Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1085
Ostavite komentar
Nije prerano. I ne slušajte ove fanatike od mama koje bi samo pratile smjernice SZO. Beba nece svakako pojesti ne znam ni ja koju kolicinu. Mi ako krenuli sa 4 mjeseca jer smo morali zbog bebine stolice, podoj je naravno ostao na zahtjev. Prije kašica beba je imala stalno proliv, kako smo krenuli sa namirnicama poput pirincane kase, sargarepe, krompira, bebi se stolica regulisala i mnogoooo je zadovoljnija i srecnija. Zar sam trebala pustiti dijete da se pati samo zato sto tamo neko nesto preporucuje. Inace imamo najboljeg gastroenterologa u drzavi koja se usavrsava svuda po svijetu i ona nikako ne preporucuje start sa 6 mjeseci. Beba od 4-6 samo isprobava ukuse kako bi sa punih 6 mogla da jede raznovrsno. I desava se da bebe nece da prihvate odmah sve namirnice pa poslije nastaje problem poput anemije i sl. Mame,slusajte samo sebe i pratite osjecaj.
Po preporuci SZO sa 6 meseci. ne zato što ima ili nema hrane kako je neka mama napisala, već zato što bebin probavni sistem nije zreo i potpuno spreman za hranu.
Gde žurite sa hranom? Ješće celog života!
Lekari koji savetuju kašice od 4 meseca treba da se zapitaju zašto to rade...
Naida,ta pravila SZO važe za treći svijet,jer nema hrane,pa doje što duže. Za razvijen svijet je 4 mjeseca, jer ima hrane.
Jucer dobila sacjet od starog pedijatra da je bebi vrijeme za kasice i da pocnem sa vocem, poslije sa povrcem. Od puna 4 ipo mj startamo 😁
Po pravilima SZO trebali bi poceti sa dohranom od 6 mjeseca zivota, osim ako nema opravdan razlog da se krene ranije.
Sta ste bebi prvo uvele u nemlecnu ishranu?
Ako vi mislite da je vrijeme, uvedite. Imajte na umu da beba treba da se upozna s okusima i teksturama, a jos uvijek je mala za nemlijecni obrok. Mlijeko ostaje glavno. Sto se rize tice, nije najsretniji izbor, iako je pedijatri preporucuju. Riza i zatvara, a i sadrzi arsen, pa je bolje malo pricekati. Pedijatri uglavnom nisu i nutricionisti 🙂 Takodjer mrkva i banana koje su cesta preporuka za pocetak isto tako zatvaraju, pa bolje malko pricekati i s njima.
Mi jos nismo poceli s nemlijecnom ishranom, ali pocnite s laganim namirnicama koje ne zatvaraju: tikva, tikvica, batat. Onda uvedite zitarice i voce poput jabuke i kruske. Dajite vode bebi. 🙂 Nadam se da sam pomogla.
Jeste, hvala vam puno na odgovoru. Ja sam mislila da krenem od sledece nedelje, vec mi deluje da je spremna, imace oko 4ipo meseca skoro 5. Pedijatar nam je rekao da krenemo sa pirincem, ne bih da kupujem kasice vec bih sama da ga pravim pa bi mi znacilo ako je neko vec uveo da mi napise na koji nacin :)
Dragi roditelji, kako ćete da postupate po pitanju odlaska na zakazane preglede, vakcinacije, sad u ovom periodu pandemije i vanrednog stanja? Moja ćerkica ima za koji dan zakazan ultrazvuk kukova, a za dve nedelje i vakcinu... Da li ste dobili neke posebne instrukcije?
Mozda bi ovo vreme mogli da iskoristite da se malo vise edukujete o vakcinama, sastavu i posledicama.
Mi smo bili na vakcinaciji 2.aprila u dz Zvezdara, pregled kukova nam je odlozen do daljnjeg. Ja sam se dugo dvoumila i s obzirom da je revakcina otisla sam. Posaverujte se sa vise ljudi i pozovite dz ili vaseg pedijatra za savet.
Mi smo 20og bili na kontroli i primili smo drugu dozu pentaxima i jos neke nzm kako se zove..
Dr.nam je savetovala da sada damo, jer ne znamo kako ce biti u buducnosti sto se tice virusa.. A to su vakcine koje se ne bi smele mng odlagati..
Odlaze se samo MMR vakcina..
Nama su otkazali kontrolu i vakcinu iz savetovališta do daljnjeg...
Da li je neka beba pocela sa cvrstom hranom?
Da daa
Daa
Da
pozz bebu dojim i kad moram otici nesto do grada da zavrsim kad ga ostavim kuci nece hapu da uzme odbija tako da nesmijem nigdje dugo se zadrzat bez njega..🙄
Zasto se ne pokusate izmlazati i ostaviti u flasici da popije kada bude gladna. Znaaam dosta majki koje tako rade. Cak i na kafu idu bez bebe, beba ostaje ocu 😃😁
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Carski rez je neophodan kako bi se osigurala bezbednost i majke i bebe »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Carski rez je neophodan kako bi se osigurala bezbednost i majke i bebe »
Loši usputni komentari o težini, imenu i socijalnom životu koji ne trebaju trudnicama »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »