Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
958
Ostavite komentar
Pozdrav , treba mi savet..
Beba mesec ipo dana od otkako smo izasle iz bolnice nikad ne zaspi pre 2-3 sata ujutru , iako je uveo uspavljujem oko 9 ne vredi nece , svako vece se mucimo do 2,3 i onda zaspi tek i spava vezano do nekih 12 sati popodne ,a ostatak dana takodke slabo spava vrlo malo nesto ?
Moja se budi oko 6 u ujutru. i tada joj ne dam da spava i kada se razbudi do 10 ne zaspi.. uvece oko 6 opet budjenje podojimm je i u setnju oko 9 kupanje do 10 spavanje i kada se probudi oko 1 2 podojim je i zaspi bez problema , tako da izmori bebu preko dana;)
probudite bebu u 8ujutro pa je drzite budnom malo, pa oko 12h nema opet spava itako cete pomjeriti to sto je zamijenila dan i noc
Moja beba rodjena 13.3 nema redovnu stolicu. Znam da je normalno da nemaju stolicu od 10-15dana ali taj period izostanka se tolerise nakon bebinih mesec dana starosti a ona od druge nedelje ima problema sa izostankom stolice, samo se napinje, stenje i nista ne uradi. Bas cesto bljucka. Kad uspe da kaki stolica je mekana, nije cvrsta. Piski uredno, ima gasove. Kod pedijatra nam je prva kontrola zakazana 24.4.
Da li jos neko ima iskustva sa tim?
Nista opasno za stolicu ako sisa moze 7 dana bez stolice.
Pozdrav, moja beba ima mjesec i 7 dana, noću spava od 9 do 1 pola 2 i tako ima par prekida do ujutro do nekih 6,7h, problem je sto preko dana nece da spava, zaspi pola sata, sat i tako dva tri puta na dan, mislim da to bas i nije dovoljno sna preko dana za tako malu bebu?
moja beba rijetko uopšte spava po danu..navecer je nahranim oko 22 i spava do 3-4 i onda se budi oko 6-7 i opet zaspe do pola 10 i onda danju bas slabo spava..
Moja beba puni 3 meseca za par dana i imala je razne faze, od toga da prespava skoro ceo dan do toga da uopšte ne spava ceo dan i to se sve vreme menja, sad u poslednje vreme opet dosta spava, a pritom se normalno ponaša u smislu da nije razdražljiva ili plačljiva, tako da mislim da je to sve normalno i bez nekih pravila.
Zdravo mame, mi imame velki problem. Moja beba ne zeli da spava u krevetac. Spava samo na moim grudima i preku danu i uvece. Kad je ostavim na krevet ona pocinje da place. I kad je budna ona zeli samonu rukama. 24casa je u rukama. Dal neko ima slican slucaj.,jel to nesto prolazno.. 😒😒. Moj srpski jezik je los, jer nie mi materni. Sorry..😒
To je sve navika. Najbolje bi bilo kada bih mogla da je odviknes od toga.
Moja isto place ali ja koristim strategiju 5 minuta .. Ako je presvucena podojena i place, isprobava te, u smislu da je podignes .. Ja moju pustam da place 5 minuta ako se ne smiri idem i poljuljam je uz shhhhhhhhh.. kad se umiri sklonim se, ako opet zaplace pustim je duze od 5 minuta, ali retko kad se desi da place posle tog ljuljanja u krevecu... sve bebe hoce u ruke jer se osecaju sigurno... moras biti psihicki jaka da izdrzis njen plac ali lakse ce ti biti kasnije, a i ona ce posle par puta shvatiti da je vreme da spava... probaj pa javi dal je uspelo..
Zavisi od bebe, neke zele vise paznje i nosanja, neke ne. Ni moja jako dugo nije zeljela u krevetic iako sam se trudila navici ga. Na kraju sam odustala jer me iscrpljivalo i stavila ga do sebe. Tek s neka 3 mjeseca je zelio u krevetac.
draga ,kazu to ti bude kako naviknes dete ,mada ja sa sa tim ne slazem moj decak jednostavno voli da spava u krevetcu i voli da ima svoj prostor a nisam ga forsirala da tako spava ,tako je od njegovog rodjenja ,mislim da to sve zavisi od bebe i nadaj se da ce jednom pozeleti da predje u svoj prostor za spavanje da i ti malo odmoris 🙂🙂🙂
Danas mo bili na kontroli i receno mi je da je bebi levi bubreg uvecan za 4 milimetra ali da to nije nista strasno i ta ce se to kontolama pratiti, beba ima 42 dana. Da li je neko imao iskustva sa tim? Malo sam uplasena nije mi svedno.
Mame, da li Vam se desava/lo, da beba iz dubokog sna krene da vristi? u toku dana se bori da ne spava, a i kad zaspi, stalno se cima, radi rukicama i nogicama.
Hvala unapred
I moja beba se isto cimne i probudi☹️
Nama je pomoglo to sto smo okrenuli bebu da spava na boku. Pokusajte ☺
Mi smo imalo isti problem, gasovi i stolica su bili uzrok, sad je smanjilo, radimo vjezbice za gasove
grcevi!!!
pokusaj je povijati mozda se prepadne rukica svojih
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »