Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Pocinje mi 9.nedelja. Imam bas velike probleme sa nadutoscu i gasovima, vec 7-10dana. Svake noci se budim i to mi jako smeta. Par puta sam imala i velike grceve u crevima. Jedem vise puta dnevno, manje obroke. S obzirom da imam celijakiju i iritabilni kolon itd. ove probleme imam i od ranije, s tim sto su sada mnogo izrazeniji. Ponekad uzmem aktivni ugalj, koji mi je pre trudnoce resavao problem, i brzo splasnem, ali sada mi ni on ne pomaze. Bukvalno mi nadutost smeta i danju i nocu, a ni gasova ne mogu da se oslobodim. Nekad budem naduvena od zeluca sve do donjeg dela stomaka. Na samom pocetku trudnoce nisam imala ovaj problem.
Koristim utrogestan 3x1, aleract, cardiopirin, folnu, verapamil zbog aritmija.
Da li neko ima slican problem?
Draga, i ja sam u 9. nedelji i takodje od ranije imam iritabilni kolon. Zbog toga sam pre trudnoce bila jako mrsava. Sada se trudim da jedem mnogo vise nego sto mi prija, u pokusaju da se "ugojim" koliko je to moguce, ali imam istih problema sa gasovima i povremeno retkom stolicom. Za sad je sve u redu i po rezultatima i po UZ, nadamo se da to stanje nece stetiti bebi ubuduce. Javljaj sta se desava sa tobom, volela bih da pratim svoje stanje kroz tvoje, tako bi mi bilo mozda lakse. Zelim ti puno srece i zdravu trudnocu i bebu.
Buduće mame imam jedno pitanje. U 9 nedelji trudnoce otišla sam na pregled. Sa bebom je sve uredu hvala Bogu, ali je doktorka videla mali ugrusak krvi, ili zaostale menstruacije ili one koju sam ovaj mesec tih dana trebala dobiti. Odma mi je dala UTROGESTAM 2x200mg dnevno. Do tada sam imala samo braon sekret, nakom prvog dana terapije krenula je sveža krv. Odma sam se javila doktorki koja je rekla da pojačam terapiju 3x200mg i da dođem da dobijem injekciju progesteroma. U ponedeljak idem kod nje. Da li je neka od mama imala isti ili sličan slučaj i da li ima potrebe da brinem s' obzirom da je sa bebom sve uredu. Ekspertni ultrazvuk mi je zakazan za 4 nedelje (u 12.nedelji trudnoće) Hvala unapred na odgovoru.🍼
I ja sam u 9 nedelji. I ujutru pre nego da podjem na ultrazvuk imala sam braonkasto. Na ultrazvuku sa bebicom je bilo sve ok. Ali imam hematom, tako da primam progesteron, i vaginalete i pijem jos jedan lek.
POZDRAV :) Bila sam kod jednog doktora u 9+ i receno mi je da se beba ne vidi dobro te srce nismo culi. Aparat za slusanje srca iz antike skoro. Izgubila sam svaku danu, jer mi se desilo vec jednom isto. Sutradan idem privatniku koji kaze da je BEBA dobro i sve se vidi. Ovo sam napisala za sve vas drage majke koje niste odmah cule srce da se ne plasite. Za sve postoji vrijeme i trenutak, i vjera u Boga uvijek 🙏❤️ Sretno svima
Bazeni u trudnoci. Da ili ne?
Ne. Ne sme.
Bol desno od pupka. Da li je to normalno?
I mene boli.. kazu da je to normalno jer se širi materica, pravi se mesta za bebu. Bez panike 😊
Evo i mne u 9 nedelji. Hvala Bogu sve je ok. Dokt. mi je spomenuo pregled koji kosta 400e i salje se test krvi u London, kao to je test najpouzdaniji sad. Sta vi mislite o tome ? I zasto se vise ne rade oni testovi koje sam radila pre 6 god. kada sam nosila blizance, dabl ...tribl... sta vise izmisljaju ... 😠😠
meni je prijateljica rekla da uradim prvo neki dabl test pa tek onda ako ne daj bože nije nešto uredu ,tek tad da odem na taj skuplji pregled.. Ona je dve trudnoće prošla i dabl test je uvek bio super,al treba ici na proverena mesta jer su mi mnogo njih reklo da laziraju dabl da bi vi išli na taj skuplji( dobijaju procenat)
Za mene su to najbolje uložen pare, nažalost kod mene je bio Daun, trudnoća je bila besprekorna, koliko znam, oni pokrivaju 1 dijagnostički invanzivni test, u slučaju da test pokaže anomaliju, radila sam čupice, to se radi do 12. nedelje zato je bitno prenatalni uraditi čim je to moguće, od 10.nedelje, i išla sam na medicinski prekid u 13.nedelji, sve ostale devojke i žene, a iznenadili biste koliko ih ima, su bile već u 5.i utvrđeno amniocintezom, i čekale prekid, a to kako izgleda, ne bih o tome. Sad sam opet trudna i radiću test. Dabl i trip su čiste statistike, i vrlo mlade devojke nose bebe sa anomalijama, nego retko ko hoće da kaže da mu se desilo. U mom okruženju, 4 žene, dve Tarnerov sindrom, i nas dve Daun, da znamo jer nismo krile. Meni su tad rekli na klinici da svake nedelje bar nekoliko slučajeva ima. I to su vam i prvorotke i već imaju decu, devojke od 20ak do žena od 40, nema pravila.
draga, ja sam radila prosle godine prenatalni test 500€, pomislila sam da je to bacanje para, ali on je pokazao da nosim dete sa daunovim sindromom. Sada sam ponovo trudna 9.ta nedelja, planiram ponovo da odradim taj test jer je 99,9% tacan. Dabl test je samo statistika a ovo ne tacno 100%. Zelim ti svu srecu!
Da li su normalni bolovi u stomaku u 9 nedelji trudnoće?
Poz zenice. Da li se neka susrela s a krvarenjem u 8 nedelji? Bez bolova. Dokotor kaze sve ok sa polodom, prepisan utrogestan 3×1... i mirovanje
Evo, ja, prvo tačkasto pa kad se slilo, mislila sam gotovo je, pravo krvarenje, to je bilo prošle nedelje, sad sam ušla u 9, primam injekcije progesterona, utrogestan 3x200, mirujem i molim se Bogu. Prestalo, opet tačke neke. Rekli su mi da se dešava, ali je svaki odlazak u toalet stres, da li ima nešto ili je sve ok. Važno je da nemaš bolove.
Ja sam imala smeckasti iscjedak 2 dana, dr je rekao da je vjvt ostecen kapilar. Bitno da nemas bolove i da se krvarenje ne pojacava. Ja od pocetka trudnoce pijem utrogestan 3×2, jedino sto mi je dr sada savjetovao da pocnem uzimati magnezij, opusta misice i manje dolazi do kontrakcija.
Da, imam tvoj slucaj. koristim utrogesten 3x200 mg dnevno. Strogo mirovanje ( do kupatila i nazad u krevet)
Zdravo drugari, zanima me da li se neko susreo sa onfalokelom?
Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Imala sam kiretazu 15.02.2020 ostala sam trudna, sada sam u 9 nedelji i dr. mi je prepisala utrogestan, da li to utice na plod jer sam u prvoj trudnoci uzimala taj lek ali mi nije nista pomogao, tada plod nije bio u redu i krvna slika mi je bila losija, a sada je hvala Bogu sve u redu. Samo me brine sada taj lek zasto ga moram uzimati ako je sve u redu sa bebom?

Hvala unapred.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »