Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Ivana blago tebi jer ih nemas. ☺ Lijepo, cestitam na tome! 😊

Milice sa drugum trudnocom stomak ranije pocne da raste, to sam procitala i ovdje. Zato sto misici nisu vise toliko cvrsti kao prije prve trudnoce.
Za blizanacku trudnocu se moze otkriti na dva nacina, da ja znam. Beta hcg iz krvi je veca nego kod trudnice koja nosi jedno dijete i naravno ultrazvuk.
Na koji nacin se to saznaje, ja sam 9ta nedelja i bas mi je porastao stomak, imam nenormalan apetit. Doktor kada je gledao video je jednu, ali sa prvom trusnocom sam dobila stomak tek u 4 mesecu jer sam imala 47 kg pre trudnoce isto kao i sada. Ma da sam se vec ugoila 2kg.
kako se zove ono preko cega se beba hrana je l nije zumacna kesa ili tako nesto
@Marija pa ja sam 9nedelja ii dva dana. e to je valjda vec treci mesec?
pozz buduce mame ja sam 9 nedelja ali nemam problem sa povracanjem a pre toga mislim celi vreme do 9 nedelje uzasno povracanje je l to normalnoo i slab9 jedem trazi mi se sve a slabo jedem. imala sam krvarenje u 5 i 7 nedelji blago braon stalo je hvala bogu sadd isto korisrim utrogestan vaginalno ii pijem istoo. moze li mi neko recii kad mogu osetiti pokrete bebe ii kad stomak pocinjr da raste?
Isto kao ja osim krvarenja sto nemam a bilo je u materici i prosto ga je tkivo apsorbovalo. Meni je sad samo blaga muka ali ne povracam a 9 nedelja sam i 1 dan... Sve je individualno. Stomak ce poceti u III na IV mjesec da se primjećuje. Veliki pozdrav.
pozdrav trudnice.. u 9 sam nedjelji trudnoce i jutros sam primjetila malo krvi popraceno bolovima u stomaku. ubrzo je prestalo ... da li je to nesto opasno? je li se desavalo nekoj od vas?
@haam trebala bi otici do lekara prepisace ti Utrogestan vaginalno dok to prestane ja koristim i dan danas u 9 nedeljii hvala bogu ok je.
Zdravo mame. Ja sam u 9oj nedelji trudnoce. Nemam mucnine niti povracanje,ali sam strasno nervozna, vec sam pocela da oticem i imam bas veliki apetit i cesto jedem . Inace pre trudnoce sam pazila na ishranu i hranila se zdravo. Zanima me kako vi stojite sa kg u trudnoci? I da li se nekoj od vas desavalo da ima bas velike bolove? Ja ih imam vec nedelju dana, doktorka mi je preporucila strogo mirovanje i utrogestan 2x dnevno zbog kontrakcija. Prva mi je trudnoća pa imam strah da li ce sve biti u redu.
Zdravo Nina. Blago tebi kad nemas mucnine i kad mozes da jedes.Mene i dalje muce i ponekad sve sto pojedem to i povratim.Dokle ce ovako trajati ne znam.Nisam se ugojila ni gram,a ni omrsala,tu negde oko 62kg.
😟😟😟
zenice dali vas u 9 nedjelji muči mučnina 🤣umor ..da ne može te ni jesti ni piti sve znog te muke ,dali je i vama ovako kao meni 😟😟🤯🤯
lijep pozdrav.
takodjer ista stvar kod mene bas muku mucim s tim,ali eto ja to ublazim s koricom suhog hljeba i pomogne malo,pa pokusajte i bademe grickajte.
meni bar pomogne koliko toliko.

ugodnu i bezbriznu trudnocu vam zelim!! 😊😊
Zdravo svima,

U 9-oj nedelji sam trudnoće, imam česte promene raspoloženja i ponekad mi se stvori nervoza. Inače, prva mi je trudnoća i svaki dan sam u strahu da li je sve okej, pošto sam 0 negativna krvna grupa. Na dosadašnjim pregledima i analizama je sve bilo okej, ali eto taj strah me ne prestaje, i onda mi se stvaraju razne promene raspoloženja, i osećsj usamljenosti. Zanima me, kako ste se vi izborile sa strahovima i čestom promenom raspoloženja, ako je neka od vas imala slična iskustva.
Pozdrav Milice,i ja sam 9.ned,non stop sam u strahu STA AKO mi se nesto desi,pa se osecam usamljeno,bezvoljno,nemam volju da setam,samo bih gledala u tel,nekad me grize savest zbog toga,ali mislim da je sve to normalno,ipak je ovo drugo stanje,mislim da ce proci kako raste stomacic i nase bebe 🥰
Poštovana Milice, i ja sam takodje ušla u 9-tu nedelju,takodje prva trudnoca i apsolutno isti "simptomi" kao i kod tebe... Na dosadasnjim pregledima sve okej ali i dalje u sebi nemir i nervoza bez očitih razoga uz česte promene raspoloženja i depresiju... Ja sam svoje nemire podelila sa ginekologom koji vodi trudnoću što bih savetovala i tebi,naime sa trudnoćom dolazi do mnogih promena,kako fizičkih tako i psihičkih uzrokovanih porastom hormona itd... Mislim da je najbolje da svoje strahove podeliš sa bližnjima i sa njima razgovaraš kada god imas neke sumnje ili brige, meni to dosta pomaže,a u krajnjem slucaju ako mislis da je potrebno (tako su i meni savetovali i moram da napomenem da zivim u Luksemburgu i da ne znam tačnu proceduru u Srbiji) da se posavetuješ sa strucnim licem (ginekolog,psiholog itd). Oprosti na dužem odgovoru, pokušaj da uživaš u trudnoci i da misliš na prelepe stvari koje će doći kada bebica stigne!!! Puno pozdrava.
pozdrav svima. do sada nisam vadila krv u trudnoci, a 9.sam nedelja, dr mi je rekla da treba u 12.da vadim. je l to ok? kisss
Zdravo, i ja takodje nisam vadila krv a 9 sam nedjelja, doktor me je naručio za 13 januar, tako da ne brini, ako je on tako rekao uredu je sve.
Ja od pocetka trudnoce radim krvnu sliku na mesec dana, urin i urinokulturu i briseve. Tako da ako si u mogucnosti uradi privatno. Jako je vazno videti kakva je, najvise zbog gvozdja ali i drugih parametara. U 12 nedelji vadis krv za dabl test ali to nije obicna krvna slika.
Zdravo Marija,
Meni je doktorka na samom početku dala da uradim kompletnu krvnu sliku i urino kulturu. To sam radila u 5 nedelji, vrlo je bitno da se proveri krvna slika i urinokultura na samom početku trudnoće. Meni su se na prvoj proveri stvorili ketoni u urinu, poslala me je dalje da proverim da nije došlo do infekcije mokraćnih puteva, i rekla mi da pijem dosta tečnosti, i na kraju je sve bilo okej.
Krvna slika mi je bila dobra i na osnovu nje prepisala mi je Femibion.

Krvna slika ti je značajna, jer na osnovu nje mogu videti stanje tvog organizma. Ne znam što ti je rečeno tek u 12.nedelji da prvi put uradiš krvnu sliku.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »