Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Imamo isti problem, bebac place kada ponudim flasicu posle dojenja tj kada primetim da iz dojke vise ne ide mleko i da beba ne guta vec vuče u prazno.... Nisam uspela da shvatim jos zasto je to tako.... Sacekam nekako da se "uspava" i umiri na dojci pa onda podvalim flasicu.... I tako u krug😒 Ako neko ima resenje stvarno neka nam javi 💕
Draga Jelena, ako je mirna i zadovoljna posle sisanja znaci da je sita cim nece flasicu, takav je barem slucaj sa mojom bekanom (ima malo manje od 4 meseca). Ti ponudi u sv slucaju pa ako hoce super, ako ne jos bolje znaci da joj je tvoje mleko dovoljno. A ako place posle sisanja a nece flasicu mozda je nesto sa cuclom, umeju da smrde posle nekog vremena.
Drage mame kako vi uspavljujete svoju bebu? imate li neki nacin ritual ili vas beba sama zaspi
Bebi su jako bitno rituali tj rutine. Obavezno kupanje uvece u isto vreme i beba nam tako zna da je noc i vreme za spavanje. Priguseno svetlo, nežni pokreti i umirujući tonovi, neka muzikica za laku noc, i ta rutina svako vece će dati rezultate. Srećno.
Moja beba sama zaspi od prvog dana, samo je spustim u krevetac i ona ćuti dok ne zaspi, samo joj duda treba i nju izbaci pre nego što utone u san.
Mi jos uvek mozemo bebu da uspavljujemo u kolevci, ljuljuskamo je lagano uz neku uspavanku neznu i ona se vec sama polako uspavljivala nekoliko puta jer je ukapirala da cim je spustimo znak je da je vreme za spavanje, malo posisa palac i uspava se polako :) za sad je tako i nadam se da ce i na dalje biti..
Bude jako nervozna kada joj se prispava pa nikako sama nece da se uspava. Ljuljuskamo ke u kolicima ili je malo nosimo i obavezno pevusimo nesto. Kad zaspi i ucvrsti za nekih 10-15 min prebacimo ke u krevetic.
Moj preko dana cesto zaspe sam u kreveticu, gleda one male igrackice sto se vrte iznad njega uz muziku laganu. Takodje voli da zabije nosic u neku dekicu ili tome slicno. A uvece ne znam da li ga zubici muce ili nesto drugo pa ga moram ja malo ljuljuskat i potruditi se da zaspe. Zadnjih noci sam mu uvela kupanje svaku noc pred spavanje (ali ne koristimo kupku svaku noc, vec svaku drugu ili trecu) iako sam bila protiv toga evo cijela 4 mjeseca, ali moram ga nauciti nekoj rutini jer nije znao kad je vrijeme za spavanje, prije toga mi je zadnjih 5 noci znao zaspati tek od 03-05h i to je bilo katastrofa...
Sama se uspava vec 2 meseca tako :)
Moja beba place u snu.. prvo kroz san, a onda se na kraju probudi.. 😭 I to se bas uplasi.. Da li neka majka ima slicno iskustvo?
I nama se to dešavalo, zaključili smo da je od vakcina. Nakon što smo završili sa vakcinama, i to je prestalo da se dešava.
bas tako i moja bebica...
cao slučajno sam videla komentar ali ne vidim neki konkretni odgovor zašto placu u toku sna... da li si saznala, rešila problem? hvala
Nisam, evo i dalje se to desava, a za par dana puni 7 meseci..
Mislim da je sve zbog zubica, tada su izbijali donji, a sada gornji..😭😭😭😭 Nema spavanja vec 7 meseci..
I meni se to desava, a danas pogotovo posle vakcine :(
Posle vakcine je normalno da je beba razdrazljiva i da ne spava..
Da,i moj isto.. Ne bas stalno,ali desava se,i to se bas uplasi,i on i ja posle. Ne znam zasto je to tako. Verovatno sanjaju nesto.
Mislim da tate treba da se ukljuce od prvog dana. Moj muz presvlaci,uspavljuje, kupa sve sto moze da pomogne tu je. I bebac uziva sa njim jednako kao i sa mnom.
I moj takodje, mislim da je to bas divno i ponosna sam na svog supruga :)
I moj isto, kupamo je zajedno od prvog dana, prve 2-3 nedelje nije smeo sam da je uzme u ruke ali je za to vreme radio sve kućne poslove, već posle toga je počeo i sve oko bebe.
Imamo 3 meseca i 4 nedelje i budim bebu uvece da jede zanima me da li isto budite bebe i koliko podoja
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »