Komentari za tekst "Vaša beba u 3. nedelji"

Komentara
550
Ostavite komentar
Za ragade meni je pomogao lanolin, ceo dan sam isla gola gore, nocu obavezno gore gola... Tako 3 dana, posle toga sam uzela multi mam komprese...odusevljena sam... Hlade bradavice, milina... Mozes jednu kompresu koristiti ceo dan... U pakovanju budu dve... Tj u kesici... Bradavice bole ali proci ce, samo ne odustaj... I ako treba na 15mon na sisu stavljaj bebca.. Bolje on nego pumpica po meni... Meni je pumpica bila jako agresivna za bolne bradavice...
Zdravo. ☺️ Ja sam imala identicne muke, ali uspela sam da resim. Dojila sam i plakala 3 dana. Moras biti uporna sa izmuzavanjem, mnogo pomaze! Dok se lepo ne razrade grudi, a i bradavice... Posle beba sve izvuce. I uspela sam da ne dajem dohranu, samo polako, bice sve ok, ali budi uporna. Srecno! ☺️
Da nemas ragade na bradavicama? Moja buba ima 16 dana, takodje koristim silikonsku bradavicu, ali boli me samo jedna dojka, jer je ispucala.
Mame da li se kod vas desava da beba nakon podoja ne podriguje? mi imamo 16 dana....i to nam se stalno desava.
Nama se isto tako stalno desava! Nastoj samo da ti bebac bude na strani i ispod glavice mu stavi neki peskiric ili nesto slicno, cisto da je bebi glavica malo odignuta i da ne lezi u ravnom polozaju, da ne bi povratio.
Nama se isto cesto desava da ne podrigne, i onda ponekad stuca da izbaci taj vazduh...
I kod nas je istoooo
drage mame,bebac mi se grci svaki put kad jede...inace doji ali koristtimo i dohranu kad se premori od dojenja a bude i dalje gladna... koristim espumisan i bio gaju. koliko cesto sme da se daje espumisan,sme li pre svakog podoja jer je izgleda samo to smiri???
Meni je patronazna sestra rekla da Espumisan sme da se daje najvise 6 puta dnevno.
Mame, naredne nedelje imaćemo mesec dana. Kontrola u DZ otkazana. Jedni kažu da čekamo da prođe ova situacija, drugi da idemo privatno. Šta vi savetujete i kako ćete vi raditi?
Mi imamo jos 10-ak dana do prve kontrole, ne znam kakva je situacija sa DZ, ali vodicu ga privatno ako ne budu oni radili... Sta ste vi uradili?
Drage mame, treba mi savet...
Počela sam da koristim ručnu pumpicu, koja mi je olakšala život... E sad, po savetu pateonažn i sestara iz laktarijuma, izmlazavam se posle svakog podoja. Tu ne bude u prvi mah puno mleka, ali do kraja dana može da se nakupi za jedan fin obrok....
Kako da čuvam to mleko, da li mogu da dodajem sveže "pomuženo" mleko, ovom koje stoji u frižideru i tako više puta na dan?
juce sam bas to pitala patronaznu...mleko nemojte dodavati u flasicu koja je vec stajala u frizu,odvojite poslednje izmuzeno u drugu flasicu...mi tako radimo
Oprezno s pumpicom, mozete se dovesti do hiperprodukcije i raznih problema koje ona nosi.

Mlijeko iste temperature se moze mijesati. Znaci, drzite vise poudica s mlijekom od vise podoja u frizideru. Kad budu jednake temp pomijesate ih. Mozete lediti mlijeko u za to predvidjenim posudicama ili kesicama.
pozz💞
Molim pomoc od mama koje su dojile ili doje?Preko veceri beba mi zna ospavati 3-4h do dojenja, posto lijepo napreduje ne budim je ranije medjutim ustajem mokra od mlijeka..neki savjet mama koje su imale isti ili slican pr.?
hvala puno
Ne izdajati mlijeko iza podoja osim ako ne zelite povecati proizvodnju. Dojke se ne pune izmedju podoja, mlijeko se stvara dok beba sisa. Ako beba ne doji dovoljno cesto dolazi do osjecaja prepunjenosti dojki. To nije nesto cemu tezite. Savrseno uspostavljeno dojenje podrazumijeva mehke dojke.

Jako male bebe je dobro dojiti nocu, pa i kroz san ako je ne mozete razbuditi skroz. Poslije mozete na zahtjev. Ako beba iz noci u noc spava 3,4 sata dojkr ce se kroz koji dan prilagoditi i nece proizvoditi toliko mlijeka pa necete imati taj osjecaj prepunjenosti.
posle svakog podoja isprazni dojke izdajalicom najbolje i taman će se napuniti do sledećeg bebinog obroka
pozz mame💖
Imam bebicu od 11 dana dojim je i mislim da ima mlijeka jer dovoljno ima pokakani i mokrih pelena.Imam drugi problem,beba ne bi silazila sa dojke ako ne jede cuva i spava, jako tesko izvuci.Ako je spustim u krevetac plac i capce kao gladna a nije,jer samo cuva dojku😞Ima li koja mama slican pr.i da li treba vremena? hv💋
I kod mene isto i noću i danju!!! Ne znam ni sama šta da radim ne stignem ni da jedem! I ja se pitam dokle tako imam već dvoje velikih dečaka i uopšte nisu bili takvi! Sad sam dobila devojčicu sutra joj je dve nedelje.
ista stvar i kod nas 🙈 da bih mogla da pogledam neku emisiju i da se malo opustim,on mora da mi bude blizu,u rukama ili krilu..da spava ali da je tu uz mene ☺️ Nadam se da ce, cim malo poraste to da se promeni 🤦🤷😆
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »