Komentari za tekst "Koje su idealne godine za roditeljstvo?"

Komentara
42
Ostavite komentar
Ja imam 20.. Kad se porodim imacu 21 😊 sama, ali spremna na sve sto nas ceka 😊😊bice tesko ali ono me motivise
Imam 25 godina, prva godina sam na visoj skoli, imam posao za stalno, zelim dete. Partner i ja nemamo svoj dom sto bi se reklo, kao sto ga mnogi nemaju, i ne zelim da nam to bude prepreka za dete. Ali on je par puta rekao da sacekamo dok zavrsim skolu, znaci bar jos 3 godine. Sto znaci 28..dok se porodim 29...a zelim jos dece. Ne znam kako da ga pitam otvoreno da li cvrsto stoji pri tome ili je to vise rekao iz svoje nesigurnosti da li ja zelim bebu sada.
Moja mama je mene rodila sa 26, mog brata sa 23, a sa 43 je rodila dve zdrave jednojajcane bliznakinje! Jako sam ponosna na nju i volim ih najvise na svetu
Secam se da sam bila srednja skola, kada ssm prvi put osetila da zelim dete, osetila ssm snazni osecaj nesto kao nalik ljubomori, kad je moja komsinica dobila dete. Tada nisam imala ni decka. Svog sadasnjeg muza srela sam sa 22.god, isli smo na fakultet, dok smo oboje zavrsili, nasli poslove ( trebalo je da oboje radimo da bi bili samostalni jer nismo imali obezbedjene stambene uslove), onda neko vreme pokusavanja bez uspeha i eto prvo dete dobih u 31.god a drugo cu dobiti u 34.godini. U zivotu je onako kako nam Bog da, ne ide u zivotu bas uvek onako, kako smo zeleli.
Prvo dete sam dobila malo pre svog 31-og rodjendana. Nije da nisam htela ranije, ali kao sto su pojedine mame navele u komentarima jednostavno je bilo potrebno da se neke kockice sklope da bi se on rodio... trebalo je prvo da mama upozna tatu a onda da godinu dana kasnije ostane trudna ☺️a do tad je trebalo zavrsiti fakultet, naći posao... i sanjati o tome kako ce to divno stvorenje izgledati kad se rodi ☺️ ne planiram da ostanem na jednom detetu i sigurno cemo za godinu, sve dok se oporavim od carskog poraditi na pojačanju 😃
Sa 17 rodila i super nam je... Nimalo ne žalim, jer kad vidim ove od trideset i nešto a prvo dete prosto mi smešno dodje ali eto više je takvih danas ..
Ja sam u 17 godine ostala trudna sa punih 18 se porodila.Sledece dete sam dobila dve godine kasnije. Al ne vidim sto bi mi izgledale smesne zene koje rode sa 30 i kusur godina. Godine nisu prepreka da se ostvaris kao roditelj.Nego da se tom detetu pruzi ljubav i nega koliko mama i tata imaju godina to apsolutno nije vazno.
Ja imam 21 godinu,cekam prvu bebu.Imam jos par ispita i zavrsavam fakultet.Ucim i dalje i trudim se,ne opterecujem se preterano oko fakulteta,iz razloga zato sto sam stigla do kraja.Sta je za mene jos par ispita.Sad imam i motivaciju za ucenje,samo se setim moje bebice koja ce jednog dana biti ponosna na svoju mamu.Zelim da joj obezbedim sve u zivotu,kako od materijalnih stvari tako do srecnog i lepog detinjstva.Mislim da su moje godine prave za radjanje dece.Svaki uspeh je zagarantovan uz moju bebicu.Mojoj bebi cu biti i drugarica i majka,moderna mama.I zato nemojte suditi o tome dal ce neko radjati u ranim 20tim ili 30tim.Deca su motivacija za uspeh uz njih mozes sve,i da gradis karijeru,zavrsavas fakultet sveee
Nevena,u potpunosti se slazem! Zavrsila sam fakultet,imala sve cari studentskog zivota,naporna ucenja,uzivanje u izlascima,druzenja obavezna i neobavezna,sjajna prijateljstva,razocarenje u vezi,uzivanje u istoj vezi,znaci svega:)) Vratila se kuci,zaposlila se,udala se za njega,predivnog covjeka,porodila se u 25oj! Ali nakon porodjaja dolazi sok za mene,kao za svaku novopecenu nespremnu mamu,stalno u kuci,sa keceljom i onom pundjom na glavi,jos mi marama fali :D Ne mrdam nigdje,dojim bebu,prolazi tako odredjeni period,beba napunila 6mjeseci,mi progledali,krenuli sa njom svugdje,nalazimo malo vremena i za sebe.... Zadovoljni! Medjutim,test za trudnocu opet daje one dvije crtice... Ni malo nije jednostavno pomisliti na sve ponovo! Cak frustrirajuce za.mene... Da li ce ovo sve proletiti bez posljedica po moje emotivno stanje,da li je samo trenutna frustracija,ili ce ostaviti oziljke...ne znam. Znam da se osjecam lose,i jos vise lose sto nisam.srecna sa novom trudnocom!
Potpuno te razumem, ovo je moja prva trudnoća, zeljena, ali ušla sam u 8.mesec, često sam kod kuce, samo spremanje, docekivanje, raspremanje, u krug, totalni sok, nekad mi toliko to tesko pada da imam potpuno depresivne dane, nadam se da ce proci. A cela prica je kao tvoja, detinjstvo na selu, srednja i fakultet u velikim gradovima, ljubavi, učenja, izlasci, vratila se kuci, zaposlila, udala za večnu ljubav, ali sve sto me čeka me je toliko uplasilo, odgovornost, pozrtvovanost, odricanje. Imam 26 godina.
Ja sam prvo rodila sa 29. Smatram da nisam zakasnila.Zavrsila sam fakultet,nasla ljubav svog zivota,dobila stalno zaposlenje. Clanak pise oedicinskim razlozima. Cinjenica je da neko upozna svoju srodnu dusu sa 20 neko sa 25 neko sa 30. Mora mnogo kockica da se poklope da bi dete doslo na svet.
ja imam 4 sina i cekam 5 dete,. lepomi je u braku i sa mojom porodicom. da su mi zdrava sva deca,.
U sustini nikad nisi spreman za roditeljstvo, ali kad se to desi odjednom si spreman da sve obaveze prihvatis i uzivas u deci i ucis...i onda cak pomislis mogla sam i ranije (ako npr.imas oko 30 godina). Kad si mladji imas vise strpljenja i volje a kad si stariji ne kajes se sto nisi ranije jer si nesto obucis (fax, posao, izlasci, putovanja, momci)...nema pravila. Ja sam rodila sa nepunih 29 godina i bas na odina, onda kad sam zelela, ali sad ne znam da li odmah jos jedno ili da sacekam dve godine do drugog jer je naporno. Imam bebu od 7 i po meseci rodila sam na carski. Sa druge strane ako sacekam onda cu ispasti iz "fazona" a plasim se i kako cu balansirati izmedju dvoje ne bih da neko trpi. A ako ne sacekam onda cu se ubiti od dosadne svakodnevnice jer se u mom zivotu nista ne desava osim bebe i kucnih poslova. Nemam kad da izadjem, stalno jurim da nesto obavim jer dojim dete pa da ne trpi bez mene, ne vozim jer ne smem jos sama sa njom...milion stvari za i protiv drugog deteta. Ja sam porasla sa dve sestre i iz te perspektive zelim da rodim bar jos jedno, takodje svi u mojoj familiji imaju po dvoje, troje. A evo ja ove godine punim 30 moracu brzo da odlucim. :D
Ja sam prvo dete rodila sa 20 godina a izasla iz porodilista sa 21 jer sam je rodila 5 dana pre svog 21 og rodjendana i na rodj izasla iz porodilista ... sada imam 24,5 godine i u maju ocekujem jos jednu prinovu ... da nisam rodila tada prvo dete sada ne bih uopste radjala jer su mi zivci otisli u aut od raznih stresova koji su me nazalost zadesili ...
Mislim da je za dete uvek pravo vreme!Za normalne ljude...
Prvo sam rodila sa 24,drugo sa 26,trece Boze zdravlja do 30-e!
Odlicno se osecam i mislim da sam izabrala prave godine!
Svaka cast,skidam kapu-kraljice!
Ja sam moju devojcicu rodila sa 20, nisam se pokajala nijednog trenutka... Smatram sebe sposobnom za odgajanje i vaspitavanje deteta... I smatram da je posle tridesete kasno za prvo dete...
Slažem se. Kasno je. Ali nažalost sve vise je takvih, da li zbog sebicluka ili zdravstvenih problema ko zna..svakakvih ima..
Sto mlatis, ne moze se sa svakim ostati trudan... Ili pane mi na pamet e zelim dijete aj da se sexam sa kaucom. Nije to tako lako, imam 29 i planiram to al nije mi se dalo do sada.
Ja sam se porodila sa prvim detetom u 24 godini, i planiram jos četvoro ako bog da :-):-):-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »