Komentari za tekst "Kad je vreme za prvu kašicu"

Komentara
259
Ostavite komentar
Pozdrav zenice. Naime moja beba 16og jula puni 5 meseci. Pre nekih 10ak dana počela sam postepeno sa kasicom međutim beba uopšte ne želi da jede. Sve vreme place. Tek kada joj dam mleko onda je sve u redu. Da li se neka mama susrela sa tim i kako je uspela da to ublaži? Unapred hvala. :)
Kad sme da se uvede ribizla kao kasica?
Nama su savjetovali sa 4 mjeseca da pocnemo sa uvodjenjem hrane. Naravno par kasikica dnevno. Zivimo u Holandiji.
Aman sve vi žene koje dislajkujete i koje odmah osuđujete druge majke, da li ste normalne?! Pa šta mislite, zašto smo sve ovde došle - zato što ne znamo, učimo, postavljamo pitanja i želimo da se konsultujemo. Da li vidite da su i stručnjaci puni različitih mišljenja o ovoj temi? Kao da nije dovoljno teško i sa tim i onda ovako još čitamo tuđa pljuvanja! Valjda svaka majka želi najbolje svom detetu. Ali kad hejtujete nekoga ko se prvi put sreće sa ovim i ne zna - ja ne znam kako se ponašate prema vašoj deci? Da li očekujete da su naučena rođena i isto ih popljujete kad nešto ne znaju? Toliko o tome da su žene majke kraljice kad je ovde u komentarima ovakva odvratna atmosfera. Gde je ta silna majčinska nežnost i dobrota? Probajte malo da stanete i razmislite sledeći put kad se spremite da ocrnite nekoga.
Sa prvim bebcem sam tako, a verovatno ću i sa ovim drugim malcem.... Jer primećujem isto ponašanje, pošto su na AD mleku sitost ih već ne drži dovoljno dugo i stvara nervozu. Sa 3ipo meseca uvodim u uedan obrok kašiku dve keksa ili pirinča ih pahuljica u mleko u flašicu, pa sa 4 prvu kašicu, i onda postepeno.
Mada savetujem da slušate svoju bebu, jer je svako dete drugačije, ne oslanjajte se isključivo na knjiške primere.
Drage mame, moja bebana ima 4 meseca. Sledeci mesec planiram da joj uvedem pirincane kasice, rizu, sargarepu itd. Zanima me koliki treba da bude vremenaki period od davanja svake ili svaki dan mogu drugo da joj dam?
Mene su patronazna, drzavna pedijatrica i privatni pedijatar razlicito savetovali 😅🤣 moj savet vam je SLUSAJTE BEBU..
Ja sam pocela sa 5 ipo meseci (iako su jedni rekli sa 5, drugi sa 6 - dojim bebu), nisam mogla vise da odugovlacim jer ju je hrana jako zanimala. Pocela sam sa pirincem.. Nije bila odusevljena (3 dana sam joj davala samo to), onda sam uvela tikvicu (birala sam tanje, one su lepse), prvo sam samo tikvicu, a onda sam mesala sa pirincem.. ODUSEVILA SE..
Stvarno voli da klopa i jako mi je drago zbog toga. Ja sam odlucila da novo uvodim na 3 dana.. Otp neki redosled: pirinac, tikvica, bundeva, palenta, batat, mrkvica, kruska, jabuka, banana, brokoli,..
Uvek joj kombinujem ukuse.. Sa 6 punih meseci sam uvela veceru (dobila sam savet da uvodim hranu u kasne poslepodnevne sate, i odlucila sam da ne poslusam 🤣 ruca mi od pocetka izmedju 12 i 13h, a veceru sam joj uvela oko 19h (izmedju je dojim jednom)).
Medjutim, svaka beba je individualna.. vidite sta joj prija i kako..
Ako mislite da treba veci razmak izmedju uvodjenja nove namernice, produzite onda.. ako vam je ok prihvatila.. 3 dana je skroz dovoljno...
Drage mame, zbog svih diskusija na temu KADA uvesti nemlecnu ishranu imam potrebu da napisem svoje iskustvo. Bila sam zestoki pobornik toga da bebu iskljucivo dojim do punih 6.meseci, kao sto jelte SZO preporucuje, mnoga strucna lica itd. Bila sam ubedjena da je to najbolje i zelela sam da i ja ispravno postupim i drzim se toga. Medjutim, moj sin se nikako nije slozio samnom. Napunio je 4 meseca i nedelju dana, stolice su mu se proredile, postao je jako razdrazljiv, nudila sam mu i vodu i pio je koliko mu je bilo potrebno, kolicinski mleko nije zeleo vise jer mu jednostavno vise od njegove porcije nije stajalo u stomacic! Pedijatar kaze- beba vam je gladna, uvodite polako namirnice. A ja se pobunila- pa kako to, jos nema 6 meseci, mora da mu je mleko dovoljno. Pedijatar je rekao da postupim kako zelim, ali da je to njegovo strucno misljenje. Posle nekoliko nesnosnih dana urazumim se polako i pomislim- a sta ako je moja beba stvarno gladna a ja je ne slusam? Sta ako njegov mali organizam od 7 kg misli da je doslo vreme za nesto jace od mleka, iako SZO i ostali strucnjaci ne misle isto?
I rekoh sebi Marija kupuj proso, jabuku, probaj. I znate sta?? Stavila sam bebu u polusedeci polozaj na jastuku, davala 3 dana to proso koliko je zeleo, pa jabuku isto 3 dana, posle palentu itd. I uz to uvek i mleko. Beba je posle nekoliko dana bila neprepoznatljiva, pa to je bilo veselo, cvrkutalo, igralo se, trazilo kasicicu vise, otvaralo usta za svaki zalogaj i stolica se regulisala! A ja sebi rekla Marija curko, od sada slusas i pratis samo svoju bebicu. Zato zelim da svim majkama savetujem isto, ne sumnjam da je nekim bebama dovoljno samo mleko do 6.meseca, ali moja beba nije jedna od njih, a mozda nije ni vasa, samo ih slusajte i one ce vam same pokazati kada i sta zele. Izvinite na duzem postu, pozdrav za sve od bebca i mene.
slazem se sa vama svaka majka zeli najbolje za bebca svog i ja sam mojoj uvela kase sa 4 meseca jer joj mleko nije bilo dovoljno pedijatar nas je isto to posavetovao da predjemo na kase svaka bebica je prica za sebe
Ista situacija sa prvim punih 6 dojila. Drugi sin posle 10 godina, pre punih 4 traži hramu, gleda, cokće... I odmah sam uvela pirinčanu, šargarepu, tikvicu, bananu, krompir... Sve prihvatio, čak bi još jedan obrok, ali da sačekamo bar 5,5
Hvala bogu da pročitah nešto pametno u skorije vreme. Hvala ❤️
Ja ne znam sta je ovim ljudima sto osporavaju majkama koje ranjje krenu da uvode hranu od sestog meseca. Pa nije preporuka da se daje to jer dete ne napreduje nego da bi se navikavalo!! Ni voda mu ne treba A
ako sisa pa je preporuka da se da kasicica dve od 2-3 meseca da POSLE NE BI ODBIJALO KAD MU BUDE TREBALA. aman vise. Nama su majke davale hranu od treceg meseca ne znam nikog da zato ima pronlema sa varenjem. Ne idite u bolesne krajnosti
Ja sam svojim bebicama pocela sa puna tri,jabukicu jedemo vec par dana od danas probamo i sargarepicu ,stolica uredna i dobra,bebice vesele ♥️
Koliko se bebi sa 4 meseca sme ml dati na dan, i koliko u toku dana sa kašicom treba popiti mleka?
Drage mame, moja beba ima 3 meseca i 20 dana. Već 15-ak dana je jako razdražljiv (skok u razvoju?), ima tečnu zelenkasto-žutu stolicu i imam osećaj da mu više nije dovoljno samo mamino mleko. Inače je krupna beba, oko 8 kg. Pedijatar smatra da je još uvek rano za uvođenje nemlečne hrane. Kakva su vaša mišljenja!
Meni je pedijatar rekao tek u petom mesecu da jede kašice. O to jogurt šargarepa... bar tako u Grčkoj rade gde živim.
Postovana i ja sam u Grckoj ali evo pedijatar mi je rekao sa cetiri i po da pocnem sa vocem
Kako ste na kraju postupili? Posto vidim da je post od prosle godine
Pozdrav
Ja imam pitanje za iskusnije mame :) beba vec lepo jede pirincanu kasicu i treba uskoro da uvedemo krompir i sargarepu po preporuci pedijatra. Da li krompir samo skuvati i ispasirati ili mesate sa svojim ili AD mlekom. :) hvala!
krompir skuvas ispasiras i pomesas malo sa tvojim ili ad mlekom
zdravo,moja beba ima 7 meseci i 2 nedelje,doji jos uvek,ali sam vec sw dohranjujemo sa kasicama iskljucivo koje mama napravi,ali imamo mali problem,banani odbijamo kako god da je napravim,uvek od banane dobije nadrazaj povracanja?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »