Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
739
Ostavite komentar
Moja beba pije 4 puta dnevno po 210ml, i ima jedan nemlecan obrok.
beba u ovom peridu treba da ima 5 mlijecnih obroka bilo da beba doji ili da je adaptirano mlijeko, sto se tice kolicine dajete onoliko koliko beba moze popiti , max. do 180 ml.
Drage mame, moja beba je iskljucivo dojena i jos uvek odbija bilo kakvu nemlecnu ishranu, nekad se desi da proba ali odmah zatim okrece glavu i ne zeli da otvori usta. Beba je naprednija, ima 11kg, strahujem da me postane anemicna. Da li neko ima slicnog iskustva?
Samo polako i strpljivo, za par dana ce prihvatiti, ne moze sve odjednom, iako bi mi mame to voljele. :-)
Pokusajte u kasicu umjesati malo mlijeka
Kad ste poceli sa cvrstom hranom? Moj je prihvatio tek posle 3nedelje do tad su bile po 2-3kasicice i sad lepo jede :) ako strahujete zbog anemije uradite krvnu sliku(sa 6meseci im se radi prva ks)
Bebac jos uvek nije prespavao noc, budi se na 3 sata da jede, nekad i cesce na sat ili pola sata. Nekada jede, a nekad samo povuce 2-3 puta i nastavi. Ima li neko slicnog iskustva. Beba doji i uveli smo kasice, nije neka jesna beba. Stalno je u pokretu, preko dana slabo jede i zaspi oko 19:30 vec.
I kod nas je tako, budjenje i sisanje svaku noc po nekoliko puta, iako pojede dovoljno hrane tokom dana... Kako se razvijala situacija kod vas ovih par meseci? Kad ce da prodje ove celonocno budjenje? :D
I moj se budi često.Zaspi oko 10,nekad se probudi u 1,4,7 a nekad se prvi put probudi u 3 pa u 6,pa u 7,8..Pre neku noć se budio na 2 sata,isto samo sisa,neće drugačije da zaspi.Nekad lepo jede,nekad povuče par puta i zaspi.Ne znam kako da smanji sisanje noću ili da se bar samo jednom probudi,ako mu ne dam vrišti..Ima 10 kila,72 cm,velik je,ali je i rodjen sa 4kg,sisa od prvog dana..Jede i danju hranu,kašice,voće,povrće ali eto budi se da sisa stalno.Sad ja ne znam da li je to od gladi ili ga nesto drugo muci
Isto je i kod nas🤦🏼‍♀️😁
Cao mame,kazi te mi kad uvesti kravlje mleko bebi?Beban ima 6 ipo meseci,htela bi mu dati kuvanog griza,keksa i mleka..Ali koje mleko da koristim?Dojim
jos uvek,a adaptirano nikad nismo kupili ni probali.
Savetuju da se ne uvodi pre navrsenih 12meseci. Mada mislim da su sanse manje da ce dete dobiti alergiju, ako nema atopicara u porodici ili samo nije imalo neke simptome atopije do sad.
Griz mozete kuvati u vodi u kom je kuvano voce,a za keksom i mlekom nema potrebe,ima toliko zdravih namirnica,bebi nije potreban keks pun secera i aditiva.
Citam ovde komentare i malo se cudim.
Zasto forsirate bebe da sede?
I zasto ih sputavate da sede?
Ako beba iz lezeceg polozaja (ili lezi na nekom tanjem prekrivacu malo uzdignuta) ustaje sama da sedi zasto je vracati u lezeci? Neka deteta neka sedi ako zeli.
A ako ne moze da sedi (pada) znaci da nema dovoljno snage. Ako nema snage da se podigne ili nije zainteresovano za to, zasto ga postavljati da sedi, podupirati jastucima kad ono ne zeli i ne moze da sedi samostalno.
Pustite decu da se sama trude naravno dati bebici ruku i malo pomoci nije na odmet ali ne treba na silu nista. Znam bebicu koja je sa 6,5m pocela da stoji i sta sad treba to dete sputavati u onome sto ono zeli i vidi da moze? Ne, naravno da ne! Tako da pustite decu neka budu svoja, nemojte gledati to da li je neko drugo dete vec selo, ustalo ili prohodalo a vase nije. Ima vremena za sve!
Tako je! A bBebac kao komentar za ovu nedelju kaze da beba do sada treba da sedi u suprotnom da se kontaktira pedijatar 🙄
Bravo!
Moja je isto tako, dok joj nisam ubacila keks i mleko za veceru, lino keksolino. Otkad jede to, ne budi se, sita je 10h :)
ali bukvalno manjak interesovanja za spostveno dete. samo je bitno da spava, samo je bitno da sedi. sve forsirate, nestrpljivi ste, ograničeni.
Uz duzno postovanke svacijeg izbora kako da hrani svoje dete smatram da je ovo van pameti. Jel Vi razumete da je njihov zeludac velicine njihove pesnice,da organi za varenje jos uvek nisu dovoljno razvijeni. Trpati u dete toliku kolicinu hrane i to nezdrave je zlocin.
I me bila sita od tolikog šećera. Nikako ne kapiram taj manjak interesovanja da dete zdravo nahranite. Šest meseci i keks nije šala.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »