Komentari za tekst "Vaša beba u 6. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
783
Ostavite komentar
Pozdrav mame. Da li ima savet jeka od vas da mi se beba udpava ranije uvece? ima 6 meseci i 2nedelje. Uvece pre pola 11 nema sanse da zaspi. spava ujutru do 8 i onda se budi rucka i spava jos nekih sat vremena. Preko dana spava jednom sat-dva i drugi put predvece oko pola sata. Kupanje je oko pola 9 pokusavala sam i ranije da je kupam ali onda zasli oko 9 i budi se oko pola 10 i onda do 12 nema spavanja.
Moja beba ima slican ritam kao tvoja. Isto tako zaspi oko 11, pa sam pocela da mu ne dam da spava posle 6. Bude nervozan oko 7, al zato zaspi najkasnije do 9. Stvarno mi je kasno da beba od 6 meseci ide tako kasno na spavanje
Draga moja Jelena to ti je normalno kod beba sve do godinu dana beba menja,ritam soavanja i moja drvojcica isto
tako radi samo strpljiva budi posle ce se sama navici u isto vreme da spava poz
Zdravo mame,
moja beba ima 6 meseci i 2 nedelje i preko dana je bilo sve normalno sa njenom kozom, uvece smo je okupali i zaspala je. Spavala je nekih sad vremena na desnom obrazu, kada se probudila imala je crveni veliki pecat na istom. Pomislila sam da se nazuljala i da ce proci. Ujutru kad se probudila pojavilo se i na drugom obrazu, preko dana na bradi i nosu...
Pogorsa se crvenilo kada sisa ali je tu, ne povlaci se. Da napomenem, da je koza normalna i mekana, nema bubuljice i slicno... izgleda kao od vetra crveno ali nije od njega. Nemlecnu ishranu smo uveli pre mesec dana, taj dan joj je bio treci kako smo uvrstili u ishranu jabuku. Pretpostavljam da je neka alergija na nju bilo bi jos negde crveno ili bi izgledalo drugacije po licu... Zakazali smo kod dermatologa, ali se dugo ceka pa cisto da vidim da li se neka mama susrela sa ovim i sta je bio uzrok?
Da li ste koristili Utrogestan u trudnoci?
Meni to lici na ekcem ili je mozda alergija na neki prasak ili omeksivac kojim ste prali deciju posteljinu.
da li beba ima zubice? Mojoj bebi su rumeni obrazi,i na dodir topli,mislili smo da je pretoplo u kuci ali sam se setila da su i prethodna dva sina imala rumene obraze kada su u fazi izbijanja zuba. hoce i uho da trljaju,tj ceskaju..ako se plasite idite kod dermatologa,ali procitajte simptome izbijanja zubica,da se umirite bar malo do pregleda
Beba mi ima 6 meseci i nedelju dana. On jos ne sedi sam. Svi mi kazu da ga stavljam i ogradim jastucicima probala sam ali on se preturi na stranu ili samo izmakne guzu i zavali se. Sedi kad ga mi drzimo u krilu ili u kolicima, mada i tu brzo sklizne.. Ne znam nisam pametna sa cerkom je sve spontano islo i ne secam se ali znam da nisam imala pritisak kao sada. Jer svi mi govore pa kako ne moze da sedi ima 6 meseci a on jednostavno vidim da nije spreman. 22. novembra idemo na sistematski pa cu pitati dr sta ona misli o tome. Ne bih se brinula toliko da se drugi ljudi ne iscudjavaju kao da je znam sta..
i ne treba ga forsirati da sjedi nitti ogradjivati bilo kakvim jastucima ( kao sto su nas, pa zato i imamo sad situaciju da svaka treća osoba ima problema sa lumbalnim dijelom kicme )
vjezbati bebu na nacin da se iz lezeceg polozaja podigne da sjede par trenutaka pa odmoriti..i tako vise puta dnevno... a nikako tako ostavljati da "sjedi"
Istog smo uzrasta i ne sedi samostalno. Isto samo kad ga drzimo ili u sedistu.
mi imamo 6m i 2ned i ne sedimo sami i cini mi se da nece sedeti sam skoro ,nije spreman na to i ne brinem oko toga 😍
Takodje, i moj sin je istog uzrasta i ne sedi sam. Kad ga drzimo u krilu ok je, jer ga pridrzavamo za grudi, tako da ne bih smela da ga stavim okruzenog jastucima. Treba im dati vremena, eventualno neke vezbice, ali nema potrebe od muve praviti slona. Pozdrav.
Ko kaze da dete mora da sedi sa 6 meseci? Dete ce da sedi samo kad bude spremno na to. Stavljajte ga na cvrstu podlogu da vezba misice, a kad se samo posedne tada je vreme da sedi. Sin mi nije sedeo sam sa 6 meseci, a vrlo je motoricki spretan, ima tri godine sada. Imam cerkicu od 6 meseci, ni ona jos ne sedi sama. Opustite se.
Ne brini, istog uzrasta imam bebu i ne sjedi sama. Danas na kontroli doktorica nam je rekla da je to sasvim nornalno i da ne forsiramo nista 😊
Pozdrav mame, koliko vase bebe spavaju preko dana?
Dva puta po oko 2 sata
3 puta spava e sad zavisi po koliko. Obično ujutru i predveče odrema po 40ak minuta a popodne 2-2,5 sata. i onda zaspi oko 20-21h.
Da li je jos neka beba u ovom periodu pocela da se budi nocu? Koji je razlog?
Zadnje dve nedelje se budi na svaki sat, dva. A onda su nam izbila dva zubica. Cim su izbili vratio se na staro spavanje
Drage mame,beba ima 6 meseci i 2 nedelje.U poslednjih nedelju dana pojavio se mali.osip po bradi i oko usta,pocela.je da slinavi,oci joj stalno suze,nervozna je,poremetila jr malo spavanje...da li su u pitanju zubici?😏
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »