Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1599
Ostavite komentar
Zdravo,
8. sam nedelja trudnoce. Prva trudnoca je u pitanju. Imam jaku urinarnu infekciju (10.000.000).
Doktorka mi je prepisala Palitreks 2x2 500 mg. Da li neko ima slicna iskustva? Jako sam uplasena.
Ja isto imam urinarnu infekciju, ne brini rešiće se to sa antibiotikom. Poznajem nekoliko devojkama koje su u trudnoći imale infekciju pile antibiotik i sve je bilo u redu.
Pij caj od brusnice. I prolom vodu. To je isto jako dobri. Sto vise tecnosti
Zdravo buduce mame, danas sam 7+1 odnosno 8 nedelja. Imam blage mucnine za sad bez povracanja i ponekad blage bolove u predelu stomakA. Ono sto me brine je da od juce imam skoro pa konstantne bolove u donjem delu ledja. Da li je to normalno? Pregled mi je zakazan tek za 3 nedelje zbog trenutnog stanja sa virusom.
normalno je :)
zdravo danas sam zvala ginekologa dao mi utrogestan 3×1 imam slabije sad krvarenje ali ga ipak ima... i strogo mirovanje pa cu videti kako ce delovati nadam se da ce biti sve ok
Zdravo imala sam veceras krvarenje crveno kada sam isla u wc- odjednom sam videla u solji krv i malo na papiru osma sam nedelja trudnoce nisam imala bolove ni nista posle 5 min sam opet proverila nije vise bilo krvi prva mi je trudnoca i jako sam se uplasila jel imala neka takva iskustva ?
Pročitala sam da čak 30-40% trudnica ima vaginalno krvarenje. Ne mora biti ništa opasno, ali se svakako moraš javiti ginekologu da uradi kontrolni UZ. Uglavnom se pije utrogestan u kombinaciji sa progesteron depo injekcijama uz mirovanje. Ja sam od juče počela sa terapijom zbog krvarenja koje je bilo poprilično, dva puta natopljen donji veš i jedan uložak, al srećom sa plodom je sve u redu ❤️
Zdravo 😊
Ja sam 8a nedelja trudnice, ali bukvalno od prvog dana od kad sam saznala da sam u drugom stanju imam krvarenje.. Vec nekih 16 dana.. Nije svetle boje, ali je generalno zabrinjavajuće. Sutra idem na kontrolu, pa cu da vidim sta ce mi ginekolog reci. Pijem Utrogestan i Folkis. Da li se to jos nekoj mami dešavalo? Unapred zahvalna..
Isti slucaj, samo jedno vece je bilo sveze sve nakon toga braon, ili nema ceo dan pa se pojavim krem sekret u tragu i tako u krug. Ali radila sam d dimer bio mi je visok, vec 10 dana sam na fraxiparinu, i cekam nalaze na trombofiliju.
Takodje sam imala i ja to krvarenje sa prvom trudnocom.. Samo sto je kod mene bilo obilnije krvarenje. Sa bebom je sve bilo okej,samo eto razlog krvarenja je taj,sto je to ostatak menstruacije koju ste trebali da imate u ocekivanom periodu ali ostali ste u drugom stanju,tako je meni doktor objasnio,bice sve dobro samo mirujte,lezite ako treba i ceo dan! Srecno :)
Isti problem imam i ja, pijem Utrogestan 2x dnevno i Progesteron depo injekcije na svaka 3 dana. Cak sam i Eritromicin 4x dnevno pila. Od prvog pregleda je tako. Evo nakon 15-tak dana skoro da prestaje krvarenje. Sledece nedelje idem na kontrolu. Nadam se da ce sve biti Ok! 👶
Zdravo devojke, od danas sam u 8 nedelji trudnoce a od juce imam bol u levom jajniku koji se siri prema nozi, ima li neko iskusva sa ovim? Bas sam nervozna zbog ovoga.
Meni je ginekolog rekao da mi je ovulacija bila u lijevom jajniku i da je moguće da on bude osjetljiviji i da me boli, što i jeste bio slučaj, 9 nedjelja.
Takodje, i meni se isto desava.
Caoo devojke, da li je neka imala Citomegalo virus u trudnoci i kakva su vam iskustva?
Cao devojke, recite mi jel neko imao problema sa gvozdjem?
Jel moze to da bude neki problem?
Ja imam i u prvoj trudnoci i sada u drugoj. Osma sam nedelja i pijem Fero Sanol tablete, to kupujem u Nemackoj. Bas pomazu. Brzo se nadoknadi gvozdje. A sto se tice toga da li moze da prestavlja problem, na osnovu onoga sto sam ja procitala, moze. Najbolje da pitas svog ginekologa sta da pijes.
Pozdrav buduće mame, 8 sam nedelja, prva mi je trudnoća, čitala sam u vašim komentarima da je i neke od vas bolio stomak u ovom periodu, meni se to desavalo dok nisam znala da sam trudni i tog trenutka mislila sam da će moja perioda da stigne, medjutim sada opet imam te bolove pridnu stomaka i u predjelu ledja, tupi bol, nalik menstrualnim. S obzirom da je vanredna situacija i da ne mogu bas tako često da smaram moju doktoricu da li još neka od vas ima te bolove i donoad to traje ... lijep pozdrav
Hej ja sam u 8 tt i već 2 3 nedjelje imam takve užasne bolove,javila sam se kod gin,pogledao je na uzv i samo kom kako je sve u redu. Nije mi prva trudnoća,a i imala sam 2 spo pa me zato uhvatila panika ali evo 22.idem ponovo i samo pozitivno da je sve u redu 😊
Pozdrav i ja sam trudna 8 sedmica i imala sam iste takve bolove kao ti. I dan danas ih imam ali naravno dosta manje nego na pocetku. To je sve normalno jer je prva trudnoca i maternica se siri pa zbog toga je tako. ☺️
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »