Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
138
Ostavite komentar
Pozdrav mame, hodaju li vam vec bebice? Moja djevojcica je sa 10 i po mjeseci prohodala 😍
Skoro godinu dana i ne hoda 😊 krece se samostalno vec dva meseca, puzi, ustaje, sama uzima i vraca svoje igracke, ne vodimo je da hoda niti zurimo. Cemu zurba mame?
Ja shvatam da imate potrebu da hvalite svoje dete ali imajte na umu da ovo možda čitaju i mame kojima je prvo dete i na koje će vas komentar da utiče tako da se pitaju zašto njihovo dete još uvek ne hoda..
Prohodao sa 10 meseci😊
isto i moje dete 😃
mame imam jedno pitanje ili ima neko takav problem moj malisan sad ce godinu dana a nece mleko da pije samo dojka i hrana neznam vise sta da uradim da krenem sa mleko probala sam na svaki nacin da pije mleko nece ako neko moze da mi pomogne.
Kod mene je drugačije, živim van Srbije, i tu su preporuke da se dete doji do bar pune 2 godine. Radjen je niz istraživanja o benefitima duže dojenih beba, nije tačno da bebama nije potrebno mleko nakon prve godine.. Samo što smo mi tako učeni, većina naših žena prestaje sa dojenjem izmedju 6 i 12 meseci zbog vraćanja na posao.. Moje prvo dete nije dojeno, drugo jeste do 18meseci, trece evo za 2 dana puni godinu i ne planiram još da je odvikavam. Kući sam, ne vidim razlog da prestane ako već imam svoje mleko zašto bih joj davala kravlje ili neko drugo ☺️
Ni moj nije pio nikad prije mlijeko dok ga nisam odvojila od sise sa 10mj (iz zdravstvenih razloga) samo sam mu jedno vece dala flašicu i odlicno je prihvatio,od tad mu vise nisam nudila da doji ali nije ni on trazio. Do godinu dana kazu da bi djeca trebala da doje ako je moguce,tako je najbolje za njih a poslije ako nece mlijeko onda su dovoljni i mlijecni proizvodi (sir,pavlaka,jogurt..)
hvala vam
Posle godinu dana detetu i nije potrebno mleko, pogotovo ne kravlje! Jer je kancerogeno!
A zasto bi beba pila mleka ako sisa?
Budi te srećni sto dojite dete. Dete trba da sisa do godinu ipo dana
Ne znam da li još neko ima problem kao i mi. Beba uskoro puni godinu dana, a i dalje se noću budi na svaki sat. Ovo traje mesecima. Prestala sam da verujem da će ikada spavati u kontinuitetu. Traži mleko da pije, neće vodu. Problem je što je navikla da se uspava uz pomoć flašice. I ona brzo zaspi posle svakog buđenja i reklo bi se da se dobro naspava, ali mi smo uništeni od stalnih noćnih buđenja.
i kod nas isto imamo blizance devojcica se budi po min 5,6 puta nocu i ako je ne prebacim iz kreveca u svoj krevet budjenje nece trajati par minuta vec 20 min placa i probudice i brata i onda svi placemo naredna 2 sata
verujte mi, nema metode koju nisam primenila. moje dete se budi od 4 meseca, ne secam se kada sam prespavala celu noc. ne spava ni preko dana, i svi mi kazu da ce proci i da je takav. samo ne znam kada ce proci, zaista sam premorena od tolikog nespavanja.
Imali smo isti problem! Resili smo ga tako sto smo mu pred spavanje povecali dozu mleka i kad bi se budio nocu nismo mu davali mleko(znali smo da nije gladan sigurno ako je jeo pre sat vremena) i u tome smo istrajavali iako je bebac vrlo pokazivao znake nezadovoljstva pre nego gladi. Sledecu flasicu davali smo ne pre 5, pola 6.Nije lako, ali za dve noci mi smo taj problem resili i konacno se naspavali kao ljudi. Da napomenem da sada spava od 21.30h, popije mleko u 05.30h i spava do 08.30h
ima nas još😁. sutra puni godinu dana idalje de budi nocu vise puta,place trazi mleko,nosanje...sve se nadam da ce uskoro prestati.
nama jos malo prvi rodjendan i krstimo ga. u krugu porodice .
i mi isto.
Drage mamice, koje je vaše mišljenje kada dijete treba početi navikavati na tutu i na koji ste način vi to radile znam da ovdje ima iskusnih mama a meni je prvo dijete. Hvala vam na odgovorima
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »