Komentari za tekst "Vaša beba u 22. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
16
Ostavite komentar
ja se ponekad upasim beba spava s nama jos uvek sace 2 godine al dok spava place i doziva me dali je to normalno ?
Drage mame, da li mi možete pomoći i reći referentne vrednosti za LDH kod dece. Izvinjavam se za pitanje, ali da li neko možda zna!?
Hvala.
E ovako,ovaj tekst nije ni hladan ni strog.Moja cerkica ima 5 godina,a blizanci skoro 23 meseca(decak i devojcica).Cerka (5) spava sama u svojoj sobi od kada je napunila 3 meseca,nikada nismo imali peoblema sa budjenjem nocu,sem kada je bolesna.Desava joj se i dan danas da ima nocne terore ili ruzne snove,ali sve se to desava pre ponoci dok ne ucvrsti san,i tada dodjemo pomazimo je damo joj da popije malo vode i ona nastavi da spava bez peoblema.U deciji krevet smo je prebacili kada je imala nepune 3 godine,posto nam je krevetac bio potreban za blizance.Rutina pred spavanje nam je tusiranje ili kupka,posle citanje price,poljubac za laku noc,upalimo nocno svetlo i posle spavanjac.Blizanci spavaju u krevecima i sami u svojoj sobi jos od kada su napunili 3 meseca.Njihova rutina je kupanje,popiju mleko,poljubimo ih za laku noc,ja im ispricam pricu pred spavanje o zivotinjama koje spavaju i ne spavaju,pritom imitirajuci zvukove zivotinja,o Suncu koje spava i Mesecu i zvezdicama koji nas cuvaju da lepo spavamo i sanjamo.Upalimo nocno svetlo i spavanjac.Pruzamo im isto ljubavi kao i roditelji koji dozvoljavaju deci da spavaju sa njima.Ne bude se nocu,opet sem ako su bolesni ili nesto sanjaju i sve se svodi na poljubac i zagrljaj,malo vode,bez igranja i price i nastave da spavaju bez problema.Preko dana spavaju sat,sat i po vremena,a cerka(5) je izbacila dnevno spavanje sa 2 i po godine.Mi ih ne forsiramo da moraju da izbace dnevno spavanje,kada se sami odluce na taj korak,podrzacemo ih.Isto je i sa pelenama,nema forsiranja,stavljamo ih na nosu,pa kada odluce skinucemo i pelene.Sto se govora tice,devojcice su mi brze progovorile,decak malo kasnije,ali sve razumeju ovi mali i stalno ponavljaju kao papagaji.Zdrave navike za spavanje se razvijaju jos dok su bebe,a sve ostalo dodje samo po sebi.Svo troje su spavali jos kao bebe po desetak sati bez budjenja,a cerku(5) sam samo dojila bez dohrane,dok sam blizance morala da dohranjujem adaptiranim mlekom.Eto to je moje iskustvo i mislim da sam uspela da sebi ovim navikama uspela da omogucim dobar san i da imam energije za sve svakodnevne obaveze i igru sa decom.Inace mali zaspe uvece oko 19:30/20h i spavaju do 7:30 ujutru,a starija cerka oko 20h/20:30 i budim je ujutru u 7:30 za predskolsko.Pozdrav svim roditeljima i zelim vam lepo nocno spavanje uz vase malisane.
Mame , koliko pričaju vaše bebe u ovom uzrastu? Malo sam zabrinuta, moja devojčica , jako malo i nisam bas sigurna da razume šta znace. Hvala na odgovorima.
Moj sincic takođe nije neka pričalica, ali zna nekih desetak riječi, a neke nove ponavlja kada to želi. Naravno da znam dijece koja u tom uzrastu znaju više, ali smatram da je sve to individualno i da nema mjesta panici. Samo pričajte sa Vašom curicom kada god ste u mogućnosti, koristite slikovnice, knjižice, plastične životinjice- to pali kod nas, tako učimo...
Mi spavamo svi zajedno i nista lepse :) a krevetac smo spojili sa nasim krevetom i skinuli stranicu, dusek u ravni sa nasim krevetom. Ujutru se probudimo svi u jedno cose :D Nocu se probudi samo ako je zedna ali nastavi da spava...
Moja Irina ima bas nemirne snove,ali samo ponekad i jako se uplaši i posle opet zaspi.
Moj malisa ima22 mei i 2 nedelje,voli da zaspi sa nama u krevetu a tu i ostane . posto sam trudna 34 ned sin spava aa tatom,,ja sama a starija cerka i sin(8i4god)dele jedan krevet veliki ko francuski kada se razvuce. njihova zelja i ako imaju svako svoj. nekad znaju i svi troje da spavaju zajedno. Od scega navedenog u tekstu moj sin nista ne radi,nekad ustane da piski,jer smo skinuli pelene ili da popije malo vode.
Iskreno, mislim da svaki roditelj treba da postupa u skladu sa svojim uverenjima i željama. Moj suprug i ja smo se složili da će naše dete spavati sa nama u krevetu od bebinom 7. meseca i verujte, taj momenat maženja, ljubljenja i izliva emocija kada me uveče, tokom noći ili ujutro ugledaju te preslatke okice ne bih dala ni za šta na svetu! Ne budi se noću, ne vrišti, ne plače, vrlo jednostavno - ona je srećno dete. A i mi smo srećni roditelji takvog deteta :)
Zaista mislim da ne treba prisiljavati dete ni na šta
Moje dete ima 23 meseca i već 7 meseci spava sam u svom krevetu u zajednickoj sobi sa bratom .
Svako dete pre ili kasnije nauci da spava samo. Mislim da ne treba siliti dete da spava samo i da ga treba tesiti ako place. Roditelji su tu da pruze ljubav svom detetu a ne da ga vrate u krevet i kazu mu da nema potrebe da place. Pricamo o detetu koje nema ni dve godine. I nama, odraslima, je tesko da zaspimo ponovo kad lose sanjamo i treba nam vremena da se smirimo. Treba maziti decu i pruziti im razumevanje i ljubav, imaju samo jedno detinjstvo.
Veoma hladan i strog tekst!
Knjiga "Naucite dete da spava" od klinickog psihologa Nevene Lovrincevic zlata vredi. Dokazano na nasem primeru :-)
Ni meni nije pomogla. Posle tri noći pakla, razbolela sam se. Bukvalno sam se razbolela od detetovog plača. Od tada sam shvatila da ću suze mog deteta prihvatiti samo kod lekara, a sigurno ne u spavaćoj sobi. Ta metoda stvarno nije humana.
Meni nije pomogla.... Stariji je prvu noc prespavao sa 4 godine, a maleni od dve godine nije jos uvek ni jednu!
Knjigu sam primenila kada je prvi imao manje godinu dana, sve radila kako pise i kada sam videla da se mucimo i on i ja, lepo sam je odlozila, naucila da zivim sa cinjenicom da moje dete nocu "nesto" stalno budi, bila uz njega i eto posle 4 godine, proslo je. Sa drugim je nisam ponovo ni citala...
Prvog sam vukla po lekarima, mislila da nesto nije u redu jer je od rodjenja spavao maksimalno 10 sati u 24h, naravno sve je bilo ok - jednostavno takvo dete!
mmoje dete lose spava od kako se rodio...i nikako mi ne uspeva da se sam igra kad se probudi.. obicno vuce za ruku da idemo zajedno.. i ono sto je cinjenica - za njega ne postoje prepreke..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »