Komentari za tekst "Kako teče PRIRODNI POROĐAJ"

Komentara
167
Ostavite komentar
Sada sam u 29 nedelji trudnoce,osecam se super i nadam se da ce sve dobro proci na porodjaju,mada mi je ovo prva trudnoca i malo se plasim samog porodjaja.
Sada sam u 35.nedelji trrudnoce,a imam sincica od 22 mjeseca.Evo da podijelim svoje porodjajno iskustvo sa mamama koje se prvi put poradjaju.
Moja beba nikako nije htjela napolje,pa je proslo 10 dana nakon predvidjenog termina i prikljucili su me na drip kako bi ubrzali porod.
Legla sam ujutru u 7h,a porodila se tek uvece u 18h! Jednostavno,ni drip nije bio dovoljan da moju bebu istjera napolje! :)))
Sam porod je vise bio dug i iscrpljujuci nego bolan,jer za sve to vrijeme nisam ni jela ni pila,a trebala sam crpiti snagu za sam cin poroda!
Bila sam svjesna svakog trenutka i veoma sam slusala savjete doktora i babice i drage mame-to vam je najvaznije! Budite strpljive i slusajte sta vam govore,samo se koncentisite na to!
Vjerujte mi,da niko iz mojih usta nije cuo nijedno"joj"niti builo kakav bolan uzvik osim mog disanja!
Svrha ove moje price jeste da buducim mamama kazem da nije tacno da je porod uvijek propracen vristanjem,jer i ja sam slusala takve price i zgrozavala! Naravno,mnogo toga zavisi i od same osobe,jer nismo svi isti!
Moj doktor je nakon svega pohvalio moju saradnju uz rijeci:"Ti nemas pojma kako si imala tezak porod,cini mi se da uopste nisi svjuesna toga!":)))
Zato drage mame,samo hrabro,slusajte babice i mislite kakav cete PREDIVAN POKLON da dobijete za svoj trud! A da...nakon poroda osdmah sam zvala supruga da mi donese ogromnu pljeskavicu sa ajvarom koliko sam bila gladna! :))))
POZDRAV I SRECNO!
Ja imam cerkicu od 2 godine,i trenutno sam u 34 nedelji trudnoce i cekam jos jednu devojcicu. Imam 24 godine.Prvi porodjaj mi je prosao super,skolski kao sto u tekstu pise,porodila sam se za 2 sata. Najvaznije je razmisljati pozitivno i slusati babicu i sve ce biti u redu.
Ja jedva cekam da se porodim i ugledam svog drugog andjela!
Pozz svim mamama! :-)))
evo ja sam u 38 nedelji,jedva cekam da se porodim ali me je jako strah...nadam se da ce sve dobro proci i da cu sto pre videti moju bebicu..!:-*
eto da vam ispricam i ja moju pricu . Kod mene je termin prosao 3 dana , pa pukao vodenjak, pa sam imala bolove na 15-30min cela 2dana pa sam usla u u salu 3. dan ujutru u 8h , a porodila se u 16:15 :) vec sam bila potpisala za carski rez koji je trebalo da bude u 16:30h, ali eto beba i j smo se u poslednjem momentu dogovorili da se na putu u salu za CR porodimo prirodno :) sada moj prelepi sin ima 6meseci. Znam da je moj subjektivni dozivljaj da sam se poradjala dva i po dana i mesecima sam bila tuzna sto nisam imala srecu da se kao vecina porodilja porodim brzo za par sati, ali kada vidim mog prelepog krupnog sina ja sam ponosna , ispunjena PREPUNJENA ljubavlju :) jeste da sam dugo imala bolove ali sam ih stoicki izdrzala , nisam ni plakala ni vikala, ja sam verovali ili ne PEVALA :) znam da zvuci neverovatno ali jesam pevala :) mnogo mi je znacilo i to sto sam naucila da pravilno disem, to i pevanje mi je pomoglo da izdrzim. A znam da sve ima svoj dobar razlog, moj sin je bio prilicno krupan na rodjenju i ne bi bilo dobro da je porodjaj bio brz, nismo ni on ni ja imali nikakve povrede ni komplikacije posle porodjaja, Mama je pevala "I feel good " u trenutku napona :D sve u svemu, kad vidim svog divnog sina, svoje prelepo i predobro detence , ma SVE je vredelo izdrzati, SVE!
a sve to vazi i za dojenje! imala sam i ragade i mastitis , ali sam izdrzala i jos uvek samo dojim bebu :) porodjaj i dojenje=postati majka su nesto najlepse sto moze da se desi jednoj zeni.
Daco potpuno si u pravu! Ja sam se porodila drugi put pre tri nedelje i toliko sam vikala da me je posle bilo sramota.Ustvari vikajnem trosite energiju koja je u tom momentu dragocena.Savet trudnicama:ne idite u porodiliste prerano,sto duze mozete ostanite kod kuce!
Zdravo mame! Ja bih samo da odgovorim Tijani u vezi stomacnih problema. U sestom mjesecu sam imala prvo iskustvo sa bolovima koje opisujes :) Bila sam sama kod kuce i silno sam se uplasila da cu ustvari da se prerano porodim. Bolovi su bili nesnosni, a i dolazili su u talasima, na par minuta. YNojenje, mucnina...ma strasno. A panika neopisiva! Sve se zavrsilo nakon sat vremena sjedenja na WC solji :) A onda olaksanje. To mi se desilo jos dva tri puta. A onda od 8. mjeseca trudnoce ( sada sam u 34. nedjelji) problemi su suprotnog tipa, sada imam tvrdu stolicu. I opet ponekad imam te uzasne bolove i grceve, ali krace traje. Trebalo bi dobro paziti na ishranu, ali ja i nisam bas disciplinovana po tom pitanju... Meni i Donat voda pomaze. Treba to sve spomenuti doktoru, ali mislim da to i nije nesto neobicno za trudnice...Evo ja sam prezivjela i sve je OK sa bebicom :)
Prvi porodjaj mi je bio pravi pakao!!Da mi nije bilo babice i doktora koji mi je pritiskao stomak da ubrza proces umrla bi od bolova. nekom je prag bola visok, a ,nekom kao meni nazalost nizak. Sad sam trudna 10 nedelja bez babice i epidurala ne ulazim u porodiliste;) nisam razmazena jednostavno taj bol nisam ocekivala i ne mogu opet da prodjem kroz to!!! Lep pozdrav svim mamama
Pozdrav drage trudnice!!
Ja sam u 30-oj nedelji trdnoce i sjajno se osecam. Sto se tuce porodjaja, na znam da li se neko vise od mene plasi...ali idem na psihofizicku pripremu i mogu reci da sam mnogo mirnija. Niko do sada mi nije tako lepo objasnio sta je porodjaj i kako se ponasati. SVIM TRUDNICAMA PREPORUCUJEM, A POGOTOVO PLASLJIVIM:))) da krenu na vezbe. Moj strah je sada razuman i jedva cekam da mazim nasu devocicu.
U 14. sam nedelji druge trudnoce. Prvi porodjaj bi bio dobar da sam ja znala da dam dobro napon. Ja napone u stvari nisam dobro ni osecala, skroz nesto slabo, a kad bih dala napon islo bi u lice. Svi su na mene vikali i uplasili me, tako da sam se skroz paralisala, a dete je patilo. Na kraju su mi nekako izgurali bebu i sve je bilo u redu. J a sad neprestano brinem da li cu ovog puta znati da dobro dam taj napon. Da li je neko imao slicnog iskustva?
Za Vanju.Ja sam se poradjala u Zvezdari bez veze sa muzem na porodjaju i ekstra mi je bilo.Svi su bili oko mene,maksimalnio ljubazni.Probaj ako se odlucis za tamo da dobijes kadu.Ne najvljuje se unapred i ne placa se.Potrebno je da ctg bude ok,da si otvorena bar 5cm i da ti je cervikalni bris uredan.Brckaces se,slusati muziku koju hoces,a muzic moze da te masira.Samo opusteno i znaj da oni koji hvataju vezu po pravilu prodju isto kao i oni bez veze.Svi se porode na kraju.A da prisustvo muza na porodjaju znaci to je apsolutno.Nema vike,pregledi se obavljaju krajnje lagano,prozivke da si histericna i razmazena ako hoces epidural.Samo hrabro.Pozdrav
ja sam 37 nedelja trudnoce. zanima me je li neko ima iskustva iz beogradskih porodilista a da nije imao nikakvu vezu za porodjaj , i kakav je tretman?
ja imam neopisivu srecu sto mi je mama babica i najverovatnije ce me ona poradjati. ako se usput ne onesvesti :)
Veliki pozdrav svim trudnjacama!
Ja sam u 20 oj nedelji trudnoce i interesuje me da li jos neka od Vas ima probleme sa bolovima u stomaku zbog loseg rada creva! Pa ljudi moji ja se svaki put isprepadam kao da cu pobaciti! Hvala Bogu da postoji ovakav sajt!
sandra. prvo mi je dijete. strasno sam nervoznau 12-toj sam nedelji. jedva cekam da pocne da mi raste stomak.H-Novi
E sad ovako imam dosta na ovu temu da pisem :)) Nisam mogla ni da zamislim ni sto znea da mi prenesu i opisu kakav je porodjaj ustavri i koliko to boli. Ja sam totalno nepripremljena posla na porodjaj i evo kako je to izgledalo. Hvala Bogu babicama i doktoru sto su bili kraj mene, jer ja sam toliko pogubljena bila da nisam umela da se ponasam. Ja sam se bukvalno s' dusom rastavljala eto takav sam osecaj imala, uzas., toliko sam vristala tako da sam svu snagu izgubila. Doktor se jadan uplasio i pritisakao mi je stomak a babica je ali imala sam osecaj kao da bukvalno izvlaci dete iz mene. Eto tako je izgledao moj porodjaj Hvala divnim ljudima sto u imali strpljenja za mene ovakvu i maletene skoro se porodili uzmesto mene. Trudna sam evo moja beba od 22 mes. ceka sestricu a ja planiram da prvo krenem na psihofizicku pripremu i nadam se da ce opet istom timu jer su bili jako ljubazni iako sam ja bila uzasna.
meni je trece dete i jedva cekam da se porodim,u 37-moj sam nedelji!!!!Zemun
Drage mame, veliki pozdrav! ja sam u 30 nedelji a inace imam devojcicu od dve godine koja je rodjena carskim rezom (poranio porodjaj 36 nedelja, karlicno postavljena, pupcanik je bio oko vrata). Kakva su vasa iskustva sa drugim porodjajem, ako je prvi bio carski rez??
Interesuje me da li zena koju nikada nista u zivotu nije zaboljeno (ali bukvalno nista, nikada ni glava ni zub, ni nista) moze da izdrzi porodjajne bolove i molim Vas u kom rangu su ti bolovi.Hvala puno.
Dva puta sam se porodila, imam prelepu cerkicu i malog sincica... Ovo sada pisem zbob Aleksandre: UOPSTE NETREBA DA SE BOJIS SAMOG PORODJAJA JER TO PRODJE ZA CAS! Cim ugledas malog andjela koga si donela na svet Sve ces istog momenta zaboraviti!!! Jeste da malkice boli ali to je tako sladak bol.... Neznam kako ko ali je meni bilo sve ekstra!!! Imam 20 godina i dvoje dece iza mene, prema tome, nemojte se plasiti vec radjajte i radjajte... Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »