Komentari za tekst "Kako smanjiti mučninu tokom trudnoće"

Komentara
155
Ostavite komentar
Evo, da i ja podelim svoje iskustvo. U prvoj trudnoći (sa 24 godine) imala sam mučnine od "prvog do poslednjeg dana ". Pomagala mi je hrana iz pekare odn. lisnato testo. Nikakav badem, djumbir i slično. Ali sam se ugojila oko 30 kg. U drugoj trudnoći imala sam mučnine u 6., 7. mesecu, brzo su prošle, nije bilo strašno. Tad sam imala običaj da ne ustanem iz kreveta ceo dan i jedino mi je tako bilo lakše. U trećoj trudnoći (39 godina) opet mučnine od prvog dana. Ovog puta još gore nego u prvoj- blizanci, povraćanje nekoliko puta dnevno, malaksalost, vrtoglavice... Probala sam sve što su mi rekli, razne tablete za trudnice, malo hrane, puno hrane, gazirano, šetanje, spavanje... I onda, u nekom trenutku popijem limunadu koju inače ne pijem i prođe me mučnina totalno. Dan za danom, mesecima, u toku dana iscedim 1-2 limuna, popijem oko litar limunade (zasladjenu šećerom, nikako medom, probala) i stvarno nemam više nikakvih problema. Naravno, kad se prejedem bude grozno, ali nije to taj osećaj. Probala sam da je ne pijem po dan, dva, drugog dana se vraćaju one iste mučnine, povraćanje... I eto, ponekad može da je zameni biter lemon ili tako neki napitak (pretpostavljam da u sebi sadrži istu kiselinu koja reguliše želudačnu). I još sam primetila da mi prija kiselo mleko, jedino od svih mlečnih proizvoda, pa sam sve ostalo svela na min. Možda nekom ovo može da pomogne, sigurno neće štetiti. Pozdrav!
Pozdrav, trenutno sam 7. nedelja i vec nedelju i po dana mucnine i povracanje po 3x dnevno su prisutni. Citala sam savete kao sto su voda sa djumbirom, tost prepecen, kokice, grisine , zelena jabuka, to je zapravo sve na cemu trenutno zivim. :( nemam apetit i gadi mi se hrana, malo voca uspem na silu iz vise puta da pojedem.
Brine me sto osecam glad i gubim na tezini, a osecam se nemocno jer ne mogu da jedem.
Do pune 9.nedelje sam povraćala na sve, po nekoliko puta dnevno, čak mi se i voda iste sekunde vracala, za 2 meseca sam izgubila 6 kg, i samo je odjednom prestalo, osetim mozda malo neku skoro neprimetnu mučninu na kratko, ali sad me brine što je tako naglo prestalo i da li je sve uredu😀 da li je neko imao slična iskustva?
Ja se isto tako osecam ali mi je i negde u 6 7 nedelji isto tako bilo bolje par dana pa onda povracanje jedni nedelju dana non stop. Svaki put kada sve ovako utihne ja precrknem jer sam u prvoj trudnoci pobacila bez simptoma. Samo je sve prestalo i nakon nedelju ili dve sam tek prokvarila. Sada mi je doktor rekao da je sve ok sa trudnocom i da je super ako imam neki dan da nemam simptome.
Javi mi ako vidis komentar da li si bila kod doktora i sta ti je rekao. Je li sve u redu? Sve najlepse :*
Ovaj deo Vašeg komentara o pobačaju je tako bespotreban i mislim da ni jednoj trudnici nece pomoći da pročita ovako nešto nego se može samo još više uspaničiti.
Drage mame, 7+6 sam nedelja trudnoće. Imala sam gorušicu i mučnine (mučnine su se pretežno javljale u popodnevnim časovima, tj nisu bile jutarnje) i smanjen apetit. Zadnju nedelju nemam mučnine, gorušica je smanjena (imam s vremena na vrijeme) apetit tu i tamo. Da li je to normalno?
Drage mame ja sam u 17oj nedelji trudnoci, do sada je sve islo super, medjutim pocela mi je uzasna vrtoglavica vec 3 dana, da li ima neko iskustvo sa vrtoglavicom u trudnoci?
Sanela provjerite krvnu sliku, možda vam je željezo nisko, sto zna biti jako opasno.
Drage trudnice i mame ,
Ja sam u 14. Nedelji trudnoce imala sam mucnine od pocetka trudnoce do sad, povracanje pojavi se pa stane par dana, imam takodje nizak pritisak poprilicno. Ono sto me muci poslednjih dana je da cim ustanem ja povracam žuc i ako ne popijeem casu koka kole meni ta muka ne prestaje. Takodje svu zdravu hranu krekere tost ma nema sta nisam ovih dana probala jedina stvar koju mogu da pojedem i svarim bez gadjenja i povracanja je Mek !!!! Ne volim ovu vrstu hrane i nikada se pre trudnoce nisam tako hranila , treniram zadnjih 12 god u teretani i zdravo se hranim! Sada u trudnoci par puta sam pokusala da skuvam neki potaz nesto zdravo. Ne vredi od samih mirisa mi se povraca . Da li neko zna da li je ovo prolazno i da li ste imali slicno iskustvo ? Pozdrav
Draga Ana,
Ja sam tek ostala u drugom stanju, pa ne znam jos nista, ali bih ti savetovala da se javis svom lekaru, jer ne znam da li je u redu da povracate zuc, ili ste se pogresno izjasnili? Ili jos uvek nista ne znam, pa mi to zvuci strasno 😁
Ja imam mucnine po ceo dan, ali sto se hrane tice, nekad mogu, a nekad ne da jedem i to me dodatno stresira.ali proci ce sve 🥰
Imala sam isto iskustvo u prvoj trudnoci kao i ti. Od zdravog sam mogla pojesti samo sveze voce, a od kuvanog skoro nista. Ja sam taj period prezivela hraneci se u Meku bez grize savesti jer sam slusala svoj organizam. I posle je prosao taj period pa sam mogla jesti sve redom. Moj savet ti je da slusas svoj organizam i radis ono sto ti prija. Nije ovo bez veze drugo stanje i nece trajati citavu vecnost :) rodila sam prelepu devojcicu sa 10kom na porodjaju koja je kasnije lepo napredovala. Ne brini, uzivaj i radi sta ti prija. Pozdrav i zelim ti urednu trudnocu.
p.s. Kada ti je termin?
Pozdrav!
Ja sam 7 sedmica i bas imam mucnine, zelja za hranom mi je minimalna. Sreca sto bas pijem tecnosti malo vise nego inace. Svima vam zelim urednu trudnocu 🥰
Od 4 nedelje su mi krenule mucnine i povracanje, konstantno sam povracala cak do 40 puta u toku 24h, morala sam biti i hospitalizovana 4 nedelje i nista od th mi nije pomagalo osim ondasan ampula,one su me vratile u zivot i primala sam oh do 30nedelje..smrsala sam cak 15kg, ali je beba bila jaka i uspela je da se izbori..
Celo prvo tromesecje su me ubile mucnine i povracanje. Svaki dan...sve mi je smetalo, sve mi je bilo gadno, apetita nisam imala nikako. Nisam ustajala iz kreveta. Smrsala sam 4kg. Ali hvala Bogu beba je bila ok iako sam ja bila krpa. E onda je Bogu hvala proslo, sad mi je super. Sta reci, nego izdrzite zene, imate zbog koga. Sve prodje :)
Evo da i ja podelim svoje iskustvo. Ttenutno sam 12 nedelja i povracam jos od 6 nedelje. Do duse samo ujutru nakon ustajanja. Prosto moram da povratim sve do zeludacne kiseline onda osecam olaksanje u stomaku. Odmah nakon povracanja palim toster i istostujem nekoliko krisaka hleba onako hrskave da budu. Premazem medom. Zene verovale ili ne nakon tog dorucka kao nova.Ali ujutru jednostavno moram povratiti. Bojim se da mi nije preslo u naviku. Eto to pomaze meni. napisite komentar ako,neka od vas proba da lije pomoglo.
Htjela bih da podjelim svoje iskustvo sa vama. Nakon 2 nedjelje konstantnih mucnina (24/7), i slabosti usled istih, moja dr mi je preporucila tablete Antimetil, na bazi djumbira. Bukvalno su me digle iz mrtvih!! Svima preporucujem. Naravno, nece istog dana pomoci, ali vec sjutradan sam osjetila ogromno poboljsanje. Piju se 3-5 dana, pa se pravi pauza. Pokusajte
Ja sam probala Antimetil, i jos par nekih tableta koje sam dobila iz inostranstva... Nista nije pomoglo :(((
Imam bolove u donjem delu stomaka i mučnina mi je velika!! A da vam ne pričam za bolove kako su mi bolovi veliki u donjem delu stomaka!!! Šta da radim?? 9ta nedeljaa...
Zdravo ljudi
Ja sam trudna već drugi mjesec a prije 4 sedmice povraćala sam nenormalno,svaki 5 min i tako se to odvijalo jednu sedmicu gdje ja vise nisam mogla izdržati tolike bolove sam imala dok sam povraćala da sam svaki put plakala ništa jela ni pila nisam i jedno jutro nazovem svog ginekologa i kažem kakve probleme imam i da ću doći jer više ne mogu izdržati.I otišla sam ja sa svojim mužem dok sam čekala nekih desetak minuta ja sam 4 puta povratila al sto je najgore ja sam toliko htjela vode da se napijem a nisam mogla jer znam sta me čeka.I tako mene moj ginekolog smjesti u bolnicu tu sam dobila infuzije i bila sam nekih 5 dana u bolnici i tri dana nisam mogla nista da progutam al od tih infuzija više uopšte nisam povracala i kad sam krenila kući odem do svog ginekologa i pitala sam ga da li ima nešto da mogu kući uzimati jer imam strah da se opet ne vrate te stalne mučnine on je meni dao cepice zovu se Vomex 150 mg te infuzije što sam primala bile su isto Vomex imaju isto i tablete al najbolje je cepice uzet jer ako povracas tabletu ces opet izbaciti i nema delovanja ovako staviš cepic i bude bolje jest da te umori i moraš da spavaš al traje dugo jedan cepic.Vomex se uzima naprimer ako povratiš 4-5 puta u roku sat vremena onda uzmeš Vomex smjestis se i slobodno lezi i odmaraj.Ja ne znam jel ima uzet to na našim prostorima al ako ne bude ako imate nekoga u njemackoj možete pitat da vam pošalje. JA se nadam da sam nekome pomogla jer ja znam kako je meni bilo. Budite mi zdrave i lijepe 😘😘
Postoji lek i meni je pomogao ! Preporucuju ga u svim zemljama osim kod nas. Zove se Meclizine i pije se u kombinaciji sa vit B6.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »