Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Takodje nam je takva. Trebalo bi da je sve okej dokle god dobija na tezini. ❤
Pozdrav mame, drzala sam bebicu na grudima, uvek joj pridrzavam glavicu ali danas kad sam je pustila na trenutak i uhvatila kvaku da otvorim vrata ona je naglo krenula unazad, glavicom i da kazem trupom. Zaplakala se bas jako (mislim da se i sama uplasila) a posle minut kada sam je spustila na krevet prestala je da place, smejala mi se, bila vesela za kupanje i zaspala. Jako sam se uplasila zbog tog cimanja, treba li da brinem ako se bebica ponasala dobro nakon toga?
Niste ni svjesni koliko su bebe elasticne-fleksibilne😊 ne brinite, beba nije pala, dozivjela udar, niti potresanje.
Reakcija bebe na tu vrstu trzaja, zbog nesposobnosti drzanja vlastitog tijela u toj sekundi u tom polozaju je nesigurnost za njih, a cim su nesigurni oni su i uplaseni, tako... da je bebici ista sem trenutnog straha bilo, ne bi se poslije ponasala kako jeste.
Pozdrav mame, da li neka od vas ima problem sa tim da joj beba nece u kolica, moja vristi odmah nakon sto je spustim u kolica, krenem iz kuce i nakon par metara odustanem jer toliko vristi da se ceo zacrveni, beba ima 3 meseca i nedelju dana, tako se ponasa od prvog puta kad sam pokusala da krenem u setnju kolicima. Inace i samo place, non stop ga nosim.
isto tako i moja samo hoce u ruke!
Isto i moja beba, ja je prvo uspavam onda u kolica i setnja😀
Stariji sin nije hteo nikako u kolica, al je zato nosiljku obožavao. Razmislite o nekoj nosiljci ili marami za nošenje bebe, možda vam olaksa život.
Samo zamislite da ste sami, muz vam radi, a vi imate tri, jednu od 3 mj.i jednu od godinu i po i jos jednu od tri godine, i hitno morate sami izaci iz kuce ili muz vam stalno radi po cio dan, a vi djecu necete valjda svaki dan drzati samo u kuci i hocete malo sa izadjete, ova od godinu i po ne moze dugo da hoda, a ovu od tri morate za ruku 😂 dakle, ta beba od 3.mj.bi vam se morala derati u kolicima i vi bi ste na to ogluvili, a i beba se navikla ubrzo. ;)
Moja starija kćerka nikad nije htela ni 5 minuta u kolica,od prve šetnje koja je bila 10.dana od rođenja. Tako da eto ima takve dece.
Daaaa 🙁 Nece budna nikako u kolica. Nosimo je u rukama gde god da idemo.
Pozdrav mame, interesuje me do koliko meseci ste bebama otkuvavale flasice?
bebac ima 3 meseca i 3 dana veseo je i guce smeska se reaguje na pesmice ili zvuk fena npr uvece se uplasi ako se nesto cuje naglo ali kada ga zovem nr okrece se ka izvoru zvuka pritom se jos uvek nije okrenuo sam na stomak da li je rano za to ? neki savet bi pomogao
Svaka beba je individua za sebe, ali motoricki razvoj, neke karakteristike, kao sto ste neke nabrojali bi trebala da prati odredjenu dob, s tim da kod okretanja na stomak to je individualno, nasa djevojcica koja je recimo sa godinu i po pricala kao odrasla osoba se na stomak sama tek okrenula sa 7 mjeseci, do data nije htjela ma nikako da je i okrenete, dok sin sa tri mjeseca se evo poceo okretati sam, tako, ne zamarajte se drugim bebama i uzivajte bez zurbe u svemu sa svojom bebicom😊
Pozdrav dame,

Moj sin ima 3 mjeseca i 3 dana i jako slabo guguce. Ponekad se javi, dok je nervozan i place tada izgovara nesto ali dok mu se prica jako slabo. Imate li slicna iskustva?
Treba mi pomoc ,savet... naime,beba napunio je tri meseca . od pre mesec dana poxeo je da se okrece na stranu i glavu bas zabaci nazad. tako se desi ponekad i da spava... meni jento cudno jer se uglavnom okrece samo na desnu stranu... da li ici lekaru ili se to jos nekom desavs...
Evo mojoj je danas upravo 27.01. punih 3 mjeseca ali je bacala glavu isto u stranu i isto doktori govorili svasta isprepadali me bezveze dok sama nisam skontala da to znaci da je gladna. Dok jede ne baca je vise, jel gladna satra se bacajuci je. Pokusajte pratiti par dana, iako ste vec do sad vjerovatno i nasli rijesenje. 🤭☺️
Ako je sva 3 meseca tako okretao glavu samo na jednu stranu, trebalo bi obavezno to da kazete svom pedijatru i da se verovatno javite i fizijatru sa bebom. Ako je beba imala povredu kljucne kosti na rodjenju, moguce je da je razvila tortikolis - skracenje vratnog misica a to treba leciti. Ne mora da znaci naravno, Vi najbolke znate ta beba radi, kako se ponasa i koliko dugo ali mislim da bi ovo trebalo svom pedijatru da spomenete. Pozdrav!
Mojoj bebi se mnogo, ali mnogo masti kosa... Znam da je to donekle normalno, ali ako ga ne okupam jedan dan, glava mu je masna i smrdi. Sa prvim detetom mi to nije bilo tako izraženo. Polako mu se javlja temenjaca, pa se nadam da ce posle nje stanje biti bolje kada se oljusti taj površinski sloj glave. Kakva su vasa iskustva?
Da li je itko pio antibiotik sumamed i dojio bebu od 3+ mjeseca ?
Pozdrav mame.
Da li neko od vas ima iskustvo sa zubicima u ovom periodu?
Naime, mom decku izbijaju dva zubica. Postao je nervozan, odbija jesti i glodje sve sto uzme u ruke.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »