Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
701
Ostavite komentar
Krompir ili sargarepa kaze NUTRICIONISTA?!?!? A I JEDNO I DRUGO NE DA ZATVARA PROBAVU, nego ce vam dete imati tesku muku da kaki ako startujete sa tim. zao mi je samo te bebe sto vec sa 4 meseca krece sa uvodjenjem. sta ce biti sa digestivnim traktom? k a t a s t r o f a.
ovaj nutricionista se samoprozvao da je nutricionista. pri tom najvaznija stvar, MAME, PRVI OBROK SE DAJE U VIDU DORUCKA, A NE KASNO POPODNE KAKO BI IMALE CEO DAN PRED VAMA DA ISPRATITE DETE OD MOGUCE ALERGIJSKE REAKCIJE.
pocinje se kada beba napuni 5.5-6meseci sa tikvicom, bundevom, kruskom, jabukom, ovsenim pahuljicam, batat (narandzasti krompir)...
Pozdrav svima
kako resavate problem sa balicama
nasa bebica nece ni da vidi aspirator za usta...
Pozdrav drage mame, imala sam zelju da vam se obratim jer sam naisla na niz svakakvih gluposti sto se tice dubka 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ Moj bebac ima 7 meseci i stavljamo ga u dubak, uziva u njemu i nikad ga ne bih menjala za bilo kakve podloge na podu jer uvek sidje sa njih i ide gde on hoce 🤷‍♀️ Prvo: Nasa doktorka koja je odlican pedijatar nam je rekla da svaka beba dobija preporuke na osnovu njenog razvijanja, ako je nekoj od Vas doktorka rekla da ne moze to je iz Vaseg licnog razloga, bebi koja je aktivna i zdrava ne moze da naskodi, a drugo: svi smo mi odrasli u dubku pa smo zivi i zdravi. Samo opusteno 😂❤
Inna, moj muž je na drugom kontinentu po 2 nedelje, a ja sa bebom i detetom od 3 godine isto sama, nemamo ni mi babe,strine,tetke, ali eto ne planiramo kupiti dubak. Ako sam pedijatar to automatski znači da sam u toku svoje specijalizacije morala da naučim i mnogo toga što znaju fizijatri i nutricionisti.
ajmeee...Maja pored toga sto je pedijatar, nutricionista, pedagog, vozi se vikendom avionom, vezba, pere kosu svaki dan jos je i fizijatar! Svaka cast, vi kao da se klonirate! Odrasle ne bole ledja od dubka vec od nepravilnog sedenja u kasnijem dobu, na primer ( da ne nabrajam). Moja beka ima 7 i po i planiram je stavljati dok zavrsavam poslove po kuci, to je ukupno max sat vremena dnevno u vise intervala. Mm je u inostranstvu a biti sama sa bebom bez icije pomoci je vise nego dobar razlog...A SZO kaze i da nosimo maske koje zapravo ne stite pa etooo....Eto ja nemam problem sa kicmom a zsmislite bila sam u dubku po ceo dan.
Ja kombinujem dubak i pod...uziva u dubku,jako mu je interesantno...ali ne drzim ga po ceo dan...odprilike sat ipo za ceo dan...Nisam strucna i ne razumem se...ali smatram da je sve u granicama normale okej. :)
Moje mišljenje koja sam lekar specijalista pedijatar je naučno potvrđeno. Postoje i radovi na tu temu, samo ne verujem da znaš da ih pronađeš. Dubak/šetalica je nešto najgore što možete dati svojoj bebi, tako da, zamisli, ja sam to svojoj bebi uskratila.
"Siđe sa podloge i ide gde on hoće", pa hvala Bogu da je tako, nemam ni najmanju nameru da ograničavam dubkom ili bilo čime motorički razvoj bebe samo da bi sebi olakšala. Obezbediti prostor u kom beba boravi, zaštititi ćoškove i neka se valja i puzi koliko hoće.
Živi jesmo,a sad zdravi ne bih rekla. Taj dubak je uradio više štete nego ijedna druga stvar za bebu. Koliko je odraslih sa bolovima j leđima, dece koja dugo hodaju na prstima,nemaju iskustvo pada,nego bubnu glavom itd. A ono,ne umire se od dubka,istina. Tvrda,ravna podloga kao što je pod je najbolje nešto za motorički razvoj bebe. I ne znam zašto je problem da izađe sa podloge??? Nije stara beba 2 meseca,pa da ostane gde je staviš, logično da treba da se pomera po stanu,puže,istražuje.
Mislim da to sto vi niste zdravi ne znaci da je dubak kriv😂 Uostalom ceo zivot treba da vodimo racuna o nasim navikama a ne dok se kao bebe vozimo u dubku. Vase je pravo da Vasoj bebi uskratite to ali ne treba da plasite druge mame Vasim misljenjem koje nije zdravstveno potvrdjeno :) Ja sam svakako za kombinaciju i poda i dubka samo neka raste 😊
Drage mame,da li se vaše bebe čupaju za uši,tj vuku ih..Radi to unazad mjesec,dva.. Pozz
Isto moja beba to radi. Kazu da su zubići krenuli..
Čupa uši i vuče se za kosu 🙈
Da li ima neka mama da je ostala trudna za vrijeme dojenja, a da je dobila samo jednu menstruaciju.Kakvi su simptomi trudnoce 😯
Mame dajte ideje za spremanje slanih kasica. Imamo dva obrokq, planirqm uskoro treci.. Beba 8meseci

Slatke nece nikako 😕
piletina +brokoli+kašičica pavlake
junetina +šargarepa+bundeva
piletina+šargarepa
krompir+žumance
junetina+grašak+šargarepa
jel ima neka mama koja je imala uredne menstruacije nakon porodjaja,i onda odjednom zakasnila da li je to sasvim normalno il sta vec🤔 ja sam imala prvi porodjaj sa bliznakinjama i nakon toga uredne menstruacije nikad mi nije kasnilo,i sad nakon drugog porodjaja (pre 7 meseci sam se porodila) i dalje sam normalno dobijala svakog meseca ali ovog meseca mi kasni
Moja beba ima 7 meseci, moja se cak u 6 uredila, pre toga mi je kasnilo i po 3 meseca, rekli su mi da ne brinem, to je radi dojenje
Pozdrav . Meni su nakon porodjaja (prije 7 mjeseci ) bile uredne, ali zadnji put sam imala 2 maja i ponovo tek juce dobila.
Jel neko dete ima hipospadiu? jel morate da operaciju?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »