Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
zdravo cure, zanima me da li je neka davala bebicol kapi sa cinkom detetu od 4 meseca( i u koje vreme ste davale i koliko kapi) zbog grceva i d3 kapsule bebytol?
posto su mi u apoteci rekli da d3 u bebicolu sto ima, zamenjuje jednu kapsulu d3 bebytola, pa mi nista nije jasno sad.
Skoro da nismo ni osetili grceve. Prosli su oko treceg meseca.
Posle koliko su krenuli da deluju od davanja?
Dajem od 1 meseca bebicol sa cinkom zbog grceva a i zbog alergije na pkm i super su,po 14 kapi dnevno kada se setim u toku dana. Takodje i d3 po jednu uvece. Niko mi nije pomenuo u apoteci nista, niti nam je gastroenterolog rekla da ne sme i jedno i drugo.
Jel Vam pomazu za grceve, pocela sam da mu dajem, ali ih i dalje ima isto kao pre..? Dete ne spaca uopste od njih, a pazim sta jedem, zato sto sisa...
Drage mame, da li neka od vas ima placljivu bebu? 😁 Nasa beba ima 4 meseca i vecinu dana je nezadovoljna.. Place, nista je posebno ne zanima.. Probali smo zvecke, majcino krilo, nosimo ga, izvodimo... ali njega prosto nista ne zanima...Da li imate neki savet?
mozda su krenuli zubici... za zubice dentokind i calgel...mi smo uzeli baby gym i zadovoljna je i voli da se ljulja. probajte nesto od toga...
Isti slucaj. Sve joj je 5 minuta zanimljivo. Jedino je napolju mirna. Inace kod kuce primenjujemo sistem promene okruzenja cim pocne da kuki bez ikakvog razloga (a u stvari hoće da je nosamo na rukama), elem cim se uznemiri promenimo položaj, prostoriju bilo sta sto nam padne na pamet i sve tako. Bude mirna neko vreme i opet ispocetka.
pokusajte da joj pricate, ni moju nesto posebno ne interesuju igracke, ali je stavim da lezi pricam joj i kada me pogleda ja se smejem i onda se i ona osmehne i non stop joj pricam, kod nas samo prica pomaze :)
sa koliko meseci beba sme u kengura?
Od 3. Odnosno od kada može sama da drži glavu (ovo nam je pedijatar rekao)
Ako imate ergonomski ispravnu nosiljku moze prakticno od rodjenja. Moja beba u zadnje vrijeme se jedino u nosiljci smiri i zaspi
Zavisi od nosiljke. Može od rođenja, ako postoji dofatak za novorođenče. Jedino što je važno jeste da poza bude ka vama do punog 4. meseca dok beba ne poče sama da drži glavicu, tada je možete okreniti od vas. Još jedna bitna stvar je položaj nogica - bitno je da kolena budu iznad kukova i savijena, takozvani m položaj.
Zdravo, imam pitanje... Ne znam dal je neko imao slicno iskustvo. Naime, beba mi ima 4 meseca i nedelju dana. Od svog 15 dana starosti dobijao je coliprev kapi radi grceva koje su pomagale. Medjutim, sa tri meseca pokusala sam polako da mu isključim, onako kako savetuje pedijatar, znaci smanjila sam sa 8 kapi na 4,pa polako izbacivala neki podoj davala neki ne, da bi dete kad sam krenula tako da izbacujem opet dobilo grceve. Vratila sam na 4 kapi svaki podoj sve je bilo ok.. Onda sam negde od polovine treceg meseca prepolovila i davala po 2 kapi svaki podoj i sve je bilo ok, kad sam pokusala da smanjim pre nedelju dana na po 1 kap svaki podoj on je odmah dobio jake bolove u stomaku i sad dajem po 2 kapi svaki podoj i sve je ok, ne boli ga. Ne znam da li je to normalno....da li to mozda znaci da on ima manje lactase i da ce prosto biti laktozno intolerantan ili ne? Jel imao neko slicno iskustvo?
Planiram da pitam i pedijatra kad budemo isli ali dok ne odemo, rekoh da pitam ovde 😊
Moje iakustvo je da beba brzo postane imuna, ja sam davala espomisan, 25kapi pre dojenja svakog, pa posle svakog drugog, ali joj pocelo pucati u stomaku, pila je i biogaju 5 kapi svaki dan, desavalo se da nema stolicu po 3 dana i grcila se non stop. i onda sam joj ubacila caj plantax na tri cetiri dana popije flasicu, ali odmah cim se skuva, i onda smo prekunili sve kapi i super je. Tako da uzmite neki drugi probiotik koji se daje jednom dnevno. Tako da promenite kapi, i uzmite ovaj caj. To je bar moje iskustvo
Kod nekih beba se alergija na proteine kravljeg mleka i/ili intolerancija laktoze manifestuju upravo grcevima. Ako imate jos neki osnov da posumnjate na neki od ova 2 problema (izrazeno bljuckanje, povracanje, slabo napredovanje, skroz tecne i ceste stolice kiselog mirisa, penusave ili jako sluzave stolice, "eksplozivne" stolice, cesto kijanje i pun nosic...) trazite uput za gastroenterologa.
Nasa beba je imala zestoke grceve do treceg meseca. Probali smo vecinu kapi i nije pomoglo..Prosli su sami od sebe. Beba sada.ima 4 meseca, malo pazim sta jedem, i sve je ok. Hocu da kazem da su ,u nasem slucaju grcevi prosli sami od sebe. A mislim da je rano da se postavlja dijagnoza da je dete netolerantno na laktozu.. Neko kaze da grcevi mogu trajati do 6-og meseca. Dajte vi njemu kapi i bez brige! Ne mogu skoditi. Pedijatri savetuju da se iskljuci, jer ocigledno ne znaju kroz kakav pakao prolazi dete! Mi 3 meseca nisamo spavali, dete se zacenjivalo, davilo, vodili smo ga u bolnicu na ultrazvuk i rentgen stomaka-I SVE JE OK.
Probajte da mu dajete neko vreme probiotik...mi koristimo Bio Gaia protectis od rodjenja, tako da i nije imao nekih problema sa grcevima...
Pije vec BioGaia kapi 😏
Mozda je malo kasno za odgovor, ali probajte sa Planteks cajem, mi smo nasem bebcu davali i jedne i druge kapi koje ste naveli, nisu mu nista specijalno pomagale, od kad smo uzeli caj, nemamo problema sa grcevima uopste...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »