Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
drage mame,9.nedelja sam i imam bolove,one kao menstrualne u donjem delu stomaka, koje se cini mi se šire preko celog stomaka. Ima li jos neka isti problem?
Nazalost isto Imam to Jos ponekad osjecam pristisak na jajnike...prva trudnoca...
cao zene u 9 sam nedelji nemam volje ni za sta samo bi spavala, mucnine su do podne svaki dan prisutne posle podne vec malo lakse podnosim,nemam zelju ni sta, o odnosima da ne govorim tek za to nemam nikakvu zelju,raspolozenje mi varira iz minuta u minut,nekad mi se samo place. prva mi je trudnoca i ne znam kako da se borim sa ovim ne podnosljiva sam sama sebi.
Isti slucaj i kod mene 😔
i sama sam takva samo bi ležala,ni sama sebi nisam dobra kamoli nekome drugom..
Cao mame i buduće mame.
Danas sam po prvi put bila na pregledu kod drzavkog ginekologa. Pre toga sam bila u petoj +4 dana i šestoj +5 dana kod prvivatnog ginekologa. U šestoj nedelji smo čuli srce bebice.
Ono što mi je čudno jeste to da danas nismo odradili ultrazvuk. Interesuje me kolik često je normalno imati ultrazvuk ili koliko ukupno tokom cele trudnoće?
Sledeci pregled sa ultrazvukom mi je zakazan tek za 04.12.2019. Pa se malo brinem da je to daleko obzirom da cu tada bitu punih 12 nedelja.
Prva mi je trudnoća, pa se još uvek trudim da se uputim u sve.
Hvala najlepše na odgovorima 😘🤰🏻
Ja sam u 9. nedelji, radjen mi je ultra zvuk u 6. ,pa su mi isto rekli da dodjem u 12. nedelji,da bih radila double test i jos neke analize... S tim sto ja idem i privatno kod svoje doktorke,pa cu ici na kontrolu kod nje pre te 12. ned kod drzavnog...
Мој ме је гинеколог, након што је на прегледу у 6. недјељи чуо откуцаје срца, заказао тек за мјесец дана да дођем на нови преглед. Тада ћу бити у 10. недјељи. Мало се прерачунао јер је планирао да контролу обави у 12 недјељи, када ћемо радити дабл тест...тако да мислим да је то код тебе ок. Срећно!
Tokom cele trudnoce treba da imas 3 ekspertna ultrazvuka, prvi na pocetku oko 8 nedelje, drugi na sredini trudnoce i treci pred kraj, ako ginekolog sumnja na nesto bude ih vise, samo opušteno i uzivaj u trudnoci :)
i da da napomenem ulazim u 10 nedelju za 2 dana.. i jos nisam imaala nikakav pregled..tek cu dati samo urin 26nov.. tako da kad pogledas mozda nisam ni trudna hahah salim se
Nemoj nista da brines... ja zivim u Svedskoj i ovde imas 2ultra zvuka za celu trudnocu.. kad sam bila trudna sa prvom bebom.. sve mi je cudno i bas sam brinula.. sad sam ipak shvatila da je tako i bolje.. dole kod nas trudnica ima hiljadu nekih pregleda.. i UZ samo se dzabe zrace mama i beba.. uzivaj sad u trudnoci 😘
Imas bas tu temu ovde na portalu. Generalno pravilo je da se ustanovi srcana radnja i potvrdi trudnoca, pa je sledeci dabl test oko 12 nedelje, pa onda tek ksanije ide ekspertni mislim u 28...al sve to zavisi i od doktora neki se drze toga, a neki stalno rade uz...
Pozdrav drage buduće mame.
Da li neko pije magnezijum u šumećem obliku?
Meni ga je sa Femibionom prepisala dokrorka ginekolog koja mi vodi trudnoću. Zanima me da li ste ga mozda koristile i kakva su vaša iskustva sa njim.
Ja ga sve teže uzimam, i imam osećaj da ću povratiti od njega.
Hvala na odgovorima 😁🤗
Ja pijem magnezijum citrat 200mg uvece u tabletama. Nemaju nikakav ukus, mislim ne smetaju mi, osim sto su tablete jako velike.
Zdravo, i ja sam uz Femibionom dobila magnezijum, ali u kesicama, koji se topi u ustima. Meni je recimo od tog koji mi je doktorka prepisala (ukus limon grejfurt) bilo uzsno muka i povracala sam svaki put kad ga pijem. Posle toga sam kupila neki magnezijum 300direkt, isto u kesicama, sa ukusom narandze, i mogu ti reci da mi prija, ima osvezavajuci ukus. Pa probaj da promenis, mozda ti bude lakse :)
Zdravo svima, usli smo u 10u nedelju, beba uredno raste tu je i srcana radnja, mami ne da mira sa mucninama i dalje, pocinju dosta grudi da me bole, kako se borite sa tim? pijem femibion i utrogestan 2* dnevno, dosta spavam, ali se tesim bebe najvise rastu dok mi spavamo 😊 imam odlican odnos sa doktorkom otvorila mi je trudnicko posle dva dana od kad sam saznala, sva sreca, borite se za svoja prava, najbitnije vam je vase dete i vi, ne odustajte❤️ zelim vam puno srece 😊
Zdravo, ja sam usla u 12 nedelju i i dalje imam uzasne mucnine, takodje grudi me bole od samog pocetka i mislim da nikad nece prestati :p nemam savet kako da se boris sa tim, ali ako ti nadjes neki, podeli ga :)
Cao svima! Druga trudnoca mi je u pitanju i potpuno je razlicita od prve. Ono sto me muci i zelela bih neki savet jeste da danas sam pojela par lesnika( nisam bila alergicna) i poceo je svrab u ustima i usima, ispirala sam usta i popila dosta mleka i smirilo se. Mene zanima da li moze da ima neke opasnosti za bebu ako je bila neka alergijska reakcija? Hvala puno!
Mene mučnine skoro pa uopšte ne muče, ponekad i to ako je neki jak miris, već sam 9nedelja i stomak mi se već pomalo vidim. Normalno radim i to sve na nogama, ginekologica je za to da nastavim da radim. Najviše mi
smeta njeno ophođenje prema meni baš je drska uopšte ne želi ni da me sasluša do kraja.Ne znam da li je i sa ostalima tako(Niš je u pitanju) Dom Zdravlja
Ja sam ocigledno imala srece sa mojim doktorom koji mi je odmah na moj zahtev otvorio bolovanje, pritom me je tako detaljno uputio da ja pitanja nisam ni imala, bitno je da imas poverenje i da mozes sve da pitas, menjaj doktorku!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »