Komentari za tekst "Porođaj u Švedskoj: Ovako bih mogla da se porodim još sedam puta"

Komentara
21
Ostavite komentar
Moj porodjaj je prosao skoro isto sto se tice tretmana u bolnici samo sam se ja mnogo brze otvorila i porodila,za svega 5 sati kako su mi poceli jaki bolovi 😊 porodila sam se u Norveskoj 😊
U zrenjaninu ne moze muz da prisustvuje porodjaju, bzvz. Babice su bile ljubazne, ali zena se porodila, doktorica je isekla na 5 mesta, dva meseca se oporavlja, prezivela traumu, doktorica joj rekla tokom porodjaja da se eporodi vise, jer hoce da pije kafu i da ne moze vise da je slusa. Nisam prisustvoao ni porodjaju ni pred porodjaj, samo sam cuo od zene sve, ne zvuci mi ni malo prijatno. Al eto ima u Srbiji negde gde to bolje rade, valjda tamo u narodnom frontu i mozda jos negde, za privatne ne znam.
Hvala na podeljenom iskustvo i sva podrska za sve trudnice.
Zapravo, 240 plaćenih dana po roditelju. Ako hoćete možete da birate koliko ćete plaćenih dana koristiti nedeljno. Naravno, to će vam se odraziti na visinu primanja i sutra na osnovicu za obračun bolovanja, ali eto, postoji kao opcija. Roditelji mogu jedno drugom da prebacuju dane.
porodiljsko je 420 dana, pogresili ste
Ja moram da priznam da sam imala najdivnije iskustvo u Narodnom Frontu, 2017.godine. Uz blage kontrakcije, bez veliikih bolova primljena sam u bolnicu. Brzo sam dobila epidural i bez ikakvih bolova, uz pomoc 2 predivne babice i doktora na svet sam donela devojcicu koja sada, za 3.rodjendan ceka i brata :)
Doktor mi je dao divne savete, odmah nakon porodjaja uzeo moj telefon iz torbe i slikao me sa bebom... Nije bilo sampanjca, ali su me umotali u neko cebe, pustili me da odmorim...
Iskreno, molim Boga da sve bude isto tako. Definitivno najdivnije iskustvo ikada ❤️
Ovakvo je i u Engleskoj ...moje iskustvo je gotovo isto kao i ove žene sa malim odstupanjima ...
Ja sam se dva puta porodila u novosadskom porodilistu Betanija i oba puta sam imala divno iskustvo i veoma sam zadovoljna tretmanom pre porodjaja za vreme porodjaja i posle porodjaja,i planiram i svaki naredni porodjaj da bude u Betaniji.
iskustvo ti je predivno,nek je on vama ziv i zdrav,ali toga nema u srbiji nazalost.
Hvala puno ♥️
Porodila se u Novom Sadu. Uzasno iskustvo pre i posle porodjaja. Da sam znala da je ovako, verovatno bi dobro razmislila o Beogradu i privatnoj bolnici. Bukvalno sam imala osecaj da sam kao stoka na pokretnoj traci. Naravno, cast izuzetcima. Ja se divim zenama koje prodju kroz sve to i odluce se na drugo dete.
Da je barem tako i u Srbiji....nit daju pod tus,nit da promenis pozu ......

Zato u Ns kada sam se poradjaja mi je vise pita skrenuta paznja da ne ispustam glas tokom porodjaja, fazon cuti i trpi...A nisam osoba inace koja se dere i vristi ali i ti mali neki zvuci koje sam u tom momentu ispustala su im smetali...
Interesuje mi iskustvo mama koje su se skoro porodile u Klinickom centru Nis na carski rez koliko dana pre intervencije su legle u bolnicu koju anesteziju su dobile koliko dana su ostale u bolnici nakon carskog reza kao i sve dr.hvalaa🥰😊😁
Lepo iskustvo ja pamtim i iz novosadskog porodilišta, divan tim ljudi oko mene, bez veze i nepotplaćeni doktori, jedino što muž nije bio uz mene i što sam morala da ležim na leđima dok sam imala bolove, to bi bile jedine dve zamerke koje imam.

Ali svi oni neuslovi koje država Srbija servira novopečenim roditeljima i život na ivici egzistencije ipak su me naterali da spakujem kofere kada sam drugi put ugledala dve crtice na testu.

Ovoga puta ću i ja skakati na pilates lopti i muž će me držati za ruku, a čak ću i tri godine biti na plaćenom porodiljskom iako sam nezaposlena. Zbogom Srbijo, ne fališ nam baš previše :))
480 dana je porodiljsko, deo dobija muz....sjajna zemlja za porodicu
Jos jedan razlog da pozelis da pobegnes iz ove zemlje i ovog ludila
Dva puta u Italiji,predivno iskustvo,osoblje za 10.
Tako se to radi u normalnim zemljama.
Moje je iskustvo je slicno samo sto sam se ja porodila u Francuskoj. Meni je provociran porodjaj jer sam probila termin, muz je sve vreme u bolnici mogao da bude sa mnom, prisustvovao je i porodjaju. Predivno iskustvo za oboje a moj oporavak je bio brz. Svakoj trudnici zelim tako pozitivno iskustvo sa porodjaja.
Isto iskustvo, ali u našoj zemlji, u Nišu, nisam čak ni imala bolove jer su mi odmah dali anesteziju, uz prisustvo muža, sami u posebnoj sobi, medicinsko osoblje ljubazno, isto nas slikali odmah po rodjenju deteta. Predivno iskustvo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »