Komentari za tekst "Vaša beba u 7. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
523
Ostavite komentar
Slično tako, 8 mj beba sve jede osim flasice..
zdravo mozeli neko fa da mi kaze jel imala jos koja problem da je jedna veca a jedna manja i kako bi mogla da vratim bar da budu izjednačene ako moze odg
zdravo zanima me postoo sin jos doji a dojke nisu iste kako bi ili mogla da uradim da nebudu jedna manja jedna veca
😂
Pozdrav svima, beba ima 7 ipo meseci, zubici je muce od 4 meseca, balavi, pre par dana je imala blagu temp i non stop drzi ruke u ustima..Uvece 2-3 h zna bas da bude nervozna, pocela je i preko noci cesce da se budi, beba inace i doji..Da li je to znak da ce uskoro zubic?
Ni kod nas nema zubica na vidiku. ako nisu rukice u usta onda su igracke ili bilo sta sto mu se nadje pri ruci😀
Moja je takva već 4 mjeseca.. Preko noći mi se budi bar 2x.. Navečer zaspe oko 10 ujutro u 6 već budna i ne želi više spavati.. A niti jedan zub ni na vidiku nije... A po cijeli dan nervozna i trpa sve u usta.. I svi viču wooow kako dobra beba 😂😂😂...
Da, moja beba ima iste simptome. Sve trpa u usta, balavi, nervozan je, grize igracke, portikle. Nocu se budi svakih sat ipo, dva, iako je spavao celu noc ranije. Cesce trazi da sisa po malo. Imamo dva zubica dole, a sad nam se spremaju dva gore. Vide se nabubrele desni
Evo i mene po ko zna koji put 🙂 mozda u ovoj nedelji ima vise mama koje posecuju komentare.
Imamo bas ovoliko 7 meseci i 3 nedelje , bebac se i dalje muci sa zubima, da napomenem od 4og meseca i nikako da izadju, uveli smo 2 obroka do sada, beba doji, manje pije vodu ali popije i...i dalje se budi 165 puta preko noci.
Znaaacii dajte neki savet nesto, nekad prodje sa ljuljkanjem ali uglavnom se okrece da sisa, sto puta ga izvuceim iz krevetica i vratim, ja ne znam sta je ovo , dal neka mama ima iskustva i ako ima da mi kaze da li je prestalo ovoliko cesto budjenje ili ce ovako da spava do svoje 18 e godine..
Od rodjenja noc nikada nismo prespavali. Naspavana budem ako se probudi samo 2,3 puta; a kad su nam nicali donji zubici budili smo se na 45min. Uveli i sva tri obroka i veceru pred spavanje i svasta smo probali i idalje se budi. Ako se u toku noci probudi uzmem je i stavim u nas krevet i tako se jos jednom probudi do jutra,u suprotnom budi se sto puta.
ukljuciji joj neku hranu pre spavanja, mi smo uveli zitarice i to bukvlno pred spavanje nekih 10 15min, i posle toga beba sisa i zaspi i spava do jutra 🙂
Ako ti je za utehu kod nas je identicna situacija.... Ne nadamo se skorijem spavanju, nego cackalice na oci i kafenzi
Moja beba ima 7ipo mes, nema ni jedan zubic. Trenutno mu je zacepljen nosic i kasljuca, budi se nocu (a do skoro je spavao celu noc), vristi u toku noci, a i kada spava na svakih nekoliko minuta se trza i samim tim sam i ja sve vreme budna 🤦🏽‍♀️
I mi koristimo Dentokind tabletice I odlicne su. Ako je bas nervozan namazem I calgel na desni. Isto se budi nocu da sisa. Samo sto ga ja ostavim u krevetu sa mnom, pogotovu pred zoru posle 3,4. Tako odspavam I ja, a I on. Probudi se malo sisa I zaspi. Mozda ga I moja blizina umiri malo.
Draga Jasmina, nemojte da se plasite sve je to propratni dio nicanja zubica. I moja beba je stara kao i Vasa, vodila sam ga kod nase pedijatrice koja mi je bas pomogla, prvo je mene smirila a onda i njemu pomogla.
Simptomi sa kojim sam se ja susrela su cesta stolica na granici sa dijarejom, odbijanje hrane, kasljucanje i budjenje i vristanje u toku noci a nije bio gladan. Sve simptomi kao da je prehladjen a zapravo su zubici uzrok. Ono sto je nama pomoglo su Dentokind tabletice, na biljnoj su bazi koje ublazavaju tegobe..
Pedijatrica nam ih je predlozila.. Mozda da probate i Vi..?
Što se mog iskustva tiče, nemam lijepe vijesti😊Moje prvo dijete se isto tako budilo, do nekih 9 mjeseci da jede, a do druge godine mislim samo da nam kida živce😊Eto za utjehu nije do 18-te😉
Zdravo svima, zanima me koliko su vase bebice imale obroka u 7.mesecu? Pozdrav
sa 7 mj. beba treba da ima 2 obroka na koja se navikla. dorucak (npr 9-10) , rucak ( npr oko 4) treci obrok mozes po malo da uvodis to neka bude kao vecera.Kada bebi bude trebalo taj dodatni obrok to cea i sama da vidis onda uvedes normalno. tako polahko i sa uzinama koje dolaze krajem 8 mj. normalno pedijatri svi savjetuju da beba ima u 7 mj. 3 obroka ali isto oni misle da si vec krajem 4 mj. pocela bebu hraniti.
Nadam se da sam dobro razumjela pitanje, pa ću odgovoriti ovako😊 Moja beba ima 5,6 obroka u toku dana, taj 6-ti je ako se probudi u toku noći tj. pije mlijeko. Kada se probudi pije mlijeko, poslije toga ide opet mlijeko(sa punih 8 mjeseci za taj drugi obrok ide mliječna kaša) poslije ručak, pa voćna užina i na kraju mliječna kaša, sokić se može dati između obroka, ja dajem samo ponekad, ako nije dobro ručkala. To je jelovnik po savjetu pedijatra i po jednoj knjizi koju sam uzela. Beba sa 7 mjeseci mora da ima 3 čvrsta obroka, bar su mene tako savjetovali. Nadam se da sam pomogla.
moja ima 7 mjesci i jos ima jedan obrok...drugi cu joj dati sa 8
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »