Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Mame sta ste koristile za zubice ?
Kako se daju te tabletice?
Dentokind mama natura i Calgel 👌
Da li se vaše bebe okreću sa leđa na stomak i sa stomaka na leđa? Moja je počela ovih dana, ne znam da li je rano za okretanje sa stomaka na leđa, čitala sam da to ide sa 6 meseci. Takođe me brine što se okreće samo na levu stranu, i za to sam pročitala da je normalno da prvo savladaju jednu stranu pa drugu, ali ne znam da li je to stvarno tako. Do sad nije bilo razlike u mišićnom tonusu između leve i desne strane. Kakva su vaša iskustva?
Moja beba se pocla okretati u obe strane sa 3 mjeseca i par dana, taman tad smo išli na vakcinu i spomenula sam to doktorici koja kaze da je to sve ok. Tako da, mama,ne brini, nije rano, bebe razvijaju motoriku i postaju čvršće svaki sat, a kamoli dan, tjedan ili mjesec 🙈
moja ima sada 4mjeseca, a pocela se okretati jos u trcem I to je super, bitno je da je beba aktivna.
prvo jedna straha pa druga.
To je obično u periodu oko 5.meseca,ali naravno postoje varijacije. Moja starija kćerka se okrenula sa leđa na stomak tek oko 5.5 meseca, a evo mlađa,verovali ili ne,sa 2.5 meseca. Prvo preko desnog boka, pa posle par dana i preko levog. Podsticite je vi da se okrene i preko drugog boka. Stanite sa te strane,dajte joj neku igračku na gu stranu,pa će se okrenuti i preko drugog boka.
različiti izvori, različite informacije, ja sam baš čitala da prvo ide okretanje sa stomaka na ledja, dok moja čini mi se skoro je da savlada okretanje leđa-stomak. Ako nije previše ukočena, ne stiska jako šake, ne izvija se unazad i noge u uspravnom položaju ne idu u x, ne bi trebali brinuti o hipertonusu. A hipotone bebe su "lenje". Ija sam primjetila da preferira lijevu ruku da drži u ustima, ali koristi i desnu..
Pozdrav, imam problem beba ima 4 meseca i ima temparaturu i proliv, stslno plače, vodila sam lekaru preglali su ga i rekli da je u redu, sumljam da nisu počeli da niču zubići, pa ako je neko imao slično iskustvo da mi pomogne čisto da znam da li je to to.
Imam problem, beba mi uskoro puni 5 meseci na do hrani je, ne dojim je jer nemam mleka. E, sad nece da mi je jede na svaka 3h, vec 2do 3x na Dan plafon, kad mi trazi vodu dam joj posle ne jedno 5h, beba nema Nikakav problem od starta nije ima problem sa kilazom, zadnjih 2 meseca nismo isli na kontrolu zbog ove situacije, PA se brinem da ne gubi na kilazu, dal se ovo nekome desilo I kako ste resile problem. Ja izlude.
Kako ti traži vodu? Ako sam dobro razumela daješ joj vodu svakih 5 sati, možda ne treba toliko često, ako popije mnogo vode možda onda ne konta da je gladna, probaj da joj daš vodu npr. 2 puta dnevno a češće da joj nudiš mleko.
Pozdrav drugari mi smo napunili 4 meseca i preko dana nikako ne spava. Dok pije mleko uspava se i ako samo probam da je spustim probudi se. Preumorna sam jer je na rukama bukvalno ceo dan.
Moja bebica ima 4 meseca, imali smo problem sa spavanjem nocu, precesto se budila nekad na sat ipo, nekad na dva a preko dana nije nesto puno spavala. Grcevi su nam prosli sad su na red dosli zubici. Takodje sam neko duze vreme bila preumorna i nenaspavana dok nam u apoteci nisu rekli za Dormikind tabletice za bolji san, na biljnoj su bazi i bezopasne, provereno sa pedijatrom. Iskrene preporuke za Dormikind, od kad dajemo te tabletice budi se samo 2 puta nocu sto je za mene spas. Ako se jave problemi sa zubicima tabletice za to su Dentokind. Pozzz i nadam se da ce vam pomoci😊
Mi smo nasem bebcu probali coliprev kapi, nisu pomogle, espumisan kako kada, na kraju smo odustali od tih “pomagala”, radili smo vezbice koje pomazu za ispustanje gasova(blag pritisak na stomacic “naopako c) i kolena gurati ka stomaku, blago i ne mnogo puta a uz to nam je pomogao FEN tako sto smo joj grejali stopala za vreme hranjena, naravno ne visokom teperaturom. Sada ima 4 meseca i grcevi su proslost, ponekad se pojavi problem ali nije strasno, sacekati da se beba odmori i nasaviti sa hranjenjem. To je nase iskustvo, nadam se da ce pomoci :)
Moja imala grčeve puna 3 meseca, davali smo Biogaia kapi, espumisan nije pomagao, masirali stomačić i stavljali termofor, bilo je teško ali hvala Bogu gotovo je, sad samo uživamo 🤗
Koja sam srećnica da mi nijedno dete nije imalo grčeve. Nadam se da će vam to brzo proći
Dobar dan, drage mame, htela sam da te pitam kad da jede kašica 4-6 meseci.? 🥄
Moja beba ima 4 meseci.
Moram da znam i objasniti.
Pozdrav 😊
Ma kojim redosledom svojoj bebi uvodim nemlečnu ishranu je moj izbor. I ne okrećite mi reči, rekla sam da sam našla tebelu gde piše ŠTA se sme davati, nisam rekla da piše kojim redosledom. U ostalom, probaj pirinčanu kašu kad je napraviš, isto je slatka, po meni čak slađa od banane. A od povrća se uvode šargarepa, koja je slatka, tikvica, koja je nautralna i bundeva, koja je opet, slatka. Pritom zaključke ne izvodim čitajući savete samo naših stručnjaka, već se informišem i o preporukama na engleskom i nemačkom jeziku, PA potom izvedem zaključak.
Gde ste to našli odličnu tabelu koja kaže da se počne sa bananom? Prvo se daje pirinač jer je on neutralnog ukusa i nije alergen, pa onda povrće pa tek onda voće. Ako se prvo da voće postoji mogućnost da beba ne prihvati povrće posle toga. Ima na zvaničnom sajtu Doma zdravlja sve lepo objašnjeno.
Našla sam odličnu tabeli gde piše šta svenod voća, povrća i žitarica sme beba od 4 meseca da jede, i već smo krenuli da joj ubacamo polako prvo bananu kašičicu pre mleka, sl. dana 2 kašičice, pa tri, ali uvek uz isti obrok u slično vreme. Zatim smo ubacili pirinčanu milupinu kašicu sa bananom, pa jabuku, pa smo uveli i šargarepu. Počeli smo malo pre narvšena 4 meseca. Beba je odlično prihvatila i sada zna - kada je u svojoj ležaljci i vreme je za jelo, bukvalno jedva čeka. Bitno je uvoditi par dana jedno, pa uz to dotati još nešto i sve tako. I JAKO bitno odraditi to što ranije moguće u toku dana, da biste imali vremena da ispratite bebu i odreagujete na vreme u slučaju alergije. Srećno! ^^
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Ako mamu muči gorušica u trudnoći, beba imati mnogo kose kad se rodi... »
Za sve žene koje su prošle kroz carski rez i one koje to tek očekuje »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Provedite Uskrs sa porodicom uz zabavne aktivnosti i igre. Evo nekoliko predloga... »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »