Komentari za tekst "Vaša beba u 4. nedelji"

Komentara
866
Ostavite komentar
Dragi moji, moja devojcica je juce napunila tri nedelje. Odbila sam je od dojenja pre cetiri dana, lose mibje mleko bilo. Beba je super ali molim za jedan savet jer nema iskustva. Pije 100 ml Humana mleko ai ne oze da izdrzi ni tri sata, vec na dva i po sata se budi, place i trazi da jede. Da li je u redu da pije mleko cesce i po 100 ml. Manje ako joj dam, olace i trazi jos.
Ne znam iz kog razloga misliš da ti jr lose mleko.. Meni se beba bila budila na kraći period npr znala je i za 2h da bude gladna a uvek jede na 3-4h i pomislila sam isto da mi je lošije mleko i da je to moje ne zasiti dovoljno. Ali mi je patronazna rekla da je bitno samo sta ja jedem i da imam sto vise obroka jer ako sam ručala nešto sto me bas i nije zasitilo to se odrazi i na mleko i odma i beba bude manje sita. I stvarno je u pravu, povela sam malo racuna o tome šta jedem i koliko često i beba zna da bude sita i po 4h..😊
Ja sam igrom slucaja izgubila mleko prerano, pa je i moja devojcica na dohrani. Sa tri pune nedelje jede 120 ml na svaka 3-3.5 sata, na preporuku pedijatra. Udovoljite zeljama vaseg deteta, sada je naglo menjaju, ukoliko zeli vise, dajte mu vise :) veliki pozdrav
Ne postoji lose majcino mleko to je velika zabluda. Ako jos imate mleka vratite dete na dojku, izbijte iz glave gluposti i budite sigurni da mu nista nije potrebnije od vaseg mleka. To vam je savet od ♥️
To vaše pametovanje nije odgovor na pitanje, koje je na mestu, možda neko nema mleka uopšte, pitanje je bilo da li je ta količina humane previše ili ne. Ako neko zna neka odgovori, bez floskula.
Zdravo imam djecaka u cetvrtoj nedelji napunjenoj, to mi je prvo dijete, pa me zanima da li je normalno da jednu noc spava super drugu noc nikako???
Normalno je, sa 2,4 i 6 nedelja bebe rastu u duzinu i potrebno im je vise mleka i zele blizinu. To moze traje 3-4 dana, tako je nama babica objasnila 😊😘
I kod nas je isto tako. Jednu noć prespava celu, a evo sinoc npr se budio često
Cao mame, porodila sam se hitnim carskim rezom, i dijabeticar sam. Beba na otpustu imala 3kg a sad sa mesec dana 3,250kg. Lepo jede, lepo spava, ostaje budna posle podoja nekih sat-sat i po, odspava malo pa opet jede. Ne znaju ni doktori zasto nije napredovala dovoljno, ovako sa njom sve je super. Pa ako jeneka imala slicno iskustvo..
Zdravo drage mame, imam pitanje... imala sam tezak porodjaj, tako da sam izgubila mleko, probala sam i hippov caj, bozu, bezalkoholno pivo i tbl Fitolat i ne pomaze. Izmlazam 30ml od podoja do podoja, tako da je moja beba od 4 nedelje na Aptamilu1. Ona voli mnogo da jede, jede po 90ml na 3h, uvece 120ml... Ima li neko iskustva sa ovakvim slucajem? Mislim da zeli jos, a ne smem da joj povecam dozu, pedijatri kazu da ne valja mnogo da napreduje od formule. Inace, ima redovnu i normalnu stolicu. Hvala...
Ja sam imala slican problem. Ali nisam izgubila mleko vec mi se bas bas smanjilo jer bebica nine mogla da uhvati bradavicu a sa vestackima je tesko islo i nije htela vise. Dok sam uzela pumpicu smanjilo se bas, jedva 20,30ml par puta dnevno. Ali sam nastavila sa tim. Evo zadnjih par dana imam po 80,90 ml par puta dnevno a par puta isto 20,30. Tako da je od prekjuce mala pocela da sisa, sad je valjda veca pa moze lepo da uhvati bradavicu.
Na porodjaju nema mleka vec krece dva dana posle i nisi ga ni pokrenula a ne izgubila. Beba podstice mleko a ne pumpica za izmazanje. Da je imao ko da ti to objasni ti bi dojila bebu i bila i sita i zdrava, a ovako em se goji em je gladna.
Vec je proslo dugo vremena. Pa, draga Snezana da Vam napomenem... meni je mleko krenulo u porodilistu, kuci mi je stalo, nakon mesec dana, izmuzala sam rucno, uz pomoc majke. Beba sada ima 5meseci, na dohrani je i hvala Bogu sve je u najboljem redu. Niti se goji niti je gladna.
Jel su vaše bebe počele da se smeju? Moja još uvek samo u snu, kad je budna neće nikako 🙂
Moj dečak se smeje u snu kad ga mazim po obrazu😄😍
Moja se smeje u snu odavno 😊😍
Moja se smeje kada joj pricam
Mame, kako pravite caj od kime za vase bebe? Hvala unapred na odgovoru🤗
prema smernicama SZO cajevi se bebama ne daju. eventualno ako beba ima grceve, mama moze da pije caj od komoraca-ukoliko dojite.
Cao svima, porodila sam se prije 3 nedelje. Osjecam s' vremena na vrijeme neprijatan osjecaj u predjelu klitorisa, kao neki pritisak, blagi bol, jako cudno. Ima li jos neka zena sa slicnim iskustvom?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »