Komentari za tekst "Vaša beba u 8. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
497
Ostavite komentar
Možda mu treba više čvrstih obroka, ne želi mleko.
Zašto bi prestao da sisa ne razumem, sem ako tako planiraš.
Ako je s bebcem sve u redu, verovatno su zubići, štrajk dojenja ili neka faza u pitanju.
Kako jede čvrstu hranu?
Izmlazaj se do olakšanja, ne dozvoli da se prave blokade unutra.
da li ste kupili bebi dubak i da li ste za to?
Nismo kupili, beba je na podu, puzi vojnicki sa 8 meseci i prohodace kad bude spremna. Vidim Dijaninu poruku da je koristila dubak a da su deca prohodala “samostalno”… to nije samostalno prohodavanje. Samostalno se razvijaju tako sto puze, posednu se, i nakon toga pocinju da ustaju - samostalno bez dubka i ogradica i hodalica. Pozdrav
Da, svo troje. Prvo dete prohodalo samostalno sa 11 meseci, drugo sa 13 a treće videćemo, koristi dubak trenutno. Starija deca već tinejdžeri pravilno razvijeni, bez ravnih stopala i sličnog...
Nismo. Doktorka nas je takodje savetovala da ne. Bebe uce da hodaju na prstima dok su u njemu, kasnije je tesko to ispraviti. Takodje i ne razvijaju centar za ravnotezu ispravno jer nemaju momenat u kome padaju i uce se da ispruze ruke kako bi se zastitile. Moguci su i problemi sa kicmom u kasnijim godinama.
Svakako je roditeljima teze jer moraju da drze bebu pod neprestanim nadzorom, ali dubak je nesto sto je izaslo iz upotrebe u vecini zemalja zbog losih posledica po zdravlje, toga moramo biti svesni.
Naravno, svaki roditelj ima prava da vaspitava dete kako on zeli
Mi smo kupili jos kad je imala 6 mjeseci,sad vec leti u njemu zaobilazi krivine i odusevljena je kad je stavim u dubak.Mi smo prezadovoljni
Razmisljali smo da kupimo, medjutim citali na internetu da nije dobar za bebina stopala. U Kanadi je cak zabranjen i nismo kupili.
💜koliko vase bebe u ovom periodu imaju obroka?
2 čvrsta obroka i 4 puta mleko.
2 nemlijecna obroka,dojenje na zahtjev, bez nocnog podoja jer beba spava cijelu noc,bez ikakvih uzina i gluposti..sasvim dovoljno,ja imam 29 godina pa nemam 3 obroka a ne beba od 8 mjeseci,manite se trpanja djece hranom,i opterecavanja jetre,zeluca,bubrega,malo se edukujte,pustite kako smo mi priče..
Majo, bravo. Ono su sve ucenja fejsbuk grupa, koje po meni deluju kao sekte. Deca neuhranjena, nizak hg i posle se pitaju zasto. Pa zato sto nema dovoljno obroka, detetu mere kasice na gram, racunaju odnos proteina i uglj hidrata, uvode jigurt sa 10 meseci. Uzas
Draga Nevena, ti svome ne daj ni do 3.godine da jede, nego ga nalivaj mlekom,ali nemoj majke ti tupiti drugima. Čuj sa 10 meseci treći nemlecni obrok. Pa moja ima i sad 3 glavna i dve manje užine, plus sisa kad poželi. Jednostavno joj treba,dete voli hranu,voli da jede, aktivna je,troši kalorije, obožava kad drugi jedu i naravno želi i ona.
Nemlecna dva,dorucak-Mesano voce i zitarice rucak-Povrce i meso,riba,zumance..Mleko koliko zeli. Sa 9 ipo,10 meseci se uvodi vecera,a uzine posle godine.. Ne zaboravite da je mleko(majcino,AD) glavna i osnovna hrana bebe do 12meseci,sve ostalo je ucenje i navikavanje i njega minimun treba da ima u 24h 500ml.
Ujutro AD 240ml,dorucak palenta i tome slicno,rucak povrce i meso,uzina neki puding ili kupovna kasica i vecera uvijek mijenjamo
U 24h ima 3 nemlecna obroka (ujutru uglavnom zitarice, za rucak povrce sa mesom i uvece voce) i 4 puta pije mleko (3 puta preko dana i jednom nocu)
Pozdrav drage mame imam bebu od 8 meseci koja stalno traži da stoji na nogama, uhvati se za krevet i sama se podigne, ili traži da joj dam ruku da ustane... ima li neko slično iskustvo..
Evo upravo ista situacija. Kako je naučila da stoji više niti sedi niti leži 😁
Moja beba sama ustaje obrce se prevrce sjedi i ostalo.Sad vidim da hoce da nauci sama da stoji,bukvalno je sve preko noci naucila tako da je moj savjet da pustite bebu da raste i uci kako njoj u kojem vremenu odgovara.Svaka beba ce nauciti i da sjedi,puzi,stoji,hoda kad tad
I moj takodje, ne moze miran.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »