Komentari za tekst "Vaša beba u 9. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
339
Ostavite komentar
zasto moji komentari ne izlazu...?
Zato sto ne izlazu 🤣
Tek sad vidim da ste sve prepisali iz aplikacije “baby centre”. Od reči do reči.
Moja beba ima 9 i po meseci i jos nije naucila da mase na pa-pa ili cao,jos ne znam da tapse rukicama na tasi-tasi-tanana ili na bravo pa sam se malo zabrinula. Takodje je ucimo da pokaze nos,oci,glavu...ali nista. Zanima me da li ima jos neka beba tako ili je za brigu... pedijatrici sam spomenula i rekla je polako,ima tek 9meseci
Da pokazuje nos, usta, sa 9 mj.? Mojoj je 9 i pol. i ni na pamet mi nije palo da to tada MORA ili TREBA da zna 🤣 To mi je nekako previše za ovu dob, još su mali. Tašuna, maše ćao, i to kad joj je ćejf.
Ista situacija, za 10 dana 10 meseci.
Isti slucaj i kod nas. Imamo punih 10 meseci i nece nista da pokazuje, niti da tapse. Tapse kad njemu dodje, ali ovako ne. Jedino voli da igra 🙃
Sveca i mirišljava kupka, odlazak na pedikir manikir - misaona imenica kod nas!
baš tako! meni je sa blizancima osetno laknulo kad su dogurali na dve i po godine, mislim na totalno rasterećenje. Ali sveće.. samoća.. ohohoooo do toga ima da potraje, hahah.
Nemojte praviti od dečije ishrane bauk pobogu. Misli se na istu hranu koju jedemo mi, ali bez začina. Moji blizanci jedu odavno, kad spremim samo izvadim količinu za njim, a potom nama začinim. Supa, povrće, ne vidim šta je tu loše.
Apsolutno se slazem. Ja sam imala situaciju da samo zbog stomacnog bebica i ja bile u bolnici dva dana. E sad imas izbor ili na flasicu tecnu kasu da dajes bebi ili hranu za odrasle (pasteta, salame, nedovoljno skuvan pirinac...) Ja sam bila u soku da u decijoj bolnici nemas mogucnost da dete jede bareno meso voce povrce ispasirano ili u komadicima. Pritom dojena beba nikad flasicu nije videla u zivotu vodu pije na casu od kad smo uveli nemlecnu ishranu.
Vjeruj mi da su moja deca do 7.meseca imala uvedeno sve, ribu,orašasto voće, komplet jaje, sve,sve,jedino ne morski plodovi,kravlje mleko i med. Bez zuba žvakali meke komadiće malo prognječene. Naježim se od one neke tabele koju po Srbiji nosaju patronažne gde dete ni do 2.godine ne proba tipa papriku. Inače,pedijatar sam u Italiji.
Eto, znači vašoj deci ništa ne fali, a gle čuda pre 1.godine su jela celo jaje. Nažalost kod nas na Balkanu se vrlo lako prihvata sve što dolazi sa zapada. Tipa daju detetu avokado, a ni ne pomisle da ponude recimo dud koji raste kod nas i vrlo je zdrav.
Beba 14.7 puni 10 meseci jos uvek ne puzi ne hoda i ne stoji sama.Da li neko ima slicna iskustva?
Nista to nije nenormalno. Mozes otici kod fizijatra pokazace ti vezbice pa da vezbas sa bebom da propuzi da se posedne sama i posle da ustaje.
da imam i ja taj problem beba mi ima 9 meseci i 3 nedelje samo sedi u dupe i ne mrda igra se sa lutkice a nece kad ga drzim oce da baca neki korak a inace moze ceo dan da sedi na dupe a da se ne pomera sa tog mesta neznam dali je to za zabrinjavajuce.
Moji blizanci takodje. Nekad kao krenu puze unazad, ali to jako kratko traje. Par putu su ustali iz kreveca, ali to je to.
Mojoj bebi je za koji dan 10.i mesec , i još uvek ne sedi samostalno . Da li ima još takvih slučajeva , ako da, šta vama kazu pedijatri na to ?
Moj si 17tog puni 10 meseci, josuvek se nije zaseo samostalno. Takodje ne daje nikakve znake za puzenje
Zdravo mame...opet ja.Zbog korone posto smo svi bili svojim kucama,moja beba sad stalno reaguje na nove face.Nece kod nikog i cim joj se neko priblizi ona place.Da li je to normalno sto tako reaguje?Hvala na odgovore...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Polazak u vrtić je veliki korak za vašeg mališana. Pomozite mu da što lakše prihvati ovu novinu. »
Osigurajte zdravlje svoje porodice na čak 35 godina »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »