Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
933
Ostavite komentar
ljubavi samo ti treba licna karta.ja sam samo sa licnom digla
Ja sam se porodila 10.juna,dabas mi stigla poruka da je odobreno, da ce uplata biti u roku od 45 dana i da ce resenje stici na kucnu adresu :)
Zdravo mame,mi imamo mesec i 3 nedelje
zanima me,jel se predaju neki papiri za te 100000 din i gde? i posle koliko vremena stize resenje? inace smo iz Nisa
Trebalo bi da ste se prijavili za to u porodilistu.. Ja sam se porodila 10.juna,danas stigla poruka da je odobreno, da ce uplata biti u roku od 45 dana i da ce resenje stici na kucnu adresu. Sabac :)
zdravo mame... da li se neka susrela sa sluzavim stolicama? inace beba je dojena i ima 1m i 3 nedelje . hvala,pozdrav
Ja sam primetila bebi juce sluz u stolici..ali ne cuje joj se nista u nosicu nit ima problem sa disanjem.. Pise da zdrave bebe mogu jos uvek da se ciste tako..🤔
Zaboravih, takodje iskljucivo dojim. 😊
Zdravo Marija. Mi smo imali problem sa sluzavom stolicom koja je pritom bila i zelenkasta. Kod nas je problem nosic, cistimo nosic fizioloskim 3 puta dnevno i po potrebi pumpicom. Sada nam je stolica super, ali ukoliko preskocimo npr. uvece da ocistimo, ujutru bude sluzi u stolici ali mnogo manje nego kao kada je pocelo. 🙂 I da dodam, na predlog pedijatra koristimo i kapi biogaia, kako je doktorka rekla da bi se regulisala crevna flora.
Moze biti da joj je od slajma?
Draga mame, da li je neka od vas imala situaciju da beba pocne da doji, jede par minuta i pocne da place, zacrveni se i krene da se odguruje nogama i rukama, pa se smiri i opet jede par minuta.. Evo vec par dana tako po ceo dan, u toku moci se budi dva puta i bude sve u redu. Beba ima 6 nedelja, stolica uredna i zute boje.
Meni se to desava kad treba beba da ispusti gasove ili da kaki, a onda kada to obavi nastavi sasvim normalno... :)
To su grcevi, imali smo i mi taj problem.. Pedijatar nas je savetovao dojenje ne duze od 20 min, na 3h...strogo...beba je mirnija... Navodno sto duze sisa vuce vise vazduha i boli je stomak..mi se drzimo toga vrc 3ci dan i beba bolje jede i manje se muci...
Daaa, desava se i to, pa sam mislila da je zapusen nos i da ne dise dobro, stavljamo fizioloski rastvor i juce smo pokusali da izvucemo slinice sa noskom i nije izaslo skoro nista tako da nije nos definitivno.. Pretpostavljam da su grcevi, ali bas je naporno. I mene oblije znoj, od ujutru do uvece ista prica, a u toku noci nista.
Moze biti da su grcevi, podizi je cesce da podrigne i radi vjezbice sa nogama
Mukeeeee, kod nas je taj period, nekako joj na prevaru dam da jede ili kad joj se dobro prispava... a desava li ti se da dok jede makne sisu i pokusa da udahne 😳 kao da zaboravi da dise, to nam se pr puta desilo i svaki put kad jede mene obliva znoj... 😟
Pozdrav, da li vase bebe nose siroki povoj i do kad cete im stavljati s obzirom na vrucinu?
Sve zavisi kako ko gleda na siroki povoj. Nije vazno u kojoj drzavi zivimo, imam drugaricu u Australiji koja je za obe bebe nosila siroki povoj jer imamo isto misljenje-SIGURNOST BEBE!!! Sigurnija sam u sebe prvo pa onda u druge dok ima siroki povoj.
Starijoj cerci sam nosila nesto malo, mozda prvih 40dana, a malom planiram bar do 3meseca, jer je rodjen ranije i jer sam JA SIGURNIJA U SEBE.
Nema potrebe grditi drzavu u kojoj zivimo zbog sirokog povoja. Ako smatras da ne treba, nemoj ni da stavljas, drugima na pitanja "zasto ne nosi povoj" odgovoris osmehom i nastavis da uzivas u svom detetu 😊😊
Nosilii 5ipo nedelja do kontrole uz kukova, skinuli jer dr kaze ne treba visee
moja beba nosi siroko povijanje nosice i naredna dva meseca tako mi deciji rekao do sl kontrole a do sledece kontrole jos dosta ima i proce ova vrucina al ja nu malo skinem jedno pola sata sat da samo u pelene bude...jedva izdrzavamo s vrucinom ona je nervozna nemoze da spava danju nocu spava normalno al ukljucim malo ventilator ..
Ma znam, meni mama to nije stavljala pre 30 godina jer to nije bilo da se kupi u inostranstvu, ali smo mi izgleda ceo vek iza razvijenijih drzava, i uvek "ajde nosicu bebi sta mi je tesko" da se neke tetke i babe ne bi pravile pametne...bitno da smo i to zavrsili, manje vesa za pranje :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »