Komentari za tekst "Kada i kako se primenjuje indukcija porođaja?"

Komentara
26
Ostavite komentar
Ja opet mislim da je za svaku zenu drugacije. Mebi su naponi bili prestali a otvorena skroz i jos busili vodenjak,dali dve indukcije i nista od bolova. Nego sam radila kako kazu na kraju.
Ja sam jedna od onih"srecnica" kojoj ni taj jek sto se stavlja u vaginu ni indukcija uključena na skoro najave nije pomoglo da se otvorim i na kraju carski rez, posle 12 sati mucunja i bolova od indukcije katastrofalnih. Nisam se prirodno porodila ali iz prica zena koje se porode prirodno mislim da sa indukcijpm mnogo vise boli. Mada kod nas u Uzicu i Cacku(ne znam za ostale gradove) UVEK SVAKOJ PORODILJI uključuju indukciju cim dodje sa bolovima na sto..
i ja sam prosla kao vi...Prenela sam 7 dana,i uradili su sve zivo da mi izazovu porodjaj-ricinusovo ulje,gel za razmeksivanje grlica,probusili mi vodenjak,dali infuziju i ko zna sta u nju stavili.i nista.posle 12 sati ja otvorena 2cm sa kontrakcijama manje od 1 min koji su trajali 3 sata i nepodnosljivim bolovima,a trodon i bensedin nisu pomagali...i na kraju sam molila za carski ili epidural,pregledali me i muke se zavrsile carskim rezom.Hvala Bogu sve je proslo super,i oporavak i sa bebom sve u redu.Uvek cu kriviti lekare da su moglid a me ostave na posmatranju i da prate koliko sam otvorena,jer je mozda termin promasen,s obzirom da je sa mnom i sa bebom bilo sve u redu.Bar znam da je drugi carski i da nece biti ovih muka.Novi Sad je u pitanju.
5 prstiju sam bila otvorena kada su me priključili na indukciju. Umirala sam od bolova, bukvalno osećala kidanje- širenje materice. Bol nikako da prestane. Porodila sam se u roku od 45 min. To je drugi porodjaj. Prvi prirodnim putem, bolelo je u to užasno ali i trajalo dva dana. Tako da indukcija boli - ubija, ali završiš ranije. s tim da je od 8. prsta uključena na 42. stepen ako sam dobro rekla, e to su bile mukeeee da nema reci kojim bih to opisala. uuuuf, i sad se najezim ;)
zaboravili ste reci da se u nekim porodilistima obavezno daje indukcija, da se ubrza porodjaj, jer u bolnici nemaju kapacitet i vremena da cekaju da se porodjaji zavrse prirodno. I da, indukcija boli duplo jace ako ne i vise od prirodnih kontrakcija.
U mom slučaju su bili slabiji bolovi sa indukcijom, nego prvi put bez. ;) Tako da je i to individualno.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »