Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Da li imate problem sa uspavljivanjem?
Ja moju bebu uspavljujem po sat vremena, kako je spustim u krevetac tako se probudi i kao da je nisam uspavljivala toliko - bude razigrana (i to u 6h ujutru) 🙄
Ima li neko savet za uspavljivanje?
Pozdrav! 🙋‍♀️
Isto kao i moja beba, u 4,5 u noc ona vedra i nasmejana, spremna za igru. A uspavljujemo se po sat vremena
imam isti problem 😥 cim je uzmem u ruke odmah spava kad je spustim u krevetac katastrofa odmah se probudi, pre nije bilo tako a evo vec 10 dana kako je tako,( imamo 6meseci)
kakva bre bebisiterka, ko to placa u danasnje vrijeme bebisiterku?
I kakvi keksici sa 6 mjeseci? Ajte molim vas, kad nemate nesto pametno da napisete ne lupetajte.
Pozdrav svim mamama.
Zanima me da li neka mama praktikuje hranjenje po "Baby-led Weaning" ili po nasem beba vodja dohrane. Ja sam pocela pre dve nedelje, devojcica puni 7 meseci za 10 dana.
Pozdrav, Lana, a i svim ostalim mamama i tatama.
Moja kćerka sutra puni 6 mjeseci i prvi put ćemo joj dati čvrstu hranu (isključivo dojena beba). Nakon što smo se muž i ja informisali o Baby-Led Weaning (BLW) i razgovarali o tome sa pedijatricom, pokušat ćemo primijeniti kombinaciju BLW i tradiconalnog uvođenja ishrane. Davat ćemo joj uvijek 2-3 komadića hrane i pustiti da ih sama ispituje, liže, gricka, gnječi i slično (baca na pod, hehe), i poslije ponuditi tu istu namirnicu izgnječenu viljuškom. Ne planiram blendati namirnice niti praviti tečne kašice. Naravno, to su naši teoretski planovi zasad, vidjet ćemo kako će naša bebica reagovati na hranu i prilagodit ćemo se tome. Mlijeka imam više dovoljno, bar zasad, pa je nećemo puno forsirati. Planiramo svakako postepeno uvoditi namirnice zbog mogućih alergijskih reakcija. Kad budemo imali više namirnica na repertoaru, nudit ćemo joj 2-3 različite, pa neka ona bira.
Baš bi me zanimala Vaša iskustva i ostalih mama koje praktikuju BLW. Pozdrav svim roditeljima i bebama.
Pozdrav Bojana, za 23 dana je cerkici prvi rodjendan😊🥰Pocela sam bila prvo sa kasicama, ali posle dve nedelje sam resila da pocnem sa BLW i prezadovoljna sammm. Kombinovala sam naravno i izgnjecenu hranu, u pocetku je bilo malo vise straha ali uz dobru pripremu hrane i kontrolu sve je ok. Pripremi se da ce biti musavija da ce biti haosa malo oko stolice ali njena motorika ce sve biti bolja i bolja iz dana u dan. Ako treba neka pomoc javi i srecnooo
Ovde se o keksu priča kao da se bebama daje droga. Stavljam keks u kašice koje zbog voćkica budu kisele a bebe ne vole kiselo.
Ja ne koristim cesto plazmu mljevenu u njegovu ishranu. Ali ponekad dodam naravno. Za dorucak dajem primjer bude poparica sa mlekom,bez sira naravno. Onda za rucak teletina sa povrcem ili piletina sa povrcem,za veceru bananu sa plazmom. Dajem primjer nekoliko obroka ,kako hranim svog sina. Vidim sve mame su protiv plazme,naravno i ja sam ako se koristi previse. Ali ponekad to nije losa ideja. Bar ja tako mislim.
Keks je problem zbog secera i aditiva.
Ni sebe ne hranim namirnicama koje nemaju nikakav nutritivni značaj, pa neću ni bebu. Keks je junk food.
Pozdrav mame.
Dojilje, koliko puta na dan dojite bebu? Moja beba preko celog dana nije zainteresovana za dojku, samo ujutru i uvece.
Pozdrav Dunja. I ja imam isti problem sa podojima, da se moja beba pita ona ne bi sisala uopste koliko je nezainteresovana, pogotovo preko dana. Mene brine da ne odustane od dojenja.
Moj sin sisa kad god se probudi noću,na primer oko 3,pa oko 6,7 ujutru..Oko 10 jede pirinčanu kašicu ili bananu,ili ako nismo kući neku kupovnu kašicu..Oko 1,2 ili jede povrće a ako neće dam mu da sisa pa spava..Pred spavanje oko 9 opet sisa.On da se pita sisao bi ceo dan,ali ja pokušavam da mu dam samo ujutru i uveče,i možda jos jednom u toku dana a da ima 2,3 čvrsta obroka jer ipak ima 10 kila i nekad mislim da se bolje zasiti sa hranom nego mlekom
I moja isto tako, bas sam se pitala u cemu je problem.
Koja to beba sedi sa 4 meseca?I jede keks sa 6 meseci?
Moja beba je sa tri meseca htela da sedne nismo joj dali. Kada je napunila 5 meseci posle 5,6 dana je stabilno sedela sama nije se prevtala padala ili slicno nit saam morala da je podupirem sa necim sada ima 6.3 nedelje sama sedi po ceo dan na krevetu, krevetcu igra se uziva, u dubak obozava samo se mrda i ide gde ona zeli, puzi unazad za napred jos ne zna 🤣🤣
Moj hteo da sedi sa 4 meseca 😂 trenutno ima 6 i dve nedelje ne sedi još uvek stabilno sam ,pada 😂 Al mislim da će uskoro i to . Inače se prevrće okreće sa svih strana na stomaku vrti u krug nema gde ga ne nalazimo najmanje je na podu njegovom za igranje više po pločicama i tepihu 😂 a plazmu hteo da gricne neki dan ima zubića dva Al mu naravno nisam dala 😂😂😂 mrvila mu ja i dala tako a da on sam jede keks to je stvarno smešno 😂 preteruju ovde sa tim šta bi dete trebalo a šta ne . Sva deca su različita neka mogu nešto pre neka ne i to je sasvim normalno . 🥰
Ja da slušam svoju mamu i po njoj bi već jela keks i trebala da ustaje sama a ne samo da sedi što imače radi sa 6 i po. Ja sam sa sedam i po prohodala pores moje mame i skinula pelene sa 10-11😁 ratličitih ko i mipljenja ima iskreno imam sina 11god starijeg i toliko toga se promenilo da je to strašno. Ja sve kombinukem od onog u vreme moje bake pa da nekih sadašnjih pravila i prati dete u svemu i slušam njene potrebe sa pet i po je stavila stpoalo u usta i sutradan se sam podigla u kolicima i sela bez da sam je jedan dan forsirala da to uradi. Sa 4 meseca nije htela da jede sa pet je počela i to bukvalno za nekoliko dana sam joj uvela 2 obroka. I to opet kažem samo sam pratila nju i njene potrebe.
I mene to zivo zanima.😂😂
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »