Komentari za tekst "Vaša beba u 12. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
141
Ostavite komentar
skuva rucak, pogleda dnevnik, ode u prodavnicu, ide na posao . znaci zene molim vas prestanite da pričate bajke
Moj decak bezi sa nose, ne miruje ni tren, svakog drugog minuta je u novoj zivotnoj opasnosti, jedva odspava 45 min u toku dana, ali ujutru spava dugo, jede dobro i relativno samostalno i obozava da siki. Uvece ga jedva uspam, ako neko ima neki savet za uspavljivanje dobrodosao je. Posebno oni roditelji koji spustaju decu u krevetac da se sama uspavaju.
Pozdrav
Evo gore polemika cije je naprednije.Svako dete je prica za sebe.Moj nosu hoce ali samo da se igra,da sedne VAZI,odma ustaje.Prosto nema mira,nije mirno dete kao sto ih ima.I naravno da necu da mu stvaram histeriju samo da bi mogla nekome da se pohvalim kako moje dete koristi nosu.Kad osetim da moze onda ok.Sad trebam da pricam kako je moje dete sa sedam meseci znalo da trazi psa i macku kad ih pozovem i kad kazem ide autobus da ceka i trazi pogledom.Bitno mi je da se razvija kako treba i shodno svom dobu.I sve u svoje vreme
Svako dete je priča za sebe. Starijega sam sa 8 meseci naučila da kaki na nošu i piški kad ga uhvatim, s ovaj mali neće ni 10 sekundi da sedi . Totalno ga ne zanima ! I neću da forsiram .
Kao da ste opisali moje dete😂😂😂 u istom smo sosu i nema nam pomoci 😂😂
Pozdrav svima.Moja devojka je super ali se nocu budi non stop.Dojila je do 9.meseca i nocu a sada se konstantno budi svaku noc po nekoliko puta.Jednostavno ustaje na noge i moram da je uzmem jer place..Nekad se lako uspava opet a nekad je vozam u kolicima i po sat.Ima li neko savet jer sam na izmaku snage?
Tatjana, kako sada ide uspavljivanje? Rastu zubići najverovatnije. nama je na početku spavao sin po 4-5 sati u kontinuitetu, ali kako su krenuli zubići imamo sreću ako uspe da sastavi sat vremena. Staje na nogice verovatno jer je imao toliko dešavanja tokom dana i jednostavno samo hoće da nastavi tamo gde je stao. Ako si na izmaku snage, pokušaj da uključiš partnera ako je pored tebe. Isto nemoj na silu da je uspavljuješ.
Pozdrav drage mame. Zanima me kako ste davale bebama komade hrane i koje hrane najčešće? Moja curica ima 12 meseci i 3 nedelje,znači preznojavam se kad ju hranim sa komadićima. A pritom je ona halapljiva i sve bi odjednom strpala. Mislim da ona više guta nego što žvaće. Znam da joj samo trebam davati što više da nauči i da ne brinem,ali ne mogu protiv sebe jer me jednostavno strah hehe.
Nado, mi smo našem Stefanu davali komade kuvane hrane kada je imao 6 meseci, sada ima 10 meseci i 3 nedelje. On je stavljao usta igrao se, okusio hranu i probao da žvaće. Kda je počeo da grize malo smo se znojali kada je gutao, jer uvek pravi face kao da se davi, ali proguta bez problema. Kažu da dete već oko godinu dana može lepo da žvaće i da guta, ali naravno svako dete ima svoj tempo. Naučiće i probaj da malo da se opustiš koliko je potrebno :)
Hvala puno na odgovaru.
Moj sin jede i komade, ali jede i pasirano. Ima dorucak i rucak, nekad veceru (kad zeli), sisa. Lepo spava, uspavljuje se na sisi i ima jednu ili 2 dremke preko dana. Hoda uz namestaj, zid, puzi, zeza nas, kaze mama, tata, baba, da, ne, daj i brblja, zna kad mu kazem da pije vodu od uzme sam, ako kazem neku igracu on je uzme, mase, tapse, baca 5,pokazuje gde mu je glava, sam silazi sa kreveta, sam se penje na trosed i sidje. Na nosu jos nijednom nije seo, uzecu je pa cu ga stavljati po malo.
Smatram da ne se ne treba opterecivati sa tim dal dete piski/kaki u nosu ili jede pasirano ili komade. Svako je naucio da jede i da koristi wc. Kod njih iz dana u dan nesto novo, pustiti dete da se samo razvija, ne siliti ga na nista i sve ce biti super.
Jedino kad viknem ne, on gleda i nastavlja da radi to isto i smeje se. Pa sad mu samo kazem to ne smes da radis i sklonim se ili ga ne gledam i on onda ode. Cim nema reakcije nije zanimljivo, tako da sad ga kuliram
Mame, imam jedno pitanje. Po novom zakonu, ako se nakon porodiljskog otvori novo trudničko, jel se uzima prosek primanja i prethodnog bolovanja ili dobijamo šipak?
Ja sam povezala trudničko na porodiljsko (pre godinu dana sam dobila drugo dete). Računali su mi i primanja porodiljskog sa prvim detetom.
ulazi u prosek
Ne ulazi u prosek..
Moj sin ima 12 meseci i dve nedelje, još uvek puzi,hoda tako što se pridržava za krevet, fotelju, sto uglavnom još uvek ne sme da se pusti, ne jede sam,još uvek mu uglavnom ručak spremam sa seckom jer ga mrzi izgleda da zvaće, jede dva puta dnevno retko kad tri možda zato što još uvek sisa,noću mi se budi na sat-dva uskoro cu pokušati da ga odviknem od noćnog podoja pa se nadam da ce spavati duže jer od početka se budi na sat najviše tri u toku noći, igračke ne zna da slozi, sve razbacuje gde stigne, govori maa nekad mama, baba i tatata,i uskoro mora u jaslice :( pozdrav svim mamama i bebama :-*
Moj sin ima 12 meseci i dve nedelje, još uvek puzi,hoda tako što se pridržava za krevet, fotelju, sto uglavnom još uvek ne sme da se pusti, ne jede sam,još uvek mu uglavnom ručak spremam sa seckom jer ga mrzi izgleda da zvaće, jede dva puta dnevno retko kad tri možda zato što još uvek sisa,noću mi se budi na sat-dva uskoro cu pokušati da ga odviknem od noćnog podoja pa se nadam da ce spavati duže jer od početka se budi na sat najviše tri u toku noći, igračke ne zna da slozi, sve razbacuje gde stigne, govori maa nekad mama, baba i tatata,i uskoro mora u jaslice :( pozdrav svim mamama i bebama :-*
Pozz mame, vidm da ima mama koje su svoje bebe naucile sa 9,5 mjeseci da koriste nošu, mene zanima kako?
Stavljala je na nosu čim se probudi, pa posle svakog jela i spavanja.
Krenula ranije samo da se ne bi posle bunila. I svaki put kada nešto uradi vičemo Bravooo. Ali se ne igra na njoj i ne bude dugo. Ako uradi nešto, uradi, ako ne... Nema veze.
I dalje nosi pelene jer ne zna da traži nosu. I dešava se da se upiški jer ne možemo predvideti svaki put.
Ali se nije ukakila mesecima.
Ona je rano krenula da prespava noć a da se ne upiški. Kažu da je to jedan od znakova da je dete spremno.
Ali ne brini. I ako se odvikne kasnije sve je to u redu. 😘
Zdravo ,MOJA beba sad ce 13 meseci stoji samostalno u grafici i krevecu al kad pravi korake kad je drzim za rukice sive ide na prste i nestabilna je . Sta raditi ? U ografici se lepo drzi i ide oko ogtafice cim je uhvatim za ruke ona zuri trci i nikako lepo da napravi korak. Molim savet
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »