Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
875
Ostavite komentar
Ja sam presla pre mesec ipo i isto se budi nin stop...prosto je takav..Premorena sam
Zdravo :) Moja beba i dalje samo sisa, polako cemo poceti da uvodimo nemlecnu... Da li postoje neki saveti vezano za stolice za hranjenje od kolega koji su poceli ranije sa klopom? Na trzistu ih ima od 2 do 35 hiljada 🙄
Mi smo kupili Stokke Trip Trap. Prati dijete od 6. mjeseci, pa do neke 11 godine...
Koliko ja znam ne. Mi smo uzeli onu kojoj se naslon može spuštati, zgodna je jer je beba može stavit u nju ako još ne smije sjediti.
Da li jos uvek neka beba u sestom mesecu ima grceve???
To je normalno ako ste krenuli sa kašicama onda može biti. Ništa strašno i mi to imamo. Mali mi ima isto 6 mjeseci i ako nešto novo pojede nekad ga bas boli a često i zaspe ko anđeo :)
Moj mali se savija nocu i dalje,prducka i place..nzm da li su grcevi..proveravali smo i stolicu i svasta nesto..sve je u redu..tako da msm da i dalje grcevi 😒
Naša beba puni 6 mjeseci kad smijemo da počinjemo da dajemo mlijeko Tetrapack
Na čemu ste svi odrasli! Postoji i domaće kravlje mlijeko, a i kozije. Kozije u tetrapaku, nilakva razlika od kravljeg.
Fascinantno kako na Balkanu ljudi misle da je mlijeko izvor zdravlja, a ono jedna velika nula od namirnice,izuzetno siromašnog nitritivnoh sastava. Ništa meso,povrće,voće,žitarice, nego mlijeko. Užas.
Upravo tako, apsolutno se slažem sa Vama. Još daje se kravlje mleko joje je nutritivna nula. Ne obecavam ali cu zaista pokusati od godinu i dana kada prestajemo sa dohranom kozije mleko da uvedem.
A pogotovo tetrapak koji rok trajanja vazi 6 meseci i stoji na sobnoj temeraturi. O cemu pricamo?!? To mleko nije videlo.
Nikad da ga ne proba ništa propustila nije.
prvih godinu dana beba NE SME da pije kravlje mleko.
Zdravo.Citala sam dosta tekstova o uvodjenju cvrste hrane u ishranu beba.Tu se uglavnom navodi da se sa nemlecnom hranom krece od sestog meseca i to postepeno.Medjutim,na poslednjem pregledu,kada je beba imala cetiri meseca,pedijatar je rekao da uvedem tri obroka odjednom.Normalno,ostala sam zatecena,delovalo mi je previse..Inace dojim je i dobro napreduje.Meni sada nista nije jasno,interesuje me da li su u redu ovolika odstupanja?Zar se tri obroka ne daju u devetom mesecu?Kako ce to uticati na dojenje?Molim za savet...Hvala.
pedijatri nisu nutricionisti i cesto se cuju ovakvi saveti. 3 obroka odma na pocetku u 4.mesecu bebinog zivota je šok za stomacic, za digestivni trakt za sve! u takvim slucajevima vrlo cesto dolazi do opstipacije i bebice se muce da kake i po par dana... zatim tvrda stolica itd verujem da ni jedna mama ne zeli da napravi to svom detetu. prerano je krenuti sa 4 meseca... ok tu negde oko 5.meseca poceti polako, onoliko koliko beba zeli. drugi obrok se uvodi tek nakon sto prodje mesec dana od uvodjenja tog prvog obroka.
Hvala puno na savetima..😁Tek su je prosli grcici,pa nisam bila voljna da je bombardujem sa hranom.Tako da cemo ipak sve postepeno.😊
Mi smo krenuli sa 4 i po meseca. Isto preporuka pedijatra, a isto lepo siki i lepo napreduje. Nama su rekli jednu namirnicu 3 dana uvodimo, pa drugu 3, pa treću... I na kraju kombinujemo namirnice koje smo uveli. Ja joj jednom ili 2x dnevno dam da jede, ne više. Sad imamo 6 meseci, pa cemo videti sa pedijatrom sta dalje. Pozdrav!
Hvala puno na odgovoru.😊Uvescu joj sve postepeno,bas kao sto si opisala.To mi deluje kao bolja opcija za njen stomacic.Neka su nam bebice zive i zdrave.🤗👼
Da li ste vec poceli bebu da stavljate u sedeci polozaj ?
Da, sam se podiže i želi. A i pedijatriica je rekla da smije.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Duboko smo zaronili u tajanstveni svet porođaja sa prof. dr Svetlanom Vrzić Petronijević »
Ako mama ima braon, a tata zelenu boju očiju, postoji čak i šansa da beba ima plave »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »