Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
958
Ostavite komentar
moj se rodio sa 3250 á sad ima 5200
Rodio se sa 3340...juce na pregledu imao 4560...
Nas malisa ima 5000gr, rodio se sa 3770. 🙂
Da li vam bebe kijaju i da li im je zapusen nosić? Šta radite povodom toga?
Ja mu stavljam malo fizioloskog u nosić ali ne deluje mi nesto da ide na bolje... Deluje isto
Kija cesto koristim fizoloski rastvor po 2 kapi i to je to.. samo kada uzmes fizioski kada ga otvoris mozes ga koristiti 24 h i bacas i pumpicu za slinice :)
Ja koristim marisimo sprej ... on je bas dobar ... uvijek mi je pri ruci a namijenjen je od prvog dana bebicama jer je na bazi morske soli. Jako dobra stvar ... koristila sam ga i cerkici a sada i sinu i nemamo problema sa zapusenim nosicem. 😊
To sto beba kija nemoj da te brine, kijaju posle jela ili kad im je malo zapusen nosic i to je sasvim normalno. Malo fizioloskog rastvora i kupite noska, tako ga barem mi zovemo, ono za izvlacenje slinica iz nosa. Mi tako radimo i sve je super 😊
Zdravo.. moja beba ima mesec i nedelju, htela bih da pitam da li se neka susrecala sa nazovi "problemom", da je beba u stanju da jede po 2h, nekada se desavaju dani , da beba bukvalno ceo dan je budna, da samo zeli da sisa, pri tom, ima problema sa grcevima... nekada mi se ucini da nesto nije u redu, jer je u stanju da jede i jede ceo dan...kao da u tome nalazi mir... i desilo se 3x od kako smo izasli iz bolnice da je povratila, doktora mi je rekla da je to ok, jer bebe jos nemaju formiran neki "poklopac", pa ako ih mrdnemo malo "grublje", ona povrati, cak moze i sama beba ako se mrdne da povrati... 😔
Kad je skok u razvoju bebe rade tako, citajte na internetu o tome
imam isti problem.. Bljucne i trazi jos mislila sam da je ne zasita i da je dete gladno pa joj dam i dohranu.. i pojede sve i opet trazi tako da mislim da pocinju creva da se sire i onda non stop trazi :)
moj sisa na pola il sat vremena prrko dana.al nocu slabo sisa
Kod mene slucaj, non stop je na grudi kad je maknem place, viseee pocela sam da sumnjam i u kolicinu i u kvalitet mlijeka, nesto tu fali 😔 U ponedeljak smo na kontrolu da vidim kolko je dobila za 2 mjeseca.
Da li voda rosa treba da se prokuva kad se pravi dohrana ili moze samo da se podgreje?
Ja je uvek prvo prokuvam, ostavim u dzezvi, pa po potrebi dogrejem kad pravim dohranu.
Moja beba ima mesec dana, sisa i na formuli je dodatno. Imamo problem kada bljucka bas cesto se desi da vrati kroz nos tj skoro uvek. Redovno cistimo nosic fizioloskim i pumpicom i uvek ima belog od mleka da se izvuce, i malo slinica, stim sto se desilo jednom da se umalo nije ugusio u snu kad su mu se skupile sline i to nakupljeno mleko pa mu krenulo na usta i na nos a on nije mogao da proguta, da nisam bila u sobi te sekunde ugusio bi se. Kad sam ga podigla iz kreveca i okrenula na stomak bukvalno je rasirio ruke i noge i ukocio se i pocrveneo nije imao daha, premrla sam od straha, i nazalost nista nije povratio vec je nekako progutao. Uglavnom, hocu da pitam da li je normalno da toliko vrava kroz nos i da bas puno balavi
Mojoj bebi se to desilo više puta, jednostavno nije znala da se izbori s tim i da iskašlje. Znam kako vam je, ja toliko puta nisam smela zaspati uveče, preko dana ni na trenutak je nisam ispuštala iz vida, to se dešavalo do 3. meseca. Bitno je samo da nikad ne leži na leđima, osim kad je neko pored njega, noću mu obavezno poduprite leđa i glavu da ne može da se okrene, ima da se kupi i onaj pozicioner što je sa prednje strane kraći, samo uz stomak, a sa zadnje dužine celog bebinog tela.
Nije normalno.. Pozovite pedijatra, verovatno mu dohrana ne odgovara ili ga mnogo prevrcete nakon jela. Obratite paznju i na flasicu kojom mu dajete dohranu, mozda je velika rupica i mnogo brzo popije pa zeludac ne moze da svari. Mi smo imali taj slucaj pa smo presli na drugu flasicu sa jednom rupicom, Videla se razlika i bebu stavite nakon jela u autosediste ili je drzite i nosite u tom polozaju narednih pola sata ili sat vremena da bi mogao da svari, nemojte ga odmah spustati u krevet.
Drage mame, molim vas za savet... Bebac ima mesec dana... Preko dana od 11 sati sve sto pojede, sve bljucne u roku od sat vremena i opet je gladan, dam mu na dva sata po 90ml ali bljucne sve. Nocu se valjda umori i cim jede posle kupanja zaspi, niti podrigne niti bljucne. Probudi se na tri ili 4 sata i jede i opet spava... Ne znam da li mu hrana ne odgovara? Nije mi logicno da preko dana sve povrati u dva ili tri puta u roku od sat vremena posle jela.
Mi smo imali isti problem. Koristili smo Hipp i bili zadovoljni u startu ali je posle par nedelja pocela agonija sa bljuckanjem i povracanjem. Bukvalno sam morala da presvlacim svoju pidzamu nocu jer je povracala u mlazovima. Ja sam na svoju ruku presla na Aptamil AR i od tada nemamo problema. Nas pedijatar mi je rekao da je to ok, ali opet se posavetujte sa svojim. Mada su meni svi govorili da je to normalno... Ja prosto nisam mogla da verujem da je toliko povracanje u redu.
Cao mame drage, da li vase bebe imaju duga siskanka po sat vremena? i kad pokusam da ga sklonim, krene glasno da place i trazi jos... a u dojkama ima mleka kad god proverim. Doji sve vreme dok ima grcice, sve dok se ne iskaki i napinje se dok siska... nekad i posle toga nastavi... prosto me nekada to iscrpi i plasim se da ne postoji neki problem...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »