Komentari za tekst "Vaša 10. nedelja trudnoće"

Komentara
1712
Ostavite komentar
Pozdrav drage zene. 9+1 nedelja sam, poslednja dva dana me cesto boli stomak u donjem delu, sa leve i desne strane. Podseca na menstrualne bolove, nisu jaki, ali su neprijatni. Lekar kaze da se siri materica, ali ja ipak brinem. Ima li neka od vas slicne simptome?
Pozdrav, ja sam u 9+1 nedelji i upravo imam iste bolove.To je sve normalno i ne treba da te beine dok god nemas nesnosljive bolove koji traju.
Mozda da potrazis drugo misljenje. Da budes sigurna i da bi mogla da se opustis. Odmaraj, to moze da bude zbog toga.
drage mame i buduce mame 9+6 sam kako sam razumela usla sam u treci mesec pre toga mucnine strasnee sad sve manje cak i nemam nekad do uvece je l to normalno?
Normalno je, samo opušteno😀
Drage zene, imam mucnine od 4te nedelje, po ceo dan, svaki dan. Smetaju mi svi mirisi: kupke, sapuni, labela, omeksivac, dezodoransi.. da li imate neki savet za ove stvari koje su mi svakodnevno neophodne, da li postoje neki proizvodi koji nemaju miris?
Isti problem imala, kao kupku i sampon koristim vec godinu dana zbog osetljive koze Mixa baby hipoallergenic, dezedorans izbacila koristim Lidera deo kremu. Labelo Eucerin nema uopste miris. Zivela na jogurtu i djevrecima jer nista ostalo nisam mogla da pogledam. Pila vodu sa svezim djumbirom (pazite na dnevne kolicine djumbira u trudnoci, ne vise od 3 gr) i evo konacno mucnine nestaju u 9+5. Kasno stize odgovor ali mozda nekom drugom pomogne
Ja imam strasne mucnine koje su krenule od 6. nedelje, koje se cesto zavrsavaju povracanjem i gubitkom apetita.U ovom periodu sve to jeste normalno i cak i ako imas manjak apetita ne utice na razvoj bebe ali svakako moras da vodis racuna o tome da se hidriras.Meni je moj lekar preporucio tablete koje se zovu antimetil, sa dodakom djumbira su i na samoj kutijici pise da ga mogu koristiti deca, trudnice i dojilje...meni koliko, toliko pomogne u nuznim situacijama, a i sam djumbir jako pozitivno deluje na zeludac
Da probate u nekoj apoteci?
Proizvodi za bebe ne smiju da imaju jak miris, tako da probajte te omeksivace i deterdzente. Feri (deterdzent za sudje) u providnoj ambalazi nema nikakav miris.
Umjesto labele za usne probajte da koristite obican vazelin, dobar je.
Zdravo svima.Imam jedno pitanje.U desetoj sam nedelju trudnoće.Kada imam kijavicu sto je često uvek mi se desi da me zaboli stomak prilikom kijanja.Mozete li mi reci da li je to opasno po bebu ili ipak Nije ništa strašno.Hvala
I meni se to bas cesto desava,i mene bas zanima da li je opasno
Mame, da li nekoj od Vam se desava da vas boli donji deo ledja (kao grc,probadanje)koji se spusta na noge i prepone?
bila sam kod ginekologa.....nalazi nisu bas nesto ....krv je uredu ..al urin i ne bas ....imam puno bakterija u urinu i u rodnici......dobila antibiotik i sve to ....a na sve jos bolje dobila i trudnicki secer 😞☹🙁😥 ....djeta do danjeg .....jelovnik mi je 😲😱cudo ....
kak ste se vi mame ..trudnice na to navikle i jel je zabrinuto????
Lijep pozdrav drage zene.
Imam pitanje kada je kod vas poceo stomaak da se nazire u drugoj trudnoci?
Naime druga mi je trudnoca ali jos uvjek se nenazire nimalo,doduse zatrudnila sam s 49kg i nista jos nisam dobila zbog mucnina i povracanja.
Pa eto ako ima neka s iskustvom ovdje voljela bi da to podjeli samnom 😄😘
Moj se vidi vec od sedme nedelje,svaka naredna trudnoca se brze vidi jer su stomacni misici vec oslabljeni :)
Cao, 10!-a sam nedelja, nijesam imala problema sa mucninom, gadjenjem na hranu, kisjelinom. Ali sad ne mogu uvece da spavam, budim se vide puta u toku noci. Da li se neka od vas susrela sa tim problemom, ako jeste, kako ste to rijesile? 😑
Isti problem imam. Ali bih zato cio dan prespavala da mogu.😅 U 5 ujutru vec doruckujem.😅
Probaj da popijes caj od kamilice pred spavanje.
Pozdrav...Usla sam u 10-u nedelju,radila sam vantelesnu i preporucuju mi da radim prenatalni. Da li je neka radila od vas,kakva su iskustva?
Ћаоо женицее, ја сам 10+5 недеља, имам свакодневне болове у карлици, при неком покрету понекад буду и јачи. А на послу стојим по 9 сати, приметила сам кад устанем одморна не боли али после пар сати радног времена почне. Да ли је то од стајања или је нешто друго у питању? Ускоро идем на контролу па ћу се свакако и са доктором консултовати. Нисам мислила још на трудничко али можда ћу морати. Хвала унапред на одговорима.😁 Поздрав
Ja sam tad otvorila bolovanje, jer radim u marketu i vucem se sa paketkma stalno i poceo je da me boli stomak i sad moram da odmaram.
Ako ti posao zahtijeva tezi fizicki rad, konsultuj se sa doktorom i odmaraj.
Nadam se da je sve u redu. 😊
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »