Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
i mene je ovo prepalo jednom, ali koliko sam citala normalno je da ponekad nestane, pa se opet pojavi taj osjecaj u grudima. i meni se vratio opet nakon dan-dva :)
Imam nenormalne bolove glave. Svakog drugog dana. Doktorka preporucila paracetamol?? 9nedelja. Kakva iskustava imate??
u prvoj trudnoci za glavobolje i trnjenje nogu mi je dr rekla svaki dan po kedan magnezijum direkt, a kada bas moram onda paracetamol. pozdrav
Da li je neka od vas imala hematom u ranoj trudnoci?
Pre nedelju dana dr.je na UZ video hematom pored posteljice...dao mi je Utrogestan 1x1
Znacilo bi mi vase iskustvo...
Inace sam trudnica na fraksiparinu zog mutacije MTHFR
ja sam imala u prvoj trudnoci peoblema sa hematomima. naime u 8.nedelji dozivela sam spontani pobacaj jednog ploda, bila je blizanacka trudnoca na pocetku, nakon toga stvorio se hematom od 16mm koji je trebao da se rastopi i nestane. Takodje sam bila na fraxiparinu 2x0.3dnevno a kad se to desilo hematolog mi smanjio na 1x0.3 dok se ne apsorbuje hematom. Ginekoloski terapija je bila Utrogestan 3x200 i progesteron depo na 5i dan uz strogo mirovanje.
Imam ja, doktorka je juce videla na uz, 8. sam nedelja i povremeno mi se javi rozikasto krvarenje. Dala mi je da pijem Amoksicilin 7 dana.Skoro od pocetka pijem Utrogestan 3x200mg, primila sam i 3 injekcije Progesteron depo.
Dobro jutro,ja bih danas po menstruaciji trebalo da budem 8 nedelja i 4 dana,medjutim na proslom pregledu sam bila kod svog lekara pre 10 dana i rekao mi je da po svemu sudeci sam kasnije zatrudnela plod napreduje,naziru se otkucaji srca ali sve je to idalje jako slabo. Medjutim ja sam opet juce bila kod njega jer mi je rekao da opet dodjem posle 10 dana,mada me je sada bas uplasio rekao je da se plod razvija bas slabo,da su mu sumnjivi ti tako slabi otkucaji srca da prestanem da pijem utrogestan koji mi je prepisao jos na samom pocetku kada da bi sama priroda odlucila da li taj plod treba da ostane ili treba da ode. A pregledao me je onako cisto radi reda i rekao mi kao da dodjemo opet za 10 dana. Ja sam danas zakazala kod druge doktorke,pa dok ne odem kod nje jako sam zabrinuta,da li je neka imala slicno iskustvo a na kraju bilo sve u redu?
ja bas imam slicnu situaciju ,po menstruaciji bi trebalo da sam 9 nedelja i 3 dana a plod ne manji .Vadila sam bete jedinice pa cekam rezultate da vidim kako i sta meni su rekli ako bete jedinice padaju onda mora da se cistim..Idi proveri jos negde najbolje
Pozdrav mame, pisem iz RS, super mi je aplikacija pa da podijelim svoje iskustvo. Usla sam u 9. nedelju, po dr u 8. zbog kasnog zaceca. Na prvom pregledu dr mi je rekla da pijem tablete Femibion 1. U pocetku je bilo sve ok, medjutim posljednjih 10ak dana sam imala jake mucnine i gadjenje na hranu. Ujutru oko 4-5h obavezno povratim. Drugarica mi je savjetovala da se konsultujem sa dr oko promjene tableta, jer kaze da je njoj prilikom trudnoce Femibion izazivao mucnine, te nakon sto joj je dr dao druge tablete da pije, mucnine su prestale. Ima li neka od vas slicna iskustva sa datim tabletama? Hvala i lijep pozdrav 😀
Zdravo :) Ja ih pijem od pocetka trudnoce, i u mom slucaju one mi ne izazivaju mucnine..
Pozdrav mame, zanima me je li neka od vas koristila lek famotidin i kako?



Pozdrav, drage mame :) Danas usla u 9. tjedan, po ginekologu u 8. jer je kasnije bilo zacece. Vidim dosta mladih mama kojima je prva trudnoca kao i meni i koje se jako stresiraju. Inace zivim u Hrvatskoj, ali aplikacija je super! E ovako, i sama sam bila sva zbunjena i uplasena. Odjednom mi je kliknulo i shvatila sam da drage moje nemamo cega da se bojimo iako je prva trudnoca, svako osecanje koje prezivljavamo je najnormalnija stvar i moramo biti jake za nase bebice! Meni dosta pomazu motivacioni govori i cure koje snimaju vide-e na YT, treba se prepustiti. Trudite se da setate i budete u prirodi, citajte, gledajte smesne serije, sve ono sto vam drzi osmeh na licu i ne stvara stres. Nemamo se cega bojati jer mi danas imamo sve na dohvat ruke, zamislite kako je bilo nasim bakama i prabakama :) Takodje govorite na glas svom suprugu sta osecate, koliko god bile dosadne sebi, olaksace vam osecaj. Znam kako vam je, ali ja sam odlucila da se borim i ne dam! Zelim bebicu vise od icega, a nismo niti radili na njoj, Bog nam ju je poslao :)
curke,sad sam u 8 tjednu trudnoce,druga trudnoca ,vec 9 dana krvarim,doktor kaze sve u redu,plod se jos jasno nije vidio ali gestracijska vrecica se uredno dupla svaki tjedan. mene sad zanima jel koja imala tako krvarenje bez bolova i drugih tegoba. nije bas obilno krvarenje,u danu napunim ulozak kad sve skupim zajedno,tu i tamo koju ugrusak izađe,ne svaki dan..pregled imam opet u srijedu al mene to toliko sad drzi nervoznom.
Meni je 3 trudnoca ( 1 dijete) i imala sam u 5 nedelji krvarenje/odljev sa ugruscima bez bolova i grceva. Odmah sam se javila svom ginkeologu. Na UZ se vidjela GM, pa mi je uključila progesteron depo na 2.dan, Utrogestan 3x2 sam vec koristila. Trebala sam ostati u bolnici, ali me ipak na kraju pustila kuci uz strogo mirovanje. Poslije sam jos jednom imala odljev i UZ pregled gdje se vidio napredak ploda i da je jos uvijek tu. Sad je sve u redu, plod se razvija i odgovara nedelji kojoj sam. Dr je za krvarenje rekla da je zbog nedostatka/pada hormona.
Cuvam se jos dok ne prodju 3mj. Srecno!
Pozdrav svima.
9 nt i i imam problem sa opstipacijom. Sve sam pokusala, jedem voce, kefir, zitarice, lane.sjeme, kompot, mlaka limunada i nista.
Strah me jer ne znam da li se prilikom naprezanja moze desiti nesto sa plodom? Da li je neko imao taj problem?
uzmite psilijum ljuspice ili indijsku bokvicu u jednoj casi vode promesajte i popijte na prazan stomak nakon toga jos cesu vode i nakon pola sata sat vremena jesti, tako svakog dana i stolica ce se formirati i creva ocistiti toksina, ja to radim redovno pozdrav



Probajte sa vodom mg mivela
Ja imam isto taj problem al mi je doktor prepisao portolak sirup, ne deluje odma u startu, posle 3,4 dana
Tijana je u pravu.
Balans jogurt, moze i obican jogurt, meni je pomogao. I voda Mg Mivela. To sam isto probala.
Hvala, Tijana.
Mene upravo to i brine, jer sam imala obilna krvarenja, koja su srecom stala i plod se nastavio razvijati.
Znam da je cest problem, ali vise ne znam na koji nacin da ga bar malo ublazim.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Spisak ustanova i organizacija gde možete donirati očuvane igračke i garderobu »
Osnovci i srednjoškolci u Srbiji još sutra su u školskim klupama »
Predstavljamo vam osam narodnih lekova za umirenje kašlja i izbacivanje šlajma »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »