Komentari za tekst "Recepti za bebe od 8 do 10 meseci"

Komentara
144
Ostavite komentar
koliko drziti kupljene tegle za bebe
koliko puta kupljene tegle mogu bebu da jadem
Ne mogu da verujem da ste mame ovoliko besne, pravite se najpametnije i kritikujete druge mame. Nije ni čudo što se žene povlače i ne smeju nikoga ništa da pitaju. Ti si sad popila svu pamet sveta pa znaš najbolje i daješ sebi za pravo da kritikujes druge mame po forumima. Strasno. Gde je solidarnost I normalnost nestala, pa mi najbolje možemo da se razumemo kroz šta prolazimo.

Drage mame, vašem detetu je potrebna vaša ljubav, toplina, igra a hranite ga kako mislite da je najbolje uz savet lekara i lični osećaj. Pravila se menjaju na svakih 10 godina i ne dozvolite da vam iko ulijee krivicu. Ja sam dojila 8 meseci pa su me razne mame krivile što mu ne dajem više cvrste hrane. Jeo je dva puta dnevno cvrsto. Kad sam prestala da dojim onda su me kritikovale što sam prestala. Niti šta fali mom detetu niti bebama koje nikada nisu sisale.

Super ste, volite svoje dete i sebe!
Aman zene, ZASTO, ne dojite svoju decu BRE?!? Sve neki komentari ja kao moja mama, baba , prababa…. pa valjda je neka od vasih PRA rodjaka na koje se ugledate dojila svoju decu a ne davala kravljem mleko za telad?!? Ne mesajte babe i zabe! Nego nauci da dojis, bre, pa nahrani dete kako treba!!! pa posel 6 meseci tvog mleka das lepo povrce, voce, meso! Najlakse je tutnuti plazmu i mleko! I imati debelu bebu s tendenciom da kad poraste ima razne bolesti tipa dijabetes i dr.. I ne izgovarajte se na nemanje mleka jer samo 3 posto zena moze da NEMA mleko zbog izbiljnih hormoskih poremecaja. SVE ostale zene se igovaraju jer ne zele da izadju iz svoje zone konfora! Jer dojiti znaci ne spavati i biti na usluzi 24h! Dakle stisni zube, bre, jer dojenje nije lako na pocetku, ali vredi! Dosta vise price o kravljem mleku… beba nije tele, aman! Ako vec zelis da das bebi kravlje mleko, a ne hemiju iz tetrapaka, a ti pravac kod neke “pra” rodjeke na selo, pa u stalu, pa pomuzi i daj ali posle prvog rodjendana! Ljubav za mame koje znaju sta rade! Podrska dojenju! Glupost stop!
Znači ti si krava zato što piješ kravlje mleko! 😂😂😂
Znaci po Vama, ja koja nemam hormonski poremećaj, ali nisam imala mleka jer sam na porodjaju iskrvarila na smrt (uputite se toliko koliko krvi zahteva mlečna žlezda za svoj rad) sam jednostavno lenja? Vrlo ružan komentar. Svaka žena koja ima mogućnost treba da doji dete, a naše majke, babe i prababe su davale kravlje mleko jer im je jedino ono bilo dostupno. Zene koje nisu mogle da doje ili deca čije su majke preminule su prihranjivana kravljim mlekom jer tada im je izbor bio ili će da umre od gladi ili će da jede ono što jede tele. Nekad razmislite malo pre nego što iznesete svoj stav na jedan tako ružan način.
Dojim svoju bebu Ali vece gluposti u zivotu nisam cula. Mame, radite kako mislite da treba I ne obazirite se na ove price.
Bravo!
Ja citam i ne mogu da verujem koliko neko malo mozga treba da ima da kaze kako kravlje mleko nije zdravo, ovo voce ono povrce i ne sme sada ovo pa ono, pa ne sme so, ne sme voda , jos samo da ne sme dete ni da dise i gotovo. Ne mogu da verujem da vi kao roditelji pre birate da date hemiju kao sto je ad.mleko ili kupovna kasica nego kravlje mleko zato sto je to tamo neko rekao ili pise u nekoj tabeli. Neka zenica je prokomentarisala kako nije vreme kao pre, jedina razlika je sto su prosle godine i vreme a sve ostalo je isto, isto su se deca i pre razvijala kao sada, nema nikakve razlike. Nego je lakse da se kaze pa rekao je pedijatar pa ovaj pa onaj. Malo manje mislite sta ce ko da vam kaze a vise mislite na zdravlje tog deteta i odgajajte ga kao sto sui vase majke, babe i svekrve a i kao sto ste vi same bile odgajane i videcete da nema razlike. Moj mali ima osam meseci a po tim tabelama on je jeo vec sve sto ne bi smeo pre prve godine, a pio je kravlje (pravo kravlje mleko) od petog meseca i dete je zdravo kao dren. Ovim komentarom ne omalozavam nicije misljenje nego malo razmislite realno , bez onoga u korak sa vremenom i shvaticete poentu.
Ja sam sticajem okolnosti mleko dobila posle sedam dana,koliko god da sam se trudila,beba nikako nije prihvatala dojku,jer je već bila naviknuta na flašicu,čak sam se izmazala i davala joj koliko sam mogla,ali izmazanjem se ne dobija dovoljno mleka. Na kraju je dobila dijareju koja je trajala oko tri nedelje,uglavnom dve retke stolice,i rečeno mi je da to može da se desi. Sa obzirom da moje mleko dobijeno izmazanjem nije bilo dovoljno,ostali smo samo na adaptiranom. Prvo sam se osećala loše i imala osećaj krivice,ali dala sam sve od sebe,prosto nije prihvatala prirodno... Nije uvek do majke da neće da doji...
Kravlje mleko jeste zdravo,ali nije dovoljno hranljivo kao majcino .Nema dovoljno vitamina.O tome se samo radi.Mnogi roditelji kazu moje dete je zdravo,ne fali mu nista zbog takve ishrane,ali problemi sa zdravljem javljaju se kasnije u zrelom dobu,tamo posle 40...zato je bitna ishrana od malih nogu,da li je dete dojeno ili ne i naravno od same trudnice u kakvom je stanju
Kravlje mleko je prvenstveno mleko za telad a ne za vasu bebu, a ujedno preradjeno i puni hemije ako ga vec poredite sa adaptiranim mlekom....
Sacuvaj boze glupog komentara
Šta su jeli naši roditelji kada nije bilo adaptiranog mleka ,
Jeste vala,niko ne zna ni kakva su vremena bila za vreme odrastanja nasih roditelja jer se malo njih i bavilo time a sada kada je sve prevrsilo svaku meru... Pise se o tome i polemise,a na kraju kako bi se i prodavalo AD da sme kravlje ,lepa je to prica sa debelom pozadinom.A niko ne pise o tome koliko su pelene za jednokratnu upotrebu stetne jer vecini ne odgovara da pere 50 pamucnih dnevno... Ta mante me, trazis savet dobijes doktorat
Ja u životu svom nisam pročitala gluplji komentar!
Vala bas
Svako ima pravo na svoje misljenje nema potrebe za vrijedjanjem. Ako smatrate da treba da bebi dajete kravlje mlijeko dajte. Uopste nije dovedeno u pitanje zdravlje proizvoda vec u koje vrijeme uvesti koju namirnicu. A Bogu hvala do danasnjeg dana je sprovedeno dosta istrazivanja da moze da se sa sigurnoscu kaze sta je dobro a sta ne. Nekad se dijete povijalo do pola godine a danas sa pola godine djeca samostalno sijedaju. Nekad nije bilo mogucnosti da se kupi formula pa se djeci davalo kravlje mlijeko, i domaci proizvodi. A posledice se vuku cijelog zivota. Opet ponavljam svako ima pravo da odgaja dijete kako misli da je olje. Svim mamama koje citaju preporucujem "kuvarski dnevnik bebe Marte", spec.dr msr med Marije P Mandic, sadrzi jako puno korisnih informacija, savjeta i recepata za sve mame sa nedoumicama 😍
Ja sam sam vec sa cetiri mjeseca bebi uvela cvrstu hranu. Sad ima 8 mjeseci i jede bukvalno sve, i ribu, pilece, curece meso, i cokolino, frutolino, medolino... plazmu, puding, vocne jogurte, palentu, griz, poparu..Mislim da smo probali skoro sve vrste voca i povrca i naravno za pripremu vecine ove hrane ja koristim kravlje mlijeko. Probala sam da koristim formulu u spremanju istih, ali ako ste ikad probali ukus ne biste to dozvolili svom djetetu da jede. I da, koristila sam i margarin i puter, puter od kikirikija. Ono sto je meni jako vazno sto zasad ne odbija nista da jede, samim tim jer sam ga i navikla na razne ukuse. Zato eksperimentisite sa ukusima i pustite bebu da uziva i istrazuje, jer ako im stalno budete davali istu hranu, pritom bljutavog ukusa koju vi sami nikad ne biste pojeli, i stitili ih, doprinijecete samo tome da organizam bebe bude osjetljiviji i mozda vise skloniji alergijama a i kasnije imacete problem da odbijaju drugu hranu jer im je ukus nepoznat, jednostavno nisu navikli. Mislim ja ne kazem da sam u pravu i da radim ispravno, boze moj, nisam ni strucnjak, ni nutricionista, ovo je samo moje skromno misljenje, majke po prvi put.
Od mene svakako imate veliki pozdrav i znajte da kako god radile, radite to po svom osjecaju i necete pogrijesiti! Ipak su sva djeca razlicita i majka sama najbolje zna sta je najbolje za njeno dijete, jer ga samim tim najbolje i poznaje. Cuvajte se i uzivajte u ovoj najljepsoj ulozi u zivotu! ❤️❤️❤️
Cekajte malo,pricate o namirnicama kao sto su plazma(prepuna emulgatora i to ne bezazlenih,marketing trik veka,nema ni jedan koristan sastojak za Vase dete,naprotiv...),frutolino,medolino ista prica,vocni jogurt...nemojte molim Vas,zar pored svog voca i povrca ima potrebe te namirnice da dajete jednom malom organizmu ?!
Bez ikakve lose namere komentar,sve najbolje Vam zeli
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »