Komentari za tekst "Vaša 25. nedelja trudnoće"

Komentara
2349
Ostavite komentar
Normalno je naravno, aparat nikad ne moze tacno da izmeri, to su okvirne mere. Meni su celu prvu trudnocu vodili sa 7 dana manje, bebica napredna, rodila se sa 3kg i 50cm. ;)
Mame, da li setate i koliko? 💋
Šetam koliko mogu, sve zavisi dal sam taj dan umorna ili ne. Ima dana kad šetam 4-5km i više, ima dana kad prošetam 2-3km, a ima dana kad ne šetam uopšte jer mi se spava ili me nešto boli. Uglavnom sam aktivna po kući i dvorištu, stalno radim nešto.
Caooo
Mi setamo neki dan vise, neki manje zavisi koliko mi odgovara, al obicno to bude svaki dan po 7-8km. Ne odjednom nego u toku celog dana. Mada cujem razlicite komentare od toga da je super kretati se sto vise do onih da nije dobro toliko zbog nogu, vena, zglobova itd...
Ja za sada nemam tih problema i setam toliko koliko mi prija, sto bi svima savetovala ☺️
kako ste sada?
Ja se u poslednjih mjesec dana osjecam dobro, i dosta sam aktivna mozda i precerujem. Za 15 dana mi je ultrazvuk jedva cekam, nismo se vidjeli odavnooo💙 A ti?
Drage trudnice, ja sam sa pune 24 nedelje saznala da je stanje veoma lose, na redovnom pregledu primeceno je da je vodenjak sisao skroz u kanal, da sam prilicno otvorena i da porodjaj samo sto nije usledio. Sada sam 24+5, uradjen mi je neki "jedva serklaz" jer nije bilo nekog osnova na cemu da se uradi. I to na insistiranje samo jednog doktora, ostali nisu bili za to. Ispostavilo se da je bio u pravu, jer da nije uradjen do najdalje danas bi se porodila, ovako smo bar pokusali. Brojim svaki sat i zahvaljujem se Bogu na svakom danu koji prodje. Lezim u bolnici, apsolutno mirovanje(lezanje) i nadam se najboljem mogucem ishodu.
Ja sam 24+1 I ne moze da se uradi serklaz,dr je probala ali nije bilo izvodljivo.Lezim u bolnici,strogo mirovanje i nadam se najboljem.Želim vam sve najbolje...
Uhhh... 😕 Drzim fige da sve bude dobro, da prodjete kako treba.🙏
Pozdrav svim trudnicama, ja sam 24+4 i u zadnjih nedelju dana imam neki bol u grudima u predelu srca, i uvece kad legnem osecam ubrzan puls koji varira od 86 do 124 i onda osecam blag pritisak u glavi. Da li se to desavalo jos nekoj od vas? Planirala sam da sutra odem privatno kod kardiologa ali cisto da pitam da li se to desava jos nekoj od vas
Meni je tako već par dana, mnogo sam se uplasila na pocetku, kao da sam trcala maraton, a samo sam prepesacila 200m. Srce mi je ubrzano lupalo i puls i pritisak verovatno poviseni, da napomenem da mi je sve to na kontorolama bilo okej. Odmah sam spomenula to svojoj sestri koja se skoro porodila, rekla je da je to sasvim normalno u trudnoci i da nema razloga za brigu, a isto sam citala i na internetu, tako da nisam uznemiravala svog ginekologa sto se toga tice. Desava se i meni preko noci i pred spavanje, nekada preko dana, mnogo se unervozim, pogotovo uvece, jer ne spavam lepo, a bebica udara li, udara...
Tako da, bez brige, sve je to normalno.
Pozz
Dobro vece!
Ja sam u nedelji 24+5 i i ja imam isto konstantno visak puls, kada ga mjerim se nalazi preko 100 do 115-120.
Puls nekada bas glasno cujem pa me je znalo strasno uznemirti zato sto sam bez ikakvog zamora u mirnom polozaju ili pred spavanje cula tako jako svoj puls, kao da trcim ili se penjem uz stepenice i to me je bas plasilo. U medjuvremenu ga ne cujem tako jako, mozda sam se i navikla, ali je i dalje kad izmjerim visok.
Kod doktora mi je receno da su u trudnocu promjene normalne i da se kao ne brinem.
Na internet sam cak procitala da trudnicama mozde da bude zbog veceg protoka krvi zbog bebe, puls visok i jaci udari za 40% nego inace.
Ali ti naravno ipak pitaj svog lekara za svaki slucaj..
Puno pozdrava i sve najboljee :-)
Zanima me sledece... Pronadjena mi je kandida, a malo pre preuzimanja nalaza sam stavljala gino daktanol vaginalete koje mi je dr prepisao zbog svraba koji sam imala(pretpostavljam da sam je time zalecila). Pregled mi je tek za nedelju dana pa sam malo nestrpljiva. Ono sto me zanima je da li neko iz licnog iskustva zna moze li se preneti partneru, jer po netu nailazim na razne odgovore. Do pregleda se naravno suzdrzavamo odnosa.
naravno da moze...i ja imam kandidu, partrner treba da koristi kanesten u isto vreme kad i mi zene, i takodje treba da uradi bris posle terapije kod svig urologa...ajmo zene pa valjda znamo sta su gljivice i da su prenosive na partnera...
30.04.2020. decak . start sa 59kg sada 74kg. usla sam u 25 nedelju. sto je mnogo mnogo je. visina mi je 174cm. a ne znam kako sam se toliko ugojila. valjda ce sve biti ok posle porodjaja.
Da vam se javim mesec dana kasnije jos uvek sam na 74kg. Sve ide u stomak. Ne gojim se za sada. Jedva cekamo da dodjemo na svet. Ne strpljivi smo. Sto se tice hrane sve jedem, a kilogrami stoje. Kada bi ovako ostalo bilo bi super. Pozdrav mame
ja sam zatrudnela sa 77-78 sad imam 80-81 na 168 cm a inace 25 nedelja u prvoj trudnoci ugojila se 25 kg u drugoj 13 i u trecoj 11 za sada je ovako ok sve ide u stomak
Ja bih samo dodala da se uopste ne brinete oko kilograma. Znam da svasta citamo i gledamo sve one fit mame koje kao da se nisu porodile ali od svega toga je najvaznije da mama i beba budu dobro i da sve prodje u redu. Iako bude viska posle porodjaja, naci ce se nacin da ga resite, redukovana ishrana, neki trening, ima toliko toga. :) Samo uzivajte jer je trudnoca bas posebno stanje. Naravno nisam ni za to da se ne vodi racuna pa da kilaza napravi dodatne probleme ali ovako koga briga. :)
uh. ok
Ja 11,5 kg do sad. Normalno jedem i sve, ali sta cemo. Nismo svi isti. Visoka si pa je verovatno to i fino rasporedjeno, a i u stomak dosta ode :) ja sam zatrudnela sa tvojom sadasnjom kilazom na 170cm visine.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »