Komentari za tekst "Kako da dobijem finansijsku pomoć za novorođenče?"

Komentara
95
Ostavite komentar
sta da radi onda ta porodica koja nema ni pet hiljada dinara prihoda mesecno plus decije dodatak isama zivi sa cetvoro dece ni penziju nismo mogli da ostvarimo iza pokojnog muza,
OPSTINSKI DODATAK!!! Kod mene u Staroj Pazovi sam u opstini dobila papir na kome pise sta sve treba da prikupim od dokumenata od treceg meseca trudnoce pa do prve god bebinog zivota za dobijanje nekih 10 - 12 ooo dinara.
http://upravusi.rs/socijalna-zastita/materijalna-pomoc-opstina-i-gradova/pomoc-porodiljama/
AP Vojvodina je ukinula roditeljski dodatak
dali mogu da dobijem nadohnadu imam suprugu iz republike albanije imam prijavljen boravak maticni broj zdravstvenu knjizicu izvod vencanih cekamo za 2 god drzavljanstvo
bas super ,bicu clan sa zadovoljstvom
pozdrav od najsretnije mame
Dali neko zna,dali imam pravo na novcanu nadoknadu,jer imam prebivaliste u Srbiji i udata sam za srbina,koji je drzavljan Srbije,a ja sam drzavljanka Slovenije?
drage mame, ja sam na ovaj svet nasu klincezu donela 14.avgusga posle 5dana smo izasi iz bolnice i roku od 20-tak dan uredno predali papire za jednokratnu novcanu pomoc koju daje drzava oko 30.000 i grad nis 20.000. a knjigovodja u preduzecu je predala pocekom sptembra dokumenta za porodiljsko bolovanje. Resenja su stigla krajem septembra, a za porodiljsko pre par dana, jer naime pravnica je bila na popisu stanovnistva a posle na bolovanju, pa sam angazovala neke ljude da uzmu predmet iz hrpe i donesu resenje. DANAS JE 15 NOVEMBAR NI DINAR NISAM DOBILA. OVO JE BRUKA. za grad za drzavu, nema reci. Nesto novca smo ustedeli ali to se potrosilo tako da smo vec u dugovima. nadam se da ce mi nesto isplatiti u skorije vreme. Pozdravljam vas puno.
Ko ima pravo na materinski dodatak? Koliki je iznos? Ne živim u Beogradu već na severu Vojvodine pa me interesuje da li posle jednokratne pomoći mogu da dobijem i taj materinski dodatak ,pošto smo i suprug i ja na birou ,nezaposleni ... a čekamo prvo dete..
Ana, jadna ti evo sva sam se najezila!!!!!
Ana 30.10.2010. 23:15
A zasto ste nezaposlene?



Draga Ana,imam cerkicu od 6 god i tek pre godinu dana uspela sam da nadjem posao,jer su se poslodavci dusebriznici brinuli o tome ko ce mi cuvati detekada se razboli.
Radila sam sve do trenutka kada sam saopstila da sam u drugom stanju.Otkaz je ubrzo sledio.
Neznam gde zivis,kada mozes da postavis pitanje -zasto ste ne zaposlene.
Pozdrav
kolika je finansiska pomoc za trece dete???
A zasto ste nezaposlene?
Ovde se samo pise o porodiljama, a niko ne pominje NE ZAPOSLENE TRUDNICE i sta one da rade TOKOM TRUDNOCE.
To je posebno i lepo stanje zene, a oni se OGLUSAVAJU na njihove VAPAJE kada TRAZE POMOC !
SRAMOTA I GREOTA !
dobila sam spisk potrebnih dokumenata da bi ostvarila pravo na novcanu naknadu za drugo dete.Medjutim ne mogu uraditi nista jer mi je beba u kragujevcu zbog male tezine i prevremenog rodjenja.Taj novac bi mi dobro dosao zbog putnih troskova jer je Kragujevac daleko 120 km od mesta gde ja zivim
Koliki god da je iznos dodatka,ja cu prikupiti sve dokumente,uglavnom ljudi odustanu zbog vel;ike kolicine papira i cekanja*sto i jeste fora u ovoj drzavi,nams mrzi da cekamo ili nas je sramota i drzava puni svoje dzepove* a kada nam posalju racune sa sve poskupljenjima onda nam nije tesko da cekamo satima u posti da im platimo da nas ne daj Boze ne iseku. E pa dosta je bilo punjenja tudjih dzepova, ako moje dete ima pravo i na 500 dinara uzecu ih ,zasto bih ostavila te pare alavcima koji su nas upropastili do te mere da nemamo vise ni gde da zivimo ni gde da radimo. Sramota!
Danas sam dobila spisak potrebnih dokumenata za deciji dodatak.Kada sam ga procitala pitala sam samu sebe,vredi li tih bednih dve hiljade ili koliko vec,kada treba onoliko papira prikupiti.kao da podnosim zahtev za kredit....Uzas,jadna li je ova nasa drzava..
Dragisa Kojic
Zelim da Vas pitam dali deciji dodatak moze da se ostvari ukoliko uredno pripremim dokumente koje se traze od strane Republike Srbije. Zivim na KiM i do Novembra 2009 ispunjivao sam uslove za deciji,a sada u 2010 ne primam iako sam uredno spremio dokumente .Nisam zaposljen,zena nije zaposljena ,majka takodje samo mi otac prima minimalac i to je sve.
Mozete li da mi posaljete spisak dokumentacije koje da spremam da ostvarim pravo na deciji.
U Opstini Vitina moje maticne opstine radnici su veoma arogantni i posto nema nikakva kontrola iz Srbije radi ko kako hoce po podobnosti,a ne po zakonu .
Zemo odi i pokaži zube tim alavcima,trazi svoje pravo.
pozdrav od kosovke
Alo BRE, sta je to ponizavajuce za vas jadne zene iz vojvodine? Prestanite vise da kukate ovde i objasnite svoje komentare, mislim da sam bi dovoljno jasan u svom proslom komentaru i ko je ustvari ovde najvise ugrozen.
Molim sve, pogotovo gradjane vojvodine kada ostavljaju svoje komentare da objasne zasto, kako i cime su ugrozeni tj ponizeni, ako su ovde samo da bi se cuo njihov glas neka takve komentare ne ostavljaju. Za sve probleme obratite se svojim ustanovama koje jednostavno ne zele da plate troskove, pa time ispastaju gradjani tj vi (ovo se odnosi na clanke koji pune novine oko porodjaja i ostalih bolnicnih troskova koje zdravstveno vojvodine ne zeli da plati.
Ovo je stvarno ponizavajuce, za zene koje zive u Vojvodini ! Znaci kod nas treba smanjiti reprodukciju a u centralnoj Srbiji treba je stimulisati. To je politika i to prljava. Izgleda nemaju sva deca ista prava u ovoj drzavi, ali bogami ce imati iste obaveze kad budu placali poreze, skolovanja i sve ono sto spada na gradjane ove zemlje.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »