Komentari za tekst "Ovo su najčešći mitovi o strijama"

Komentara
79
Ostavite komentar
U prvoj trudnoci sam mazala Saljicev melem i nisam dobila ni jednu novu striju, a imam stare iz puberteta, sigurna sam bila da cu da ih dobijem. Sad sam u petom mesecu, od treceg ga mazem, pa se nadam da ce efekat biti isti kao i u prvoj trudnoci, mada mi stomak sad brze raste i koza me svrbi pomalo, a u prvoj je to krenulo tek u sedmom mesecu. Videcemo.
Meni taj Saljicev melem uopste nije odgovarao prvi put, krenula sam sa njim i imala sam utisak da nista ne mazem. Takodje mi miris nije odgovarao. Moja kuma je samo njega koristila i cela ispucala po stomaku. Sve zavisi od vise faktora. I prvi put i sada mazem vazelin, strije nemam, tako da preporucujem 😊
Kokosovo ulje provereno dobro, od pocetka trudnoce mazala sam grudi i stomak, dobila sam 25kg u trudnoci, stomak mi je bio ogroman, a nemam nijednu striju i to sve zahvaljujuci kokosovom ulju, smo ga treba redovno mazati svaki dan nakon tusiranja, ostaviti koji minut da odstoji visak upiti peskirom da ne bi izmastili garderobu i to je to.
Skolna sam strujama i imam dobila sam ih u pubertetu od naglog rasta. Znajući kakva mi je koža čim sam ostala trudna mazala sam Saljic protiv stija svaki dan nakon tuširanja, a u 9tom mesecu dva puta dnevno i evo porodila se i nema ni jedne. Zato devojke budite uporne i neće biti.
Ja sam u 5.mesecu, od 3.meseca redovno mažem telo - ujutru i uveče, koristim Eucerinovo ulje za strije.
Nedavno sam kupila Shea butter.
Imala sam fleke na licu, crvenilo, doktor je rekao da je to normalno... Posle jednog mazanja, ujutru sam se probudila bez fleka. Znači oduševljena sam. Počinjem i njime da mažem telo protiv strija 😃
Ako neko ima sličan problem sa crvenilom...eto proverenog saveta ❤️
Ja koristim Saljicev melem za strije. Meni je dobar, koza mi je bas meksa od njega, isto dva puta dnevno. U toku dana se namazem ili sa uljem za bebe Johnson's ili bekutan mlijekom za tijelom. Sad u trudnoci bih se stalno mazala sa necim pa mi to nije problem. 😅
Bekutan krema i Johnson ulje?
Samo se raspitajte o sastavu ovih proizvoda.
Svako dobro.
Hvala Vam puno na savjetu. Uradicu to, mada ih vise ne koristim. Beba mi ima 10 mjeseci, za njenu guzu koristim Sudokrem ili Hipp, a za tijelo Seba med baby.
Koja krema je najbolja za to??
Drage mame,evo me u 17 nedelji druge trudnoce 😊 U prvoj sam se udebljala 7kg stomak bio jako mal, i nisam zaradila ni jednu striju a mazala se nisam.. Medjutim sad mi je apetit nesto veci, cini mi se da ce biti veci broj kila 🙄 I mazem se redovno uvece,ponekad ujutro,koristim bademovo ulje i ulje vitamina E ,negdje sam cula da je odlicno za prevenciju strija,i tusiram se uljima .. Nadam se da cu proci i ovaj put bez strija 😰
Drage mame, tokom trudnoce nisam dobila nijednu striju, mazala sam (ne tako redovno) Eucerinovo ulje protiv strija. Medjutim, posto dojim, a mleka ima puno, na grudima pocinju da se pojavljuju plavkasto-ljubicaste strijice, koje bih, ako je moguce, da eliminisem nekako. Da li neka od vas zna da li se smeju grudi uopste mazati, naravno ne uz samu areolu, i cime? Hvala unapred.
Ja sam koristila Niveino mleko za telo i Narodni melem koji sam narucila preko facebook-a,i prezadovoljna sam... Moja koza je mnogo suva,uvek sam imala problema i ne smem ni da zamislim da se istusiram i ne namazem nista na telo... Evo sada sam 37.nedelja trudnoce i ni jedna jedina strija,zaboravim nekad da namazem melem,pa mi se koza zacrveni i pocne da svrbi,ali cim ga namazem nestaje sve :)
Koji je to narodni melem.... Mozete li konkretizovati...
Saljicev Striet sadrzi ruzmarinovo ulje koje se uopste ne preporucuje u trudnoci. Ja sam farmaceut po zanimanju i pocela sam da ga mazem, medjutim kada sam detaljno pogledala sastojke i proverila literaturu prestala sam da ga koristim. Mazite obicnim uljem, sto masnije to bolje. Izbegavajte parfimisana i etericna ulja. Neka od etericnih ulja su kontraindikovana u trudnoci jer mogu izazvati kontrakcije!!!
Mislim da je taj Šaljićev melem ok koristiti pred kraj trudnoće.
Možda bi trudnice koje su imale spontani trebalo da pripaze na upotrebu i one koje imaju jake kontrakcije od početka trudnoće.
I ja sam čitala da eterična ulja ne bi trebalo na početku trudnoće ali da pred kraj mogu imati pozitivan učinak (lavanda, etc.)
sta je najbolje za strije?
Danas sam kupila kremu strijet saljic jer su mi se pojavile strije po stomaku I to bas ruzicaste I jako svrbi I pecka..Da li moze neki savet koliko puta sme da se maze inace termin mi je 26mart :)
Stomak i koza treba da se mazu pre nego sto strije nastanu, tako se povecava elasticnost i odlaze ili minimalizuje pucanje koze.Mazi koliko god zelis, nema nikakvih problema sa koriscenjem strijeta, ali mislim da si zakasnila jer ti je stomak vec popucao. Da te utesim, u sustini, mazao-ne mazao, nema pravila, ako je neko podlozan nastanku strija mislim da je nemoguce spreciti ih cak i redovnim mazanjem od samog pocetka trudnoce. Ja sam zivi primer za to. Ovo mi je druga trudnoca i ponovo mi se desilo da mi, i pored redovne nege i mazanja tokom svih 9 meseci, stomak jako popuca 15 dana pre termina. pozz :)
Moja koža je podložna strijama. Imam ih od ranije, ne mnogo, na guzi od gojenja(npr sa 50 na 55kg) nije neka drastična promena kilaže. Poučena tim čim sam saznala da sam trudna počela sam da se macka. Kombinovala sam razne proizvode. Hipp ulje i Alverde puter za telo i pred kraj trudnoće Šljićev melem koji korisim i sada nakon trudnoće. Mogu da se pohvalim, ali i ohrabrim mnoge devojke da je moguće ostati bez strija. Nisam dobila nijednu. U trudnoći sam se ugojila 14kg, možda i 15kg zadnje dve sedmice se nisam merila.
Verovatno je i do same koze ali mislim i da preventiva pomaze. Ja sam mazala eucerinovo ulje pritiv strija stomak i bokove a celo telo obicnim nivea mlekom od treceg meseca do kraja trudnice svako vece nisam dobila ni jednu striju.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »