Komentari za tekst "Kako da otvorim porodiljsko bolovanje"

Komentara
263
Ostavite komentar
https://www.paragraf.rs/obrasci-paragraf/obrazac-nz-pond-zahtev-za-ostvarivanje-prava-na-naknadu-zarade-odnosno-naknadu-plate-za-vreme-porodiljskog-odsustva-i-odsustva-sa-rada-radi-nege-deteta.html

Potrebno je da se popuni zahtev sa gorenavedenog linka i da se posalje postom u zeljenu instituciju, sa svim propratnim dokumentima,.,
Da li neko ima informaciju da li radi socijalno u 27.marta za predaju za otvaranje porodiljskog? I ako ne rade, da li se negde drugo predaje ili se čeka da prodje vanredno stanje? Hvala.
Ima kutija ostavljena gde se prilozi sva dokumentacija..
Jel to mislite na ovo pitanje koja je postavljeno da li radi soc.
Da li neko zna zašto sam dobila za porodiljsko odsustvo samo PRIVREMENO REŠENJE i to za prva tri meseca, sad od februara pa do aprila, a inače imam pravo na puno porodiljsko. I upravo mi je legla isplata za februar. Ali gde je ostalih 9 meseci tj. Naknada za odsustvo radi nege deteta? Niko me nije zvao ni iz uprave, da li možda treba da im nosim izvod iz mkr za dete?
Meni je prvo stiglo privremeno rešenje koje važi 3 meseca (bilo je izdato 15 dana nakon što sam predala dokumentaciju za porodiljsko), a mesec dana nakon njega stiglo mi i konačno rešenje koje obuhvata svih 12 meseci odsustva. Dakle, u toku ta prva 3 meseca trebalo bi da stigne i konačno rešenje. Izvod iz matične knjige za bebu nisam nosila u sekretarijata nakon porođaja, ne znam da li je to i bitno kad je rešenje već stiglo.
Hvala na informaciji....uskoro i ja treba da predam za porodiljsko...moze li pitanje jedno....kada leze uplata ? Nakon sto vam pristigne resenje o porodiljskom? Hvala Vam....Pozdrav od Sladje😊
Pozdrav svima,
Da li neko zna gde se predaje dokumentacija za porodiljsko bolovanje u Nisu? U nekoj od opstina ili u socijalnom?
Da li poslodavac ima rok u kom treba da nam izda resenje o porodiljskom bolovanju?
Pozdrav, termin mi je 19. aprila, ali cu da se porodim ranije jer nosim blizance i to ce biti carski rez, i za 3 nedelje cu znati kada ce otprilike biti. E sad me zanima, posto vodim trudnocu privatno, da li mogu da odem kod dr u dom zdravlja i da trazim da mi otvori porodiljsko bolovanje, bez nekog uputa od doktora iz privatne prakse, jer ako cekam 3 nedelje onda ce mi biti manje od 28 dana za otvaranje bolovanja?
Kompletirajte i predajte odmah tj.sto pre dokumentaciju - na Resenje se ceka vise od mesec. Drzava isplacuje samo po izdatim Resenjima, pa samim tim i isplata naknade kasni (obicno krajem meseca, oko 20-25. za prethodni mesec).
Evo svezih informacija za dokumentaciju koja treba da se preda za platu na porodiljkom u Beogradu. Porodiljsko mi je ginekolog otvorila 23. oktobra, ja sam se porodila ranije 8. novembra, muz je umesto mene dok sam bila u porodilistu odneo papire u Sekreterijat za socijalnu zastitu u 27og marta. Treba da se preda prva doznaka kada ste otvorile trudnicko bolovanje, doznaka kada ste otvorile porodiljsko, resenje od poslodavca, zahtev za ostvarivanje prava na naknadu tokom porodiljskog - skida se sa neta, i kopija racuna iz banke tj kartice. To je to. Muzu su rekli da ce biti resenje u roku od 40 dana, jos ga cekam. Meni je ginekolog u maju dala dve iste doznake za taj prvi mesec bolovanja jer jedna ide poslodavcu, a drugu sam predala za platu. Pozdrav svima, nadam se da sam nekome pomogla!
Cao svima, ima li neko informaciju za Beograd, gde se predaje i sta je potrebno od dokumentacije za otvaranje porodiljskog? Hvala! 🙂
Postovani,
da li neko ima informacije sta se desava sa trudnicom koja je na trudnickom bolovanju, ukoliko poslodavac zatvori firmu pre otvaranja porodiljskog? Da li trudnica koja je na bolovanju u tom slucaju prelazi na biro rada ili nesto trece?
Spojila sam dve trudnoce, jednu za drugom, i interesuje me da li za novo porodiljsko u prosek ulazi staro porodiljsko? U tih 18 meseci ja sam 12 meseci bila na porodiljskom sa prvim detetom i trudnickom 3 meseca.
I ja sam u istoj situaciji sada, pa me zanima da li tokom porodiljskog odsustva isplata ima karakter zarade ili naknade?
Ulazi
Dali se za porodiljsko predaje pre porodjaja ili posle porodjaja? nigde nista ne pise konkretno...
Piše u prvom pasusu teksta.
Ne pise za dokumentaciju za naknadu. U Nisu traze posle porodjaja (jer doznake navodno izdaju samo uz otpusnu listu) sto znaci da za taj mesec pre termina ne postoji ni teorwtska sansa da se na vreme krene sa isplatom.
Piše u prvom pasusu:
Kada mogu da otvorim porodiljsko bolovanje?
Porodiljsko bolovanje na osnovu nalaza nadležnog ginekologa treba da otvorite najkasnije 28 dana pre termina za porođaj, jer ne smete da radite duže od toga. Međutim, porodiljsko bolovanje regularno možete otvoriti i 45 dana pre termina, ali onda to praktično znači da ćete kasnije biti kraće sa svojom bebom, jer od datuma otvaranja porodiljskog do povratka na posao ne sme da prođe više od 365 dana.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »