Komentari za tekst "Vaša 32. nedelja trudnoće"

Komentara
2822
Ostavite komentar
Jeste radili briseve? Imate li neku bakteriju?
zdravo drage. jel ima neka da su joj rekli na uz pregledu da je obim glave veci nego sto odgovara toj nedelji?
Na mom svakom pregledu je glavica veca najmanje za 7 dana.. to je normalno.
meni su rekli, u 29. nedelji obim glave i obim stomaka je bio veci, 10 dana naprednije. ja sam pitala lekara da li je to nesto zabrinjavajuce rekao je da nije..
Zdravo, za vikend sam usla u 32. nedelju. U 31oj mi je ginekolog rekao, da Je Stepen zrelosti posteljice ll/lll, pa me zanima da li se neka od Vas susrela sa Tim. Hvala puno🍀
Meni je doktor isto rekao..Rekao mi je da uradim d-dimer test.Uradila sam i rezultati su dobri.Ne znam sta dalje
Drage trudnice, 31+1 nedelja trudnoce, danas sam bila na pregledu, a beba je karlicno okrenuta, zasela guzom... Dr kaze da je mala verovatnoca da se okrene, jer sve manje ima prostora i da cu verovatno ici na carski. Inace je teska 1800 gr. Kakva su vasa iskustva i koje su sanse da se okrene? Mogu li ja nekako da joj pomognem? Imam veci strah od carskog. Hvala unapred!
Ja sam 20.12 rodila djevojčicu prirodnim putem, karlicno okrenuta. Hvala Bogu sve je super prošlo, beba dobro. Od 26. nedjelje mi je bila okrenuta karlicno, radila sam i vezbe i vise šetala, meni ništa nije pomoglo. Ana želim ti sve najbolje 😊👍🏻 Raspitaj se da li postoji negde šansa da se potrošiš prirodnim putem. ❤️
Draga Sami, neka je sa srecom bebica i sve najbolje vam zelim! Reci mi molim te gde si se porodila i koji doktor te poradjao? Svaka cast i divim ti se na tvojoj hrabrosti i veri u doktora za prirodni porodjaj u ovom slucaj. I ja imam veliko poverenje u mog doktora, ali videcemo jos. Veliki pozdrav!
Meni je beba takodje karlicno, ali nisam uznemirena zbog toga i nije to nesto alarmantno. Tacno da ima manje prostora, ali daleko od toga da se ne moze okrenuti (nekome se to desi pred sam porodjaj). Iscitaj malo po stranicama gde tekstove pisu strucna lica i procitaces da se beba okrece i u tom periodu.
akuounktura pomoze da se beba okrene u oravi polozaj
Ja sam 33+3 i danas sam bila na pregledu, beba karlično okrenuta, sedi tako već 8 nedelja. Pokušavala sam i vežbe i setanja, ništa i ništa. 27.11 idem na kliniku na pregled, mogući je vanjski okret ako bude sve uredu do tad, inače živim u Nemačkoj pa je ovde to kod njih praksa. A čitala sam dosta slučajeva ima, da se beba okrene pred porod. Ana, želim vam sve najbolje.❤️ U krajnjem slučaju, nije ni carski rez toliko strašan, samo da su nam bebice dobro. 😊
Cao svima! 32 sam nedelja, inace mi je ovo prva trudnoća. Kad sam bila na kontroli prosle nedelje izmeren mi je pritisak 150/90 s'tim da sam se ja tog dana super osecala. Doktor mi je rekao da neko vreme pratim pritisak svaki dan. To naravno i radim i svaki dan je povisen 139/95 zanima me da li viši pritisak moze da naskodi bebi?
Cao Ana! Imam isti problem kao ti,pritisak mi varira 140/90 i kad je skočio na 150/90 odmah su mi prepisali terapiju,kontrolisu mi urin i krv svake nedelje... Takodje sam 32 nedelja trudnoce! Ne prepuštaj ništa slučaju jer visok pritisak tokom trudnoće nikako nije dobar ni za tebe a ni za bebu iz razloga sto može da ti se razvije Preklampsija(trudnicko trovanje) i može da bide jako opasno!!! Ja inace živim u Švedskoj i ovamo su jako pazljivi i ne prepuštaju ništa sudbini... Zato preduzimaj nešto ili izforsiraj dr da malo vise povedu računa da se nebi šta iskomplikovalo!
Meni je vec par dana oko 130/85 u proseku. Bacili su me na dijetu tj ishranu bez soli. Sto mi je smanjilo otoke videcu kako ce da se odrazi na pritisak. Koliko sam shvatila visok pritisak moze da bude problem da te cak i u bolnicu smeste i prate... probaj da izbacis so merim j, p, v, pritisak i pisem svaki dan.
Pozdrav drage mame, od 26 nedelje beba mi je karlično okrenuta, volela bih prirodan porođaj, inače sa trudnocom je sve u najboljem redu, nemam bas nikakvih problema, sad sam 31+1 idem danas kod lekara na ctg. Osećam joj glavicu nekad pored pupka, nekad gore visoko, uglavnom nije joj uvek na istom mestu, nogicama je ranije udarala u karlicu, sad joj nogice osećam visocije. Ima li nade da će se namestiti u optimalni polozaj, ima li neka fora da je nagovorim?
Bila sam juce na kontroli, moja se curica sama okrenula😊 Tako da ne brini, i tvoja ce sigurno...,definitivno sve ima svoj tok... Sve je ok, krupna je, vec ima 2.100 gr❤️ Kaze mi dr, bices do termina mega mama 😁
Super, hvala Bogu 👍🏻❤️ Čekam do 15.11 da vidimo šta će biti sa mojom curom. Mene malo plaši sto je prva trudnoća ali ipak samo da je dobro, pa šta Bog da 😊
Draga Sami, ja sutra idem na UZ i videcu kakva je situacija, mada mi se cini da je sve i dalje isto, i dalje samo ispod desnog rebra, oko pupka i nisko levo osecam pokrete. Tako je vec dugo i msm da je i dalje u istom polozaju. I ja insistiram na prirodnom porodjaju, prvo sam rodila prirodno bez problema i brzo.... Ali ako mora carski, sta da se radi. Bas mi je drago da je termin isti❤️ Ja nosim curicu... Ti?😍
I meni isto curica ❤️ Naše curice bas tvrdoglave, meni je ovo prva trudnoća, i ne bih volela da svaki sljedeći porodjaj završi carskim rezom. Draga Aleksandra sretno, pa javi.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »