Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1345
Ostavite komentar
Moja beba je 23eg napunila 3 meseca i ja sam isto ludela sto mi se dete bukvalno budilo na svaka dva sata da sisa. Sisanje traje 5 minuta i zaspi ali se moj ritam poremeti i ne mogu da zaspim. Uvece uglavnom zaspi u 00:00 pa budjenje na svaka 2 sata a ujutru spava do 9,10 h. Jedan dan sam bas umorna bila i resila sam da ga sledece jutro probudim u 6 sati da vidim kada ce uvece zaspati. Probudila sam ga u 6 sati ujutru i uvece nije bilo vece promene, zaspao je u 23 h(sat vremena ranije nego inace) , ali je zato spavao do 4 h ujutru(prespavao je 5 sati), a nakon toga se probudio u 6 h da jede. Probajte, mozda uspe kao meni,ja sam se naspavala i preko dana mogu da se posvetim i detetu i porodici. 🤗👶
Zato što sisa..
Isto, nikakvih promjena u nocnom snu od rodjena do danaa! Tačno na dva sata se budi da sisa i nastavlja sa snom. Ali, izgleda da čvršće spava tokom dana sto me raduje. ☺️
I ja se smejem, moja beba se budi na svaka 3, 4 sata. Jedina promena je sto ga sve teze mogu uspavati...
Drage mame, kako nauciti bebu da spava u kolicima? ima li neka mama metodu koja joj je pomogla? moja beba ima 3meseca i 7 dana i jos nigde nismo izasli osim kod pedijatra i svaki put se vracali nervozni, ona jer nije mogla da spava a bila ceo dan pospana i ja jer sam sve pokusala da je smirim i uspavam ali bezuspesno. Ponekad se uspava na siki i cim je prebacim u kolica se probudi, probala sam da je vozim i ljuljam ali bez uspeha, pustam joj sve moguce uspavanke isto bezuspesno, isti slucaj sa sedistem.
Ja sam moju bebu stavljala odma u kolica tako je i navikla znaci bukvalno posle 15-ak dana sam je stavila
Ja sam svog naucila uz zvuk fena
Unijela sam kolica u stan i stavim ga u kolica i upalim zvuk fena malo vozam po stanu i zaspe.
S tim da ga sada samo stavim i odmah zaspe
Draga selma hvala na predlogu, pokusacu..
Majo, izlazimo do dvorista, sat vremena je mirna a onda cim dodje vreme za spavanje nastaje haos, probala sam da joj pustam uspavanke, okacila sam igracke malo joj zaokupiraju paznju a onda opet plaac.. Zbog toga se plasim da odem negde dalje sa njom jer znam kako prolazi nasa setnja u dvoristu 😫
nama je pomoglo dekicu bebi uz lice, kad je spustim u kolica dam dudu i dekicu uz obraz i beba odmah zaspi.
inace nam je to trik ne samo za kolica vec i kuci jer beban nikad sam ne moze zaspat moramo ga ljuljuskat na nogama duuugoo,uz to duda i dekica i jedino tako upali.... pokusajte i vi 😉
Zašto pobogu niste izvodili dete napolje??
Svaki drugi dan kupam bebu 😊
Dragi roditelji,da li bebu kupate svake večeri ili povremeno? Mnogi pedijatri savetuju da se beba NE kupa svake večeri ali tad, kad se ne kupa,trebalo bi da se prebrisava u prevojima ispod pazuha, ispod vratića i slično :)
Svaki drugi, treci dan je kupam. Svako vece pred spavanje operem kao i svaki put kada se ukaki. U medjuvremenu samo pratim prevoje i cistim po potrebi. Umivanje i pranje ruku svakodnevno.
Iako mi je pedijatar predložio da ne kupam svaki dan, ja ga kupam svako veče u osam sati, nakon toga ide hranjenje i spavanje. Desilo se nekoliko puta da ga ne okupam i ritam se u potpunoati poremeti.
Ja kupam bebu svako veče, i ona obozava da se kupa, posle toga hranjenje i spavanje, spava sve ujutru do 6h ne budi se.
Svako vece,a svako jutro umivanje,pranje guze i prevoja samo vodom.Sake vise puta dnevno vodom.
Da,kupam ga svaki dan.Kao sto ja volim da legnem cista u krevet,tako smatram da trebaju i oni da se osveze,pogotovo posle celog dana u pelenama.
Trebalo bi ranije svakako. Eto npr moja beba spava u pola 9 i onda više ne ustaje. Jedino kad ogladni. Ali ja spremim ranije mleko pa samo joj dam i popije tako u snu, budi se normalno na svaka 3h nekad ustane kasnije ili malo ranije kad je gladna, sve zavisi... . Mirni smo do 8 ujutru svakako 😁
Da,ali Vasa beba je na AD mleku,organizmu treba vise vremena da svari AD od majcinog mleka. Zato se i doji na zahtev a kod AD mleka postoje tablice koje se moraju postovati.
Mi smo dobili savet da tek oko 23h krenemo sa kupanjem bebe i do 00 da vecera i zaspi. I spava do 7 ujutru. Sad citam komentare da svi stavljaju bebe ranije u krevet. Da li smo pogresili sto ovako kasno stavljamo bepca na spavanje? Hvala.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »