Komentari za tekst "Kako nastaju MIOMI i da li su opasni u trudnoći"

Komentara
43
Ostavite komentar
17nedelja trudnoce ,miom na zidu materice 6cm,ovaj put mi je bitno da se beba rodi zdrava i ziva Jel sam prije 7god u 8mjesecu izgubila bebu Jel doktori nisu vidjeli miom a bio je velicine lopte velike tezak 7,5kg gdje sam imala mnogo tesku operaciju ,zene najbitnije je na vrijeme ga odkrit i redovno pratit ,bit pozitivan i obic par doktora i cut misljenja od svakog ,ja se ovaj put samo nadam dobrom i uzdam se u dragog Boga ,ne vjerujem da ce ijedan doktor tokom carskog vadit bebu pa miom mislim da je to rizicno zbog krvarenja,nek nam bebe budu ok miom se zna poslije poroda i smanjivati ,sretno svim hrabrim mamama i nek nas dragi Bog cuva sa nasom djecom ❤️❤️❤️
Ja sam imala miom pre trudnoce i savet doktora iz Narodnog fronta je bio da ostanem trudna i da ga odstrane prilikom carskog reza. Meni je bio na zadnjem zidu i bio je oko 8cm dok je u 9 mes bio 10cm. Od pocetka trudnoce sam bila na strogom mirovanju, utrogestan,progesteron, sve regulatno, imala sam 2 puta krvarenja. Porodila sam se u 36+3 dana i ni manje ni vise nego prirodno, jer je vodenjak pukao i ja sam krenula da se otvaram. Beba je ziva i zdrava Bogu hvala, a miom cemo kada malo poraste. ☺️
Draga Lola, koji vam je doktor vodio trudnoću?
Drago mi je što čitam pozotivne komentare i što nas ohrabrujete i podrzavate.
Želela bih da se odratim ženama koje se možda kaju što nisu operisale pre trudnoće. Evo ja jesam jedan od 9cm pre 4.5 gosine i sad sam trudna i imam 2 mioma od 6 i 7cm čak mi se čini onako po osećaju da mi je ovaj veći narastao. Inače na zadnjem zidu su na mestu gde je prehtodni izvađen. Operacija je urađena perfektno ali prosto moja materica ih pravi i to ne mogu da sprečim.

Nadam se da ćemo bez većih poteškoća doći do porođaja.

Ja ih se više ne plašim, ići ću ponovo na operaciju.

Želim vam lepe i spokojne trudnoće, da nam se javljate ovde i ohrabrite i ostale žene koje strepe.
Možemo mi to 💪
Pozdrav zene..Prije dva dana sam pocela osjecati bolove negdje oko jajnika pa sam mislila ma nahladila se...Odem ljekaru ustanove mi miom velicine 5cm na prednjem zidu,vise desno.. Upozorio me da je velika vjerovatnoca da ce smetati bebi i da ce se beba prestati razvijati. Rekao je strogo mirovanje uz Duphaston,Roidakal,Apairin i Paracetamol.. Inace sam u 17 nedelji trudnoce.. Ima li neko nesto pozitivno za utjehu?
Imam ja. Bio je veliki pre trudnoce, sada je jos veci. Doktor je rekao da postoji sansa da teze ostanem trudna ili mozda cak i nikako, jer, kako kaze, nalazi se na sredini gde spermatozoidi trrebaju proci i miom ce smetati. . Ja sam se odmah bacila na posao jer imam 31.g i nemam vise vremena za gubljenje i posle 2meseca ostanem trudna. Da napomenem da sam za miom saznala tako sto sam imala jako bolne menstruacije sa povracanjem i preznojavanjem, to je trajalo nekih 8meseci kada sam odlucila da vise necu ni dana trpeti.... Sada sam pred porodjaj, zakazan carski jos na prvoj kontroli, miom mi ni ne prolazi kroz glavu. 🙂 Ne razmisljam o njemu. Moje razmisljanje je samo pozitovno i bez citanja i istrazivanja na netu. 😊
Sanja, ko vam je vodi trudnoću?
Evo ja sam u 35. nedelji i drugoj godini kako imam dva mioma od po 7cm i jedan pod nekrozom od 10cm. Nisu uopste rasli u trudnoci a beba sve vreme napreduje kako treba. Na strogom sam mirovanju od pocetka trudnoce, uz aleract, utrogestan i injekcije progesterona. Moj savet je da potrazis drugog doktora i da pozitivno gledas na sve!
Pozdrav,da li vas boli stomak? Imam miom 5cm, 16 nedelja trudnoće medjutim jake bolove u predelu celog stomaka i istu terapiju primamo
Boleo je uzasno na pocetku, nisam mogla da se uspravim uopste. Medjutim, jedno 10 dana od kako sam pocela da primam injekcije i uzima druge lekove bilo je mnogo lakse. Drugi trimestar je sto se tice bolova bio najmirniji period, a sad kad se priblizio porodjaj ume da boli kad se beba pomera ali je podnosljivo
Samo da javim da sam se porodila carskim rezom prilikom cega su mi izvadili i najveci miom od 10cm. Sve je proslo super, beba je bila dobro i tada a i sada je, samo je oporavak malo duzi.
Srecno svim buducim mamama!
Pozdrav. Bila sam na magnetnoj ustanovilo se da imam miom na grlicu. Zanima me da li mogu ostati trudna?
Hvala vam svima na ohrabrujucim pricama. Zelim da znate koliko vasa iskustva mogu da pomognu! Hvala od srca!
Želim da ohrabrim žene koje imaju miome i odluče se na trudnoću.
Naime, imam 3 velika mioma na materici, u prednjem zidu i u samom tkivu materice, veličine od 5cm do 7cm. Pre 15 dana postala mama predivne devojčice, zdrave, napredne, skoro 4 kg teške. Porodila sam se prirodnim putem, bez ikakvih komplikacija i većih krvarenja. Trudnoća je prošla sasvim uredno, koristila sam utrogestan od početka, a miomi su se neznatno povećali. Problem je predstavljao samo jedan miom u kolikvaciji, ali na sreću nije došlo do infekcije i upale.
Samo hrabro mame! I da napomenem, vaginalni porodjaj je bolja varijanta za mateticu sa miomima jer se izbegava rez i mogućnost velikog krvarenja.
Draga Ivana, ko vam je vodio trudnoću?
Evo me opet sa drugom trudnoćom i bebom 😊 Trudnoća bez ikakvih komplikacija, porodjaj vaginalni i zdrava beba sa 4650g 😊 Verujte sebi i svom telu. ❤️
Koje veličine su bili na početku a koje viličine pred pirodjaj?
Da se ponovo pridruzim pozitivnim iskustvom. Ja sam ona Goga, post ispod od 22.3.2018.
I evo jos jedna trudnoca sa miomima i zdrava beba :)
Ovaj put miomi su bili velicine od 3 do 8cm.Utrogestan je takodje koristen. Uredno protekla trudnoca i naravno vaginalni porod uz savjete doktora.
Definitivno predlazem prirodni porod uz podrsku vaseg doktora naravno. Sretno zene i samo bez stresa. Vidite da ima pozitivnih ishoda :)
Miomi su sada velicine do 5cm, cak najmanji nije ni vidljiv vise. A samo 6 sedmica posle drugog poroda.
da li ste imali veci broj mioma
Da li moze pomoc oko ,da li operisati miom od 3cm ili ne,nslazi se u zidu materice na prednjoj strani,intramuralni miom,dopire do skoro granice kavuma ..dr,savetuje opwraciju i kaze da mozda necu proci drrugostepenu komisiju za vto.
Ja bih se upustila u rizik,da ga ipak ne operisem.
Trudnocu pokysavam zadnjih godinu ipol dana..
Ako moze savet,dobro bih dosao..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »