Komentari za tekst "Vaša beba u 11. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
138
Ostavite komentar
Ne znam cemu forsiranje dece... ono samo treba da zna da kaze - necu pelene hocu gaće... moje dete samo resilo pre 3 rodjendana - kakva noša ?! Odmah na wc - kao normalni ljudi..
Davno postavljeno pitanje ali mozda bude od koristi nekome. Sa devet meseci sam pocela da je stavljam, samo ujutru kada ustane. Posle 3 dana je kakila i piskila, naravno nije ona znala sta treba da radi vec sam uhvatila taj momenat kad bi sve jedno to uradila. Sad ce prvi rodjendan, za sada je stavljam posle svakog spavanja na nosu i uvek nesto uradi. Moje misljenje je da dete treba da se upozna sa nosom ranije da ne bi kasnije bilo problema. Ne treba ici sa stavom da ce za dva meseca samo nosu da koristi jer nece. Ovo sve je bilo uz preporuku prijateljice koja radi u jaslama. Ako vam dete prihvata sedenje na nosi onda nastavite, a ako ne prihvata napravite razmak par dana pa opet probajte.
Lep naziv “tuta”☺️😄 mi kazemo nosa 🙂 inace moje dete je nose po celoj kuci. A kada sedne smeje se i posle 5 sekundi ustaje. 🤷🏼‍♀️
Ja sam pocela moje dete sa 9 meseci da stavljam. Prvo obucenog cim ustane da sedi malo, da se navikne, a zatim posle svakog spavanja, cim ustane. I za sad I kaki I piski u nosu, ali ga ne forsiram. Nekada nije raspolozen pa nece da sedne. Bitno da stekne neki osecaj, ne ocekujem da skine pelene sad naravno, ali bar da mu nije nosa nesto nepoznato, nego da mu predje u naviku
Cetiri teksta ste posvetili rodjendanu! Da li je stvarno prvi rodjendan tako velika stvar? Zdravlje i razvoj su daleko vazniji od ovih budalastina poput dekoracije, poklona, kamere, naucite bebu da duva svecicu...
pozdrav mame ,moj sin puni godinicu 25.06 ,penje se uz namestaj ,stoji i hoda bocno ali se ne pusta..ne puzi uospte ,tek sad nesto pokusava. Probelem je u tome sto on uospte ne zeli da sedi ,cak ne zeli ni da ga nosimo ,nego stalno trazi da nam da rukice i tako hoda. Sto se njega tice on bi tako mogao ceo dan ,ja ga uooste ne forsiram ,cak izbegavam to drzanje za rukuce jer sam zvala fizijatra ,koji mi savetuje da to ne radim jer beba narusava sa tim ravnktezu i teze ce prohodati.Da li jos neka mama ima taj problem ili vi dozvoljavate bebama da hodaju i da li ste kupile prve cipele ? zapravo ,ne znam kada je pravo vreme za njih
Iako je stari post,mozda nekom bude od koristi.Svako dete je za sebe,moj mali sa deset se pustio,sa jedanaest pici samo tako.Blizi se rodjendan i tek smo od skoro kupili cipelice i postepeno se navikavamo na njih.Inace nikad nije pruzio ruku da ga vodim,par puta pokusala i nece baksuz samo izmice ruku.Tako da polako,brzo oni napreduju.
5.6 😊😊😊Blizi se rodjendanko prvi
Ko nam ima rodjendan 11.03 💃🏾🎂🍭🍬🍫🎈🎁🎉🎊🎀
Srecan rodjendan svim bebama, da su nam deca ziva i zdrava 🍀 ❤️ 🐥
hvala i tvom 😍😍😍
Boze zene da li ste ljubomorne ili zavidne, pa svako pravi rodjendan detetu kako on zeli zavisi i od finansijske situacije nismo svi u mogućnosti da pravimo u restoranu, igraonici, sa animatorima, klovnovima i td... Deci pare nista ne znace da li ste platili tortu 10hiljada,restoran 500e.... Deci smo mi roditelji bitni... Nasa ljubav strpljenje... Zelim svim mališanima srecan rodjendan!🎁😘
Proslave ce biti i to dva dana.Za starije i mladje.Kostati hoce,ali ne kao svadba.Ipak je prvi rodjendan i treba da se proslavi.Ko koliko moze,naravno.
Evo da se i mi javimo. Moj bebac je jako divan djecak, smije se stalno, puze, hoda uz namjestaj, pusti se do nas nekoliko koraka sam, zna reci mama i baba i zna pokazati gdje je mama a gdje babi. Također zna pokazat gdje mu je nosic. Ruckao je sve ali sad slabije jede , dr. kaze da je to zbog vrucine. Doji jos uvijek, uz dojenje zaspi i namjeravamo i dalje dojiti.
Ono sto ne voli jeste AS :( Uvijek place, dere se , pokusavam ga na sve nacine smiriti ali ne ide. Mene dusa boli kad moramo negdje ici jer znam sta slijedi...

Koliko mene nerviraju komentari kojekavih starijih gospođa vezano za dojenje. Tačno bih svakome šamar lupila kad me pita do kad je misliš dojiti ili da li je i dalje dojiš, pa onaj pogled kao da je trujem u najmanju ruku. Lekar sam, skoro pedijatar, na poslu oko mene su pedijatri koji rade po 30 godina, pa nikad ne čuh od njih ništa negativno ni protiv dojenja posle prve godine, ali zato ženetine koje nemaju veze sa medicinom redovno imaju šta dodaju i pamatuju. Moje dete sve jede, ima tri obroka čvrste hrane, između jede voće, zna se maziti i na druge načine, osim na grudima, pa ne vidim šta je loše što i dalje sisa. Meni ne smeta, ona je zadovoljna, jer stvarno voli da sisa, mene ne remeti. Izbervirah se, pa eto da podelim sa vama.
Ja recimo ne dojim i mrzim pitanje da li dojim.Mislim da je to ipak privatno i da se to ne pita,jer razloga moze biti vise.Tako da gledajte u svoje dvoriste i zivite svoj zivot.
E to se slazem s vama.. Ja sam imala problema u pocetku s dojenjem, nije malecki htio.. Meni su vikal da predjem na add mljeko, da se okanem dojenja jel malecki nece.. Jet neko vreme sam ga gonila i prisiljavala bila uporna a ako nije htio onda sam izmuzavala.. I nakon 20 dana on je poceo posat, i sad ima skoro 1 god, i pose i ne planiram prekidat dok sam ne prestane..
Boze zdravlja, ne planiram prestati dok malac ne odluci sam. Preporuke WHO su dve godine i duze. I ako sam ranije prva bila u fazonu "6meseci i dosta je" sada skroz drugacije razmisljam. Moj malac je uhvatio rota virus (sta nam 2dana adaptacije u vrticu ucini) i po recima lekara dojenje ga je upravo spasilo dehidratacije. Primio je 2infuzije ali to je to, dnevno preko 20povracanja u mlazu i sa 15ak proliva nije hospitalizovan iako nije hteo ni kap vode, ni orosal, ni humanu elektrolite, o jelu da ne pricam kako nista nije stavio u usta 5dana.
Ako ne budemo mogli da se izborimo sa nocnim budjenjima - ukinucemo nocne podoje i to je to 😉 Uostalom moje grudi, moje dete, moja stvar. Ko se drzne da nesto prigovori ja imam spreman odgovor: "dojicu ga do zenidbe a onda ce sa mojih grudi preci na zenine sise!" - momentalno se zacute 😂
hahaha. Ista stvar... zar jos dojis???? Mrak na oci momentalno
moja beba pravi nekoliko samostalnih koraka, pusti se npr. od kreveta do mene dodje nekih dva metra. da li to znaci da je prohodala ili? 🤔. da li ima i kod vas beba koja nece troduplirati kilazu porodjajnu?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »