Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Bolje kašica od bilo kog povrća ili voća pa čak i kupovna, nego kravlje mleko,imenjakinja konstantno spominje, baš to mleko ni posle 12 m ne bih dala bebi. Na kašicama piše da subza bebe od 4. meseca, a mleko konkretnobtabkravica ne verujem ibza odrasle da je dobra. Tri deteta, prvo dojeno do 18 m kašice od 4 po malo sa 6 već 3 obroka, drugo adaptirano kašicama se radovala ibhtela već od 4 imala jedan ceo obrok, sa trećim koje napunilo skoro 4 meseca krećemo lagano, po par kašičica još i ne zna ali su mu zanimljivi ukusi novi... Za Snezanu-zamislite ni jedno mi nije debelo, živi, savršeno zdravi...😄 Neće valjda do 6-7 samo sisa pa ko iz vedra neba 3 obroka odjednom, a ako bi postepeno ko što ja krećem od 4 onda bi tek sa godinu krenuo da jede doručak-ručak-večeru, sa 6 beba treba obroka 3 da ima jedan mesni, sa 6 mleko itekako nije dovoljno ni jedna jabuka za bebu koja kreće da puzi istrazuje i dosta je aktivna. No kako kome odgovara tako nek radi, ovo je moje mišljenje i ja tako radim, smatram da je to za moju decu najbolje, kao i svaka druga majka, mogu sa drugima da se složim ili ne, ali daleko od toga da osudjujem i da mislim da ako neko doji samo do 6 da nije u pravu.
Boze, ove neke Snežane. Ne znam cemu takvi komentari, svi zele najbolje svojoj deci , i niko ne zeli da svoji decu muci ili nesto lose učini. Svako roditelj treba da se posavetuje sa svojim lekarom tj.lekarom bebe i da prati razvoj svog deteta Neka deca su naprednija i nije im dovoljno samo mleko nego traze vise ( kroz plac i sl. ) kao što je slicaj sa mojom bebom. Dok je nekim beba dovoljno jos uvek samo mleko. A i meni je moj lekar lrekao da pocnem sa kasicama, iako bebe jos ne sedi, a i ja sama vidim da ih ona trazi.
Sta vi radite sa bebama ja ne verujem. Beba je na mleku do 6 meseci nikakve kasice bre sta radite bebi sa organima i eto kako narusavate zdravlje u kasnijoj dobi ce biti problema. Sad vam je bitno da se najede i da je prihvaćena kasica.
Kupovno mleko sa najmanjom masnocom im dajte koliko zele a ne pametujte sa mesom i pasuljom. Svima je dobro poznato i da beba dok ne sedi samostalno ne dobija kasice.
Dzabe nekima price bitno da su im beba natovarene i uskoro ce i sarmu da im daju.
Isto, sa 3 mj i 12 dana dobila je prvu kašicu od jabuke, sad jedemo i mrkvu, bundevu, batat, one Hipp rižine pahuljice, i baš voli da jede na kašiku, dok flašicu i adaptirano mlijeko odbija od početka, a samo sa dojenjem ne napreduje kako treba..
Tako da se nisam pokajala ni u jednom trenutku 😊🥰
Koju kolicinu pocetne kasice treba da imaju? Ja sam krenula sa pirincanom kasom i pojeo je (danas treci dan) po tri kasičice ali to su one manje od malih kasicica. Recimo da je pojeo jednu malu kasičicu dnevno. Da li je to ok? Sutra bih dodala krompir. Da povecam kolicinu?
Vidim kod vas tamo patronažne ne čitaju ništa od 80 i neke godine prošlog veka. Moja deca od 6.meseca probaju ribe i samleveno orašasto voće, žumance,pa belance, a vi čekate za krompir i meso 6 meseci. Ali zato plazmu posipate i po voću i po žitaricama.
Meni je patronazna rekla da idu pirincane kase,sargarepa, krompir tikvica, brokoli. Meso od 6, pasulj od 8...licno mislim da je rano
ni ja ne razumem gde zurite sa hranom
Krompir tek od 6 meseca.
Zasto vec dajetu jacu hranu kad organi nisu spremni, zasto ne sacekati?
Nisam sama odlučila, počela sam po savetu lekara. Koliko vidim nije spreman. I meni se činilo rano ali sam onda nešto mislila da mu probam samo po malo čisto zbog alergija. Svakako nakon toga dobije mleko tako da nisam ni povećala količinu hrane.
Prvo dete mi je rođeno u 26-toj nedelji i tada smo krenuli korigovano 6 meseci.
pozz mame
Ima li jos slicnih bebaca, mojoj je 4 mjeseca i do sada je fino spavao preko noci budio se jednom da hapi i to je to.Zadnje dvije sedmice svaka 2h😥kad se probudi samo se moze smiriti i odmah zaspati uz siku, na zalost cuce nece.Ima li koja mama savjet kako da se vratimo spavanju?hvala
I mi imamo isti problem. Budi se nocu, place. Doktorka mi rekla da izbacim nocni podoj al to sad nije mogucee🙄 Valjda ce se vratiti u normalu. A sto se tice uvodjenja hrane rekla nam da sacekamo jos malo. E sad ko ce znatii...
tako je i moja beba, kad je napunila tri meseca, budila se nocu cesto a pre toga super spavala skoro celu noc, uz jedno budjenje oko 5,6 ujutru da jede pa nastavi do 9. Resila sam tako sto sam uvece joj uvela dohranu ili se izmuzem vece pre, lepo se najede i odmah zaspi. Budila se cesto jer se ne najede pre spavanja kako treba, zaspi na siki, ja mislim najela se a ona u stvari umorna. Isto tako pocela sam da je stavljam na stomak da spava, i spava mnogo mirnije i duze.
Meni je dr rekla da kada dodje do promena u noćnom spavanju ili kaki, da se polako uvodi čvrsta hrana.... E sad... Dal ste za to ili ne, na vama je.
Mozda je u pitanju regresija sna, karakteristicna za bebu oko 4.meseca. Informišite se i na engleskom (sleep regression) kao i o metodama uspavljivanja.
I mi imamo sličan problem. Ne budi se ali spava kraće nego što je pre a i kasnije zaspi. Ima li neko savet? 😊
Mame da li su vam krenuli zubici? Mojoj vec dva izasla zubica
Postovanje. Prvo dijete mi je. Napunili smo 4 mjeseca (ima 9kg)pa me zanimaju misljenja za uvodenjem kasica( od prvog dana je na AD mlijeku jer nisam imala mlijeka) i s kojim kasicama prvo krenuti, jer negdje pise voce, negdje povrce, negdje pak zitarice. Lijep pozdrav
porincana kasa
Prvo se kreće sa rižom ili rižinim (pirinčanim) pahuljicama, zatim se dodaje po jedno povrće svaki dan ili na dva dana, na primer: riža i šargarepa, riža, šargarepa i tikvica. Kasnije može i jabuka u kombinaciji sa nekim od ovih sastojaka, ja recimo rižine pahuljice koristim da zgusnem kašicu. To je neki početak, treba samo polako i pažljivo unositi nove namirnice kako bi pratili bebine reakcije
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »