Komentari za tekst "Kolika će mi biti plata (novčana naknada) na trudničkom bolovanju?"

Komentara
3601
Ostavite komentar
Meni su takodje doznake predate 6 januara i dalje nema uplate. Za novembar je bilo predato pocetkom decembra pa sam opet cekala do 5 februara. Nije samo do poslodavca posto moj predaje doznake na vreme vec je i do toga na kojoj opstini Vam je firma. Moja je na Vracaru.
Nije ni meni još bila za decembar , meni se firma vodi na Nbg ... kažu da nas previše ima na toj opštini zato tako dugo čekamo na isplate. Nije do poslodavca nego do države . Moj poslodavac na vreme predaje svaki mesec doznake i opet dugo čekam .
Kad će uplata za decembar , jer bila nekom ?
Da li neko moze da mi objasni proceduru uplate na porodiljskom bolovanju? Dok sam bila na trudnickom sve sam uredno primala,kad i ostali radnici,a sad mi nije jasno da li se tako nastavlja ili ce te uplate biti manje,i vidim da se ceka po par meseci...
Postovanje, imam jedno pitanje.Nov zakon kaze da izabrani lekar-ginekolog moze otvoriti trudnicko bolovanje do 60 dana, a nakon toga upucuje na lekarsku komisiju,prvih mesec dana poslodavac uplacuje zaradu, a kako je za ostalih 30 dana tj.drugih mesec dana? Da li je o trosku drzave ili i dalje poslodavac jer se odnosi potvrda o sprecenosti u radu?Hvala na odgovoru.
Prvi mesec trudnickog ide na teret Vaseg poslodavca i primicete platu u isto vreme kada i sve Vase kolege. Sto se tice drugog meseca Vi uredno nosite doznake poslodavcu koji ih kasnije prosledjuje sa obracunom drzavi i taj drugi mesec ide na teret drzave. Isto vazi i za svaki sledeci mesec. Drzava onda uplacuje novac na racun Vaseg poslodavca a on taj novac prosledjuje Vama :) nadam se da sam pomogla :)
da li se racuna u tih 12meseci i biro?
Upravo tako, i zaista jeste problem što zakon nije poslodavcima odredio rok kada će podneti obračune i zahteve fondu. Ja sam imala situaciju da moj poslodavac 5 meseci nije predao nijedan zahtev, nego tek kada sam otvorila porodiljsko su predali sve odjednom. Ukratko, 5 meseci sam bila bez plate dok sam održavala trudnoću, dok su mi iz odseka za finansije govorili kako su sve predali na vreme, da država kasni a to nije bilo tačno jer sve može da se proveri.
Meni poslodavac predaje doznake svakog 4 -og u mesecu i opet čekam platu skoro 3 meseca .Sve je do države , barem u mom slučaju . Jer zovem već skoro dva meseca ministarstvo i govore mi kako su papiri uredu .A već tri nedelje govore do kraja nedelje će biti uplata i naravno ništa od toga .Tako da znam da se država ogradjuje kako poslodavac kasni sa papirima, a znam u mnogim slučajevima da nije tako.U pitanju je Bg.
Pa da, naravno, pored toga što su oni 5 meseci kasnije podneli zahtev, još je i država kasnila sa isplatom. Tako da sam se porodila pa tek onda dobila platu za trudničko 😊🤷‍♀️
Da li je nekome legla uplata za oktobar,novembar?
Danas mi je bila uplata za novembar 😊
Danas bila uplata, konacno :)
Koja je opstina u pitanju , odnosno fond?
Za novembar juče leglo meni.
Oktobar da, pocetkom decembra ali novembar ne :(
Pozdrav.
Supruga radi u skoli 100% fond (plata oko 50.000), dobili smo drugo dete 2019 godine. To je bilo pre povecanja plate u javnom sektoru na (62.000).
Medjutim, ostadosmo trudni sa trecim, hvala Bogu. Culi smo da necemo moci da dobijamo platu koju treba nego istu onu umanjenu.
da li je to tacno? prosto nam je neverovatno da poboljsavamo natalitet ove jadne zemlje a dobijamo 15.000 manju platu nego sto treba.....
Poštovani, Vaša supruga prima naknadu zarade izračunatu na osnovu proseka plata pre otvaranja trudničkog i porodiljskog bolovanja/ odsustva. Ne možete očekivati da joj u prosek za izračunavanje naknade ulazi povećanje koje se dogodilo dok je ona na bolovanju ili odsustvu radi nege deteta, dakle dok ne radi nego prima naknadu zarade. Tako da njoj ništa nije umanjeno, to povećanje( i eventualna nova povećanja) je čeka kad počne da radi.
Sve najbolje Vama i Vašoj porodici!
Da li neko zna ako otvorim bolovanje sledece nedelje, da li cu dobiti ovu platu kako treba a od februara onaj prosek, ili ce i ovaj mesec da se racuna prosek?
Svakako prvi mesec trudnickog bolovanja ide na teret poslodavca tako da cete primiti normalno januarsku platu i deo februarske.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Kako da olakšate bebi prve muke: Prehlada i nicanje zuba imaju iste simptome... »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Zadivljujuća fotografija majčinog stomaka u momentu kad ga pogodi kontrakcija »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »