Komentari za tekst "Vaša 5. nedelja trudnoće"

Komentara
1186
Ostavite komentar
Cao trudnice, treba mi vasa pomoc.
Prosle sedmice sam uradila test i pozitivan je 😊 Danas sam bila na Uz i dr mi je potvrdio trudnocu ali je pri pregledu zapazio da mi je zumanceva kesa malo uvecana meni je sada 3, 7mm a normalna je do 6mm a trenutno sam u 5+5 nedelji, dal je neko imao slican problem? Takodje mi je rekao da su mi otkucaju slabi, cuju se ali ne kako bi trebalo, da li neko ima slicna iskustva!? molim vas za komentare.
Ne brinite, i ja sam danas bila na kontroli 5.5 nedelja isto su otkucaji slabi, zakazala mi je za 2 nedelje, pa cemo videti kako napredujemo.
Oko 6te nedelje se lepo cuju otkucaji srca.
Uzivajte u trudnoci.
Molim vas, ima li resenja ikalvog protiv gastritisa? Pazim sta jedem i koliko, ne pomaze, ako popijem vodu, digne mi se kiselina u usta, zelydac je poceo da me boli. Imala sam Problem i pre trudnoce ali tada sam pila pantoprazol a sada sam trudna 5 nedelja. Sta predlazete?
Preporucujem nesto na biljnoj bazi, VIDITE U APOTECI NEKI CAJ...
Zdravo, imam 25 god, menstruacije su mi redovene na 29-30 dana, poslednja je bila 18.3. kasni mi sad vec 9 dana, da uradim test? I ako je pozitivan (nadam se, par meseci pokusavamo da zatrudnim) kad da se javim ginekologu, ne znam kako se racuna koja sam nedelja trudnoce i ako moze neko da mi objasni kako se tacno racuna to?
Pitace vas ginekolog kada je bila poslednja menstruacija pa ce vam izracunati termin i nedelju. A imate i na google program kojivam izracuna termin i nedelju u kojoj ste :)
Nisam jos uvek isla kod lekara,trebalo bi ovih dana. Obicno se prvi UZ radi oko 7,8 nedelje kada bi trebalo da se cuju otkucaji bebinog srca. Tako je bar meni bilo sa prvim detetom.
sacekaj sesti dan kasnjenja meni je kasnilo znala sam da sam trudna al dva dana za test nista ne znaci pokazuje tad kao da niste trudno sacekajte bar 6 dan izostanka bice pozitivan meni je pozitivan evo 5 ned stize nam pojacanje
uradite test. Meni je kasnilo 2 dana i pozitivan je 😊 sad sam peta nedelja. Nedelje trudnoce se racunaju od 1.dana poslednje menstruacije tako da ako ste trudni sad ste verovatno 6,7 nedelja.
Hvala, uradila sam ga odmah sutra dan i pozitivan je 😊 trebalo bi da sam sad 6. nedelja 🙂 jel si isla negde na pregled i kako to sad ide zbog vanrednog stanja?
pozdrav drage mame!
mozete li mi reci dali limun smeta u trudnoci??
Zdravo RH negativna sam a posle prvog pregleda lekar mi nije rekao kad da počnem sa analizom antitela. Da li znate možda kada se pocinje?
Meni je reko ginekolog od 12 nedelje, ja sam 0- a moj partner je A+
Zdravo, interesuje me da li je neka od trudnica imala sledece simptome: tup bol u predelu jajnika, materice, kao neko zatezanje kada stojim? pored toga, ponekad mi se javi bas jak bol pri kraju mokrenja, kao da mi se misici zgrce? zaboli me cak i kada kinem. naime, zbog hormonske terapije ciklusi su mi postali neredovni. poslednju menstruaiciju sam imala 24.1. i nakon toga par dana 4.2. vanmenstrualno krvarenje. Betu sam radila 27.2. i bila je negativna. Tog dana smo imali razican odnos, i nakon toga sam 6.3. bila na pregledu gde je dr rekao je sve u redu i da mu deluje kao da ce menstruacija nastupiti kroz par dana. medjutim kako i dalje nisam dobila, a javili su mi se ovi bolovi, odlucila sam da uradim kucni test koji je pozitivan. Dakle rizican odnos je bio 26.2. i 27.2. Na sve to, u martu sam imala alergijsku iritaciju zbog cega sam primila sinopen, urbazon, dexazon. nakon toga sam zbog kandide koristila gynofort i polygynax. i na kraju cefaleksin jer su smatrali da bolovi poticu zbog infekcije. napominjem da sam sve ove lekove uzimala u 2., 3. i 4.nedelji od rizicnog odnosa i da nisam znala da je u pitanju trudnoca vec hormonski poremecaj. da li je bebi moglo nesto da naskodi ovako rano? zbog ove situacije jako je tesko doci do dr, primaju samo bas hitne slucajeve, a privatnici ne rade. prva mi je trudnoca, imam 24 godine i jako sam uplasena zbog svega. molim za pomoc
Zdravo, pre par dana sam uradila test i pokazao je pozitivno. Juče sam bila privatno na ultrazvuku ali je rekao doktor da se još ne vidi lepo. Rekao je da dodjem za 10-15. Zanima me da li se još nekome tako desilo ili samo želi da uzme više para, možda grešim.
zeli vise para ja sam bila sa 4 nedelje trudnoce vag uz odlicno se sve vidjelo i pollod i sve tako da uzmite vi dr privatnjaka pouzdanog
Moguće je,jer se plod na UZ vidi tek negde oko 6 nedelje
Cao treba la sam dobit 27.3ali nisam Jos zadnji put kad sam imal imal skroz Mali i samo 2dana
Zdravo danas sam 5 +4 , i prilikom odlaska u toalet imala sam na gacicama braon suviju fleku, i sinoc takodje, prekjuce sam bila kod ginekologa da ustanovi trudnocu , radjen je UZ ali krv tek treba da vadim.. da li se jos nekom desilo i da li bi trebala da ponovo idem kod ginekologa s obzirom da su dve kapi samo bile, i da li bi to moglo biti zbog gibekoloskog pregleda ?
Isto mi se desilo bas u 5oj nedelji. Obavezno se javi ginekologu, meni je moj odmah prepisao utrogestan i mirovanje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »