Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
...i mi se borimo...ako ima neko dobar savjet neka podijeli sa nama...pozdrav
I nama izgleda, jako je nervozna, cesa desni, budi se stalno, razdrazljiva je... Koristimo Dentakind i Calgel. Mislim da joj ublazava malo...
Nama jos ne..
ali stalno slinimo i stavljamo sve u usta..
ne znam dali ima neki gel ili nesto da olaksa to izbijanje?
Mojoj bebi od 5mes i 4nedelje smrdi iz usta.. vecinom ujutu i nocu kad izpljune cuclu smrdi...
dali neko ima slican slucaj?
inace samo sisa i dohranjujem je...
pregledajte jezik, ako ima belih naslaga u vecem sloju moze da bude kandida.
Ćao mame ❤
Volila bi da neka mama napise ako ima slicnu iskustvo🙏
Malac 6mj.počeli smo sa dohranom usput i siki sve fino ide osim noćnog spavanja.Do sada je fino spavao podoj spavanje budjenje u 3h podoj odmah zaspi pa u 6h i nekad 8-9h tu je već ustajanje.Sada zaspi isto idući podoj u 3h isto, ali u 5h kad se probudi samo spava uz siku čim se spusti plač😭.Tako već par dana od 5h žmirkanje,okretanje, već umor sustiže😪Mislim da mu počinju zubići (gornje jedinice), ali se isto plašim da nije gladan možda se smanjuje mlijeko😰Hiljadu pitanja 😒
Hvala mama koje podjele svoje iskustvo pozz❤😘
Koliko dugo to s e traje? Postoji mogućnost da ima skok u razvoju pa bebi treba više obroka, slabo spava, teško se uspavljuje. Obično je oko šestog meseca. Zakođe je moguće da ima regresiju sna. I u jednom i u drugom slučaju je važno da će proći. 🙂
Daj mu uvece pred spavanje dohranu, posto ga vec dohranjujem i onda ti spava mnogo duze i ti mozes da se odmoris malo, da mozda su i zubici ali pred spavanje mora da bude sit obavezno, i kasice mu daj preko dana isto. To je moj neki savet sad ti radi kako mislis da je najbolje.
Moja beba sedi ,puzi ,podiže se sam gde god može da se uhvati i stoji. Nestabilan je ali se trudi . Ruckamo sve sto nam je pod rukom i imamo 9.350 kg❤️😘 Sto beba sama insistira treba je pustiti ne osporavati . Sa trećim decakom sam to probala i eto sve je ok.
Jok hodace sa 6 meseci!
Mogu li vaše bebe u ovom uzrastu da sede samostalno?
Da, sedi lepo .
ne :) trudi se, ali i dalje ne može :)
moja jos ne.
Kao za spavanje noćno i danju je potrebna rutina. Bebe vole rutinu , citanje knjige pevanje jedne pesmice blago ljuljanje kao i bebina soba ili soba u kojoj beba spava. Verujte mi moj Bebac je spavao danju 10 minuta spavao je gde stigne dok ja nisam kupila kurs od jedne žene koju parti milion ljudi na instagramu i koja je mnogim ljudima pomogla da im deca spavaju i po celu noć a i danju . Moja beba sa skoro 6 meseci spava 3 puta danju . Prvo spavanje je dva sata posle ustajanja i traje oko sat vremena nekad manje nekad više . Drugo spavanje je dva ipo sata posle tog budjenja i to spavanje je oko sat ipo do dva i trece spavanje je isto dva ipo sata posle tog drugog budjenja i traje pola sata, to trece je čisto eto da beba ne bude dugo budna za noćno spavanje. Probajte da gledate to i videćete da su bebe kenjka e nervozne trljaju oči , ne zanimaju ih ni igračke ni ništa one žele samo da spavaju .
Konacno nesto pametno da procitam
Ljiljo, hvala na savetima. Pokusacu nesto da uradim po pitanju uspavljivanja. Beba za par dana 6 meseci, ali ja je dojim na zahtrv i nije mi problem da je dojim taj jedan podoj nocu jer stvarno tada lepo doji, a ja imam dosta mleka i ne bi mogla da izdrzim do ujutru, morala bi da se izmuzam, pa zato bolje da ona doji. A inace lepo, uredno napreduje.
Nema na čemu. Za bebu od 5i 6 meseci su budni prozori 2,5 do 3 sata . E sad vrlo je moguće da je tvoja beba jer inače je prvi budni prozor najkraći on je možda oko 2 sata već taj drugi je dva ipo ili 2:15 minuta i treći pred spavanje je najduži znaci do 2,5 ,3 sata . Pokušaj da pratiš to i vidjeces bas koliko će lakše i da zaspi još ako pokušaš da je spuštaš u tom nekom periodu u budnom stanju vrlo je moguće da će zaspati sama . A sto se tiče dojenja ako super je to ako se jednom budi siki i nastavi odlično onda ništa ne menjaj. 😍 pozdrav
Moja beba je sama napravila takvu rutinu. Nama je samo problem sto moram da prepoznam znake umora i da je tad uspavam, jer nece sama da zaspi. Jedino u cemu sam od starta pogresila je ljuljanje i ne znam kako da se oslobodim toga. Jednostavno tesko mi je da je pustim da place, pa moram da je uspavljujem nocu.
i slazem se da sto je više beba napolju i kada smo u kuci na podu to lepse nocu spava. Mi imamo podoj u 3,4 ili 5 kako kad i u 7,8 ujutru a spava do 9. Tako je vec duzi period.
Bravo to je super. E znake umora 😂 sad ću ti pomoći . Koliko beba ima meseci . Postoje budni prozori ili ti wake Windows kako ova kaže. Ako ne možeš da prepoznaš umor i kad se bebi spava najbolje onda po njima gledati . Ja nekad isto ne mogu pa otprilike gledam po tome koliko je bio budan i onda u to neko vreme udjemo u njegovu sobu upalim white noise čitamo knjigu kao moj ima 7 meseci sad i spava celu noć 😂 izbacili smo dojenje noću ostavila sam samo dream feed oko pola 11 ga nahranim u snu i vise ne do jutra . I uglavnom kad mu napravim atmosferu za spavanje onda vidiš trljanje oci zijevanje . A sto se tiče samostalnog uspavljivanja meni je trebalo jako dugo bez plakalanja to da postignem bas sam imala strpljenja Al po tom umoru sam gledala i spuštala ga uvek kad je 98 posto uspavan Al da vidi da sam ga spustila u krevetac . I nekako tako malo po malo sam došla na to da ga spustim sad u kompletno budnom stanju i on sam zaspi 😂 bilo je malo plakanja tipa on place ha sacekam
3 minuta udjem uzmem ga smirim malo opet ljuskam spustim izadjem i sve tako nisam stvarno nikad pustila da place vise od 5 minuta Al sam bila uporna sa tim spuštanjem podizanjem Itd 😂super je sto je jedan podij noću sto znaci da možeš oko da ga izbaciš a to možeš uraditi tako sto ćeš da pomeras svaku noć za 10 do 15 minuta . Znaci ako se probudi u 3 ti mu ne daš do 3:15 ako se sljedeći noć probudi opet u 3 nedas mu do 3:25 i sve tako . Opet ne znam koliko beba ima meseci Al po kilaži i kako beba jede danju od 6 og meseca nije potrebean podoj noću . Nekim bebama naravno jeste ili ako neko hoće to može da ostavi ja sam eto u 7 om mesecu izbacila.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Zadivljujuća fotografija majčinog stomaka u momentu kad ga pogodi kontrakcija »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »