji npr oko 21h i onda oko 22h popije 100ml Plantax čaja i onda zaspi. Mnogo mirnije i duže tako spava i grčići ga znatno manje muče.
Draga Snezana ako nemate neki koristan savet nema potrebe ni da komentarisete!
Nema tu savet ni postupak da beba duze spava. Bebe su to i normalno je da se bude nocu i jedu, prde, kake. Samo da rodite i da imate miran san do podne kako da ne.
Pokušaj da što duže sisa prije spavanja, moja bebica što duže sisa pred spavanje duže i spava, nekada i po 6-7h u komadu, a nekada zna i po skoro svakih sat ipo da se budi da sisa. A obavezno i kada se ne probudi, u snu se samo vrpolji, stenje, dok ne ispusti gasove i onda se umiri i tako u krug.. 🥴 Jedino se smiri kada je okrenem na stomak da spava.
Mame koje doje, da li se vase bebe bude i nocu da doje? I koliko "u komadu" spavaju nocu?
Moj mali se nekada budi na 4h a nekad spava i 8h bez dojenja... nikako ne uspevam da napravim neki ritam :(
Moj sin ima 3 mjeseca i nedelju dana tacno. Zadnje 2 nedelje odspava bas dobro preko noci. I ja osjecam da sam odmornija sa obzirom da imam i cerku od 2 godine. U 7 ga okupam,obucem ,nahranim i tako zaspe do 8. Desava se nekad od 8 sati da se ne budi sve do 7 ujutru. Nekad se probudi jednom tokom noci. Ali zato preko dana mi naplati to dugoo spavanje. Ne znam preko dana dali odspava ukupnooo 2 sata. 😅
To su bebe sta vam je nema tu programiranja koliko ce spavati i zasto se bude. Kad se probude nahranite ih i spavajte, izdrzite pobodu zar vam tesko.
Ista situacija, beban 3 ipo meseca i jos uvek nemamo ustaljen nocni ritam, 3, 4 noci poveze po 7 sati spavanja, pa onda 3, 4 noci budjenje na 3, 4 sata..sve se nadam da ce se to uskoro regulisati i ustaliti, mada znam da ne mora da znaci :/
Moja se doji,a ja dojim.
Bravo profesorka!
Nedavno smo i mi poceli sa atopijskim dermstitisom , malac 3 meseca , jako se puno češka i sam sebi pravi ranije iskljucivo po čelu... U poslednje vreme odbija i hranu , jako slabo jede inace od rodjena je na ADu , jako je nervozan nocu i zaspi tek oko 00 i probudi se vec oko 3 ujutru i ceska se jako puno, mislim da mu to ne da mira , doktorka nam je dala uput koji je tek septembra za alergologa , sumnja da su proteini kravljeg mleka, sto meni nikako nije logicno jer se samo ceska po celu , nema nigde alergiju po ostalim delovima lica ili telu , molim vas za savet i pomoc , one allernova i slicne formule koje su dijetalne ne zeli ni da pomirise dok obicne formule vec jako slabo jede , bukvalno silom . Molim za pomoc :/ ocajna sam
Antihistaminik plus kortikosteroid. Kupiš neki od sirupa antihistaminika, koji god imaju u apoteci, pa mu daješ da popije jednom dnevno. Možeš i da ga mažeš antihistaminikom,umesto tog sirupa. Ne znam da li tamo imate gel Fenistil,on je dobar antihistaminik. Kortikosteroid možeš Afloderm, Elokom,Advantan,koji god imate na tržištu. Kortikosterod mažeš samo tri dana zaredom, a antihistaminik koristiš svaki dan. Potrebno je njegovati kožu, ne trackati po njoj svega i svačega,sem ovo dvoje koje sam napisala. Bebu kupati jednom sedmično, upotrebiti minimim šampona,dakle ako je kupate češće onda samo vodom, kožu lepo posušiti,u kadicu možete nakapati bademovo ulje. Dosta pomaže kupanje u hrastovoj kori. Na kutiji vam piše upustvo za upotrebu,koliko čaja ide u koliko vode. Hrastova kora se kupuje u apoteci. Perite odeću bez omekšivača. AD mleko koristite hipoalergogene formule.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »